3 знака, че не може да поставяте граници в общуването

Рядко се питате "какво искам аз"
17 фев 2021 22:48, Михаела Лазарова
3
3 знака, че не може да поставяте граници в общуването
Снимка: Istock

Когато срещаме нови хора в живота си, без значение дали това е някой, който ще си остане просто познат, ще ни бъде колега или евентуален партньор за любовна връзка, ние не разкриваме напълно себе си, по-сдържани сме. Това е съвсем нормално. Хубаво е обаче, дори и със старите си познати, приятели, съседи, партньор или роднини, да създадем определени граници.

Границите не са нещо лошо. Те ни дават пространство, за да защитим своите енергийни нива. Помагат ни да бъдем себе си, да градим самочувствие, връзките ни придобиват повече значение, когато сме се защитили донякъде с поставянето на граници.

Как да разберете дали вие може да поставяте ясни граници?

1. Трудно ви е да казвате „не“.

Много хора имат трудност с това да кажат „не“. До момента, в който им се отдаде случай и го направят. Разбира се, трябва доста време, за да осъзнаем, че „не“ – когато не искаме да посетим дадено събиране било то и семейно, когато не сме съгласни с нещо на работна среща, когато токсична личност се опитва да пречи на живота ни и т. н. е нещо съвсем нормално.

2. Изпитвате вина, срам, страх, когато поставяте себе си и собствените си нужди над желанията на някой друг.

Липсата на ясно поставени граници с другите ни кара да с чувстваме зле, че искаме да бъдем щастливи по свой начин. Особено ако срещу нас има манипулативен човек.

Още една причина да се страхувате да кажете „не“ е че се опитвате да избегнете евентуален конфликт с тази личност. Но когато става въпрос за вашите собствени нужди, установяването на границите е от първостепенно значение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още от Ако щете - вярвайте
4 неща, които да направите, ако са ви изневерили
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
сигурни ли сте с кои си лягате-с жени или мъже вие виждате ли ги колко виртуални искат да нахлуват в личното ви пространство огледайте се,може и някое животно да е легнало до вас незнаете може си лягате и с някое *** до вас
1
1
 
7
 
! Отговори
Тези три черти,които преди 2 седмици
изтъква статията, всъщност описват начина на мислене и поведение на млад човек без житейски опит, който е бил възпитан от наивни и почтени родители. Научили са го да бъде добър, но не са се сетили, че животът ще го сблъска с лоши и непочтени хора и че не винаги при тези сблъсъци ще присъства някой справедлив и разумен силен човек, от когото "лошият" ще бъде зависим.
В крайна сметка, като понатрупа житейски опит, човек се научава, че когато защитава интересите си, всъщност уважава себе си.