10 знака за токсично приятелство

Той/тя сякаш изчерпва енергията ви
12
10 знака за токсично приятелство
Снимка: Istock

Трудно е да си представим живота си без приятели. Имаме такива от детинството, гимназията, университета, работата. Времето, случките, постъпките, са тест за това какви приятели сме и какви имаме край себе си. Хората се променят, а с тях и взаимоотношенията. Колкото по-големи и мъдри ставаме, толкова повече осъзнаваме, че не можем да си позволим да имаме до себе си фалшиви приятели. Кои са знаците, че може би и край вас има такива?

1. Той/тя ви е приятел само за хубавото време, забавленията. Това е сигнал, че насреща си имате човек, който търси полза от вас. Да сте на разположение, когато му липсва компания.

2. Не е до вас, когато ви трябва помощ. На думи всеки може да е приятел, да е съпричастен, но когато са само думи и липсват активни действия и истинска емоционална подкрепа, тогава очевидно имате добър познат, но не и приятел.

3. Винаги иска нещо от вас. Това е много подобно на първа точка от знаците на фалшивото приятелство. Използвачите винаги имат очаквания към другите.

4. Сравняват се, конкурират се с вас. Фалшивите приятели могат да бъдат доста конкурентни, което произтича от завистта им, която изпитват. Те винаги ще се опитат да омаловажат постиженията ви, дори може да се опитат да ви накарат да се съмнявате в това колко уникални сте като личност. Всичко това е, защото обикновено такива хора страдат от голямо его, зад което се крият куп комплекси.

5. Карат ви да се чувствате зле за себе си. Фалшивият приятел няма да повдигне самочувствието ви. Когато сте в неговата компания може да се чувствате несигурни, използвани или съдени.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
3
 
! Отговори
пецата преди 1 година
Обществения строй в който живеем предполага използване на всеки възможен обект за набавяне на ресурси, конкуренция, завист , амбициозност и т.н.Истинските приятели бяха в онази система g.a.d.n.i.q комунизъм , защото там всички бяха равни и имаше минимално ниво на гореописаните фактори които за днешно време са важни за оцеляването на всекиТака че, човек за човека - вълк. Който малко се отпусне и е наивен ще си получи звучния "шамар" от съдбата
3
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
tiya tu sa nai golemite intriganti
2
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
vavbg pak varnali maskite aaa lici sot snimkata
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Михето си става!