Кои въпроси е добре да зададете по време на интервю за работа?

Интервюто за работа е двупосочна улица
6
Кои въпроси е добре да зададете по време на интервю за работа?
Снимка: outnow.ch

Когато се явявате на интервю за работа е нормално да сте притеснени. Дали ще се справите добре, дали ще отговорите на изискванията, които работодателят е поставил са все въпроси, които ви терзаят.

Ако сте харесали работното място, за което кандидатствате и виждате лице в лице потенциалния си работодател, не трябва да се смущавате да му зададете някои въпроси. Те не само ще ви дадат яснота дали работата ще ви пасне, но и ще направите добро впечатление с интереса, който проявявате.

Интервюто за работа е двупосочна улица, по която вие и евентуалният ви работодател ще срещнете пътищата си. Така че, възползвайте се от това и комуникирайте без притеснения.

Ето кои въпроси е добре да зададете по време на интервю за работа:

"Разкажете ми за културата на компанията!"

Да разберете каква е културата в компанията, в която евентуално ще работите, ще ви помогне да се ориентирате дали ролята ви пасва или не. Всяка фирма, компания и холдинг си имат своя собствена корпоративна култура, така че няма нищо лошо да питате.

Запознаването с това какво се цени във фирмата, какви навици имат колегите там, как е прието да подхождате и как протичат колегиалните отношения, е важно. Всяка компания има ценности, на които държи и посока, в която се движи, така че запознаването с тази фирмена култура ще ви помогне от една страна, а от друга, ще направите добро впечатление с този въпрос.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропускате най-важния въпрос: Вие ли ще ми плащате или аз трябва да ви плащам?
3
0
 
3
 
! Отговори
Михаела вярва ли, че преди 7 години
е възможно да се зададат подобни въпроси в 99.99% от интервютата за работа, провеждани в България?Колко от нашите работодатели или от другите лица, провеждащи интервюта, знаят значението на израза "култура на компанията"? Колко от тях ще прочетат този материал, за да разберат за какво става въпрос?Който зададе и трите въпроса, препоръчани в статията, ще бъде преценен като прекалено нахален.Да не говорим пък за конкурсите, провеждани за парлама, защото "победителят" се знае предварително!
2
0
 
8
 
! Отговори
Аз бих попитал преди 7 години
Позволено ли е да спиш с шефката?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, ако първия въпрос го зададеш, повечето ще те помислят за чалнат, вторият може да покаже, че не си много навътре в нещата, ако не ти е ясно какво ще правиш цял ден, а третия си го задават всички. Ако не искаш да те вземат нали няма да си направиш труда да кандидатсваш.