6 грешки, които да не правите след отпускане на мерките

Не плащайте кеш
12 май 2020 21:15, Михаела Лазарова
4
6 грешки, които да не правите след отпускане на мерките
Снимка: Istock

Отпускането на мерките за ограничаване разпространението на коронавируса се задава. Остават броени дни до 13 май, когато е официалният край на извънредното положение. Психологическото напрежение от двата месеца в частична изолация вероятно накара много хора да се впуснат отново в старите си навици.

Това крие рискове от разрастване на епидемията у нас, а и по света. Ето кои са грешките, които не трябва да допускате дори след отпускането на мерките.

Здрависване

Здрависването е навик, с който сме свикнали и който ни липсва в този момент. Когато се срещаме с някого и искаме да изразим уважение, подаваме ръка. По време на епидемия този близък директен контакт е непрепоръчителен и предизвиква неловко махане с ръка, което замества ръкуването. Въпреки това не трябва да допускате грешката да се здрависвате, дори след като мерките се отпуснат, защото това крие повишен риск от инфекция.

Да съберете приятели вкъщи, за да отпразнувате края на извънредното положение

Стресът и дългата дистанция с близките и приятелите ви са дошли до гуша. Нямате търпение да отпаднат всички забрани и да вдигнете купон. Това е лоша идея и определено е грешка, която не трябва да правите. Събирането на много хора в малки помещения е нещото, което дълго време не трябва да правим, за да се предпазим от разрастване на епидемията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мерки, грешки, нямаше дисциплина преди, сега още повече.
1
3
 
13
 
! Отговори
Tattoo Dick преди 2 месеца
Мише, а да си бъркаме по дупките, може ли?