Знаци, че се отделяте емоционално от партньора си

Любящото приемане се е превърнало в раздразнени въздишки
22 окт 2023 16:20, Михаела Лазарова
11
Знаци, че се отделяте емоционално от партньора си
Снимка: Istock

Всяка любовна връзка започва с еуфория и мисъл, че сме намерили своята сродна душа и партньор за цял живот. Но времето минава, страстите започват да улягат. Двойката преминава през различни житейски ситуации, които са изпитание за нея. Докато не настъпи моментът,, в който осъзнавате, че вие сте се променили към човека до себе си, към тези взаимоотношения.

Трудно ви е да определите. Дали пък не се отдалечавате от партньора си емоционално?

Вижте 13 признака.

1. Все по-малко се вълнувате от това какво партньорът ви иска да ви сподели, особено за неща, свързани с това как е преминал денят му/ѝ.

2. Не чувствате нужда да споделяте тревогите или радостите си с него/нея.

3. Все по-рядко ви липсва, когато го няма – когато например е заминал в командировка, друго лично пътуване.

4. Чувствате се като задължени да правите някои неща във връзката ви, които преди са ви доставяли удоволствие. Това може да са семейни събирания и отговорности и т. н.

5. Подсъзнателно саботирате връзката си. Емоционалното отдалечаване може да е симптом на по-дълбок проблем. Например може да означава, че се страхувате от истинска връзка или не сте влюбени. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Приятни сънища!
6
4
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 4 месеца
Единствената вечна любов е от майката към детето й, обратното в повечето случаи не важи. Само тя винаги е готова да се жертва, да прощава, да бъде тя по-зле, но да е добре на другия. Поне в повечето случаи. Защото знае, че няма как да има друго дете, това, което има, това ще бъде доживот. С много неша мога да си правя гаргара, но с майчинството - никога. Свещено е, единственото свещено нещо
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Всяка любовна връзка започва с ... мисъл, че сме намерили своята сродна душа и партньор за цял живот." - Това не е вярно, така е само първия път или един-два-три пъти максимум. След това, като си видял как си отива любовта, дето уж беше "за цял живот", вече нямаш такива очаквания. После или ставаш нечий компромис, или приемаш някого като компромис. А ако не искаш така, си стоиш сам. Което не е по-лошо от това да симулираш любов към компромиса си.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре е човек да си задава въпроси, ако желае да предпази връзката. А те да се обсъждат, при възможност.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви връзки може да има човек в днешно време? То нормални приятели няма, пък какво остава за истинска връзка с другия пол. Всеки гледа да те прецака в днешно време. Хората станаха хищници и всеки се бори за собственото си оцеляване. Ако някъде има взаимна изгода може да има и някаква повърхностна връзка. Но приказките любов вече са само митове и легенди от доброто старо време. Сега любов означава да даваш и да плащаш.
2
1
 
4
 
! Отговори
Такова отдалечаване преди 4 месеца
е възможно само при условие, че емоционалната връзка изобщо я е имало. Най-често двойки се създават на базата на силно сексуално привличане или пък единият си е направил сметка, че връзката с този човек ще е изгодна и затова се старае тази връзка да я има. В отделни случаи постепенно възниква и емоционална привързаност и тогава има шанс двойката да оцелее и дори да еволюира в брачна.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички тези неща се случват във всяка връзка и това не означава непременно, че тази двойка се е отчуждила или че не са един за друг.