Кание Уест пя на уше на президентски внук, Каспаров го нападна

Развлича един брутален кръвопиец и неговия антураж, заяви бившият шахматист
1
Кание Уест пя на уше на президентски внук, Каспаров го нападна
Снимка: Reuters

Американският рапър Кание Уест отнесе остри критики заради решението му да пее на сватбата на внук на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев, предаде Франс прес.

Нападките дойдоха от американската неправителствена организация Фондация за човешки права, чийто шеф е бившият руски шампион по шахмат Гари Каспаров.

"Кание развлича един брутален кръвопиец и неговия антураж", заяви Каспаров.

Той припомни, че в Казахстан певци, които изразяват мнение чрез музиката си, са арестувани и че семействата на дисидентите са отвличани.

Естествено, Уест не е пял на уше на президентския внук. Той е попълнил банковата си сметка с внушителните 3 милиона долара.

Преди две години Стинг отказа да пее на частно тържество в Казахстан малко след репресиите над работници.
Певицата Дженифър Лопес пък трябваше да се извинява, след като пя "Честит рожден ден" на президента на Туркменистан - страна, известна с един от най-репресивните режими в света, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типично...латиноси и черн...ъъ...афроамериканци...за няколко милиона са готови да си продадат и задниц**е.Истински големите творци си имат позиция...и за няколко пенита никога няма да ги продадат.Пр. Стинг, Марк Кнопфлър, Дейвид Бауи...и др.А за тази муцунка с модйерните очилца от снимката...изобщо няма какво да се коментра.