Кои са знаците, че някой ви манипулира?

Манипулаторът винаги преувеличава
27 май 2022 21:30, Михаела Лазарова
2
Кои са знаците, че някой ви манипулира?
Снимка: Istock

Всеки ден общуваме с различни хора. С някои повече, с други по-малко. Всеки от тях носи разнообразни характеристики като личност. Някъде там, в лицето на роднина, любим човек, приятел или колега се крие манипулаторът. Често той действа така, че ние се оплитаме в мрежата му и с години може да не осъзнаем, че сме обект на манипулациите му.

Какво подсказва, че вие може би се намирате в такава позиция?

Правят конфликт от най-малкото

Обичайно поведение за манипулаторите е да бъдат мили и приятни в началото на взаимоотношенията, без значение от какъв характер са те, или след като се е случила критична ситуация с тях. Такива личности много добре са наясно, когато насреща си имат човек, който се опитва да избягва конфликтите. Когато проявят агресия, създадат скандал от най-малкото това е за да може другата страна да се откаже от нещо определено.

Манипулаторите винаги искат да контролират, затова е важно да не забравяте да поставяте граници и да мислите най-напред за себе си.

Имате усещането, че не следвате вашите желания

Ако постоянно чувствате, че правите нещо насила, само за да не се създават конфликти с определен човек или група от хора, че действате срещу интересите си, за да угодите на всички, няма съмнение, че сте жертва на манипулация. В тази ситуация трябва да се опитате да надвиете страха от евентуален конфликт или това, че може да бъдете отхвърлени. Ако другите ви ценят, ще се намери компромисен вариант, който да е удобен и за вас.

Трябва постоянно да доказвате нещо

Манипулативните хора ще ви накарат да се чувствате сякаш трябва постоянно да доказвате, че ги обичате, че ги уважавате. Ако не направите нещо според техните желания, те няма да се поколебаят да ви изкарат неблагодарници. Уверете се, че вашите нужди и желания са също толкова важни, колкото тези на вашия партньор, роднина или приятел. Не позволявайте на баланса да бъде нарушен.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари