Kак да поискате прошка от обидения си партньор?

Понякога трябва поемете отговорност за думите и действията си
Обновена: 23 май 2016 07:22 | 22 май 2016 22:40, Екип на Tialoto.bg
2
Kак да поискате прошка от обидения си партньор?
Снимка: outnow.ch

Никой не обича да греши, а дори и да го направи, му е много трудно да си го признае и да се извини. И все пак ако искате да запазите отношенията си с приятели, роднини и любимия човек, трябва да поемете отговорност за думите и действията си и да поискате прошка.

Ето и как да действате в подобни ситуации, за може извинението ви да получи необходимата реакция от другата страна:

1.    Давайте направо
Увъртането ви само може да подразни другия. Колкото и голяма да е грешката ви, не се опитвайте да я напудрите или минимализирате. Ако желаете проблемът да се реши, трябва да го изложите такъв, какъвто е.

2.    Извинявайте се, само ако го мислите
Искреността по време на извинение е много важна и се усеща. В случай, че просто „искате да отбиете номера”, по-добре си замълчете, защото това само ще влоши нещата и ще обиди партньора ви, показвайки му, че вие сте неискрени и гледате повърхностно на проблема.

3.    Задавайте въпроси
Извинението не трябва да е монолог. За да бъде успешно, трябва да протече разговор, в който да се изяснят и двете страни. Може да се окаже, че цялата драма се крие в някакво недоразумение. Затова е добре да задавате въпроси на любимия човек относно това как се чувства, какво точно го е засегнало, как би постъпил той в конкретната ситуация и т.н. Така ще разберете какво е неговото мнение по въпроса и ще му дадете шанс той да разбере постъпката ви.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не обича грешките, но когато човек осъзнае грешките си е много лесно да си оправи взаимоотношенията объркани следствие на грешката която е направил,това е ясен случай.Когато обаче сте сигурен че не грешите, но другия(та) до теб е сигурен ,че грешите това вече е конфликтна ситуация,а това е всекидневие .По важно е да се разбере че обидения партньор(ка), вярва, че иска да ви помогне а не търси причина да се скарате.Ако сте наясно че никой не търси конфликт нещата са по лесни.