Обвиниха Уди Алън в расизъм

Умишлено не правил кастинг с афроамериканци
12 апр 2014 08:58, Александър Попов
27
Обвиниха Уди Алън в расизъм
Снимка: Reuters

Холивудският режисьор Уди Алън отново се оказа под обстрела на критиката. Американската преса е възмутена от факта, че в неговия мюзикъл "Куршуми над Бродуей", театрална адаптация по филма му от 1994 година, няма нито един чернокож актьор.

Алън от своя страна настоява, че не е подбирал актьорите за мюзикъла по расов признак. Но "Ню Йорк дейли нюз", като се позовава на свои източници, твърди, че "ексцентричният режисьор" е поискал лично помощникът му да не прави кастинги с афроамериканци, пише БТА.

Според журналистите, тази молба изглежда доста странно, като се има предвид фактът, че в прочутия харлемски нощен клуб "Котън клъб", за който се разказва в мюзикъла, през 20-те години на миналия век повечето посетители са били чернокожи гангстери.

Изданието напомня, че преди време Уди Алън бе критикуван жестоко, тъй като във филмите му не присъстват хомосексуалисти и не се засягат проблемите на еднополовата любов.

"Ню Йорк дейли нюз" отбелязва още, че в друг бродуейски мюзикъл - в "След полунощ", където също се разказва за
легендарния "Котън клъб", почти всички роли се изпълняват от афроамериканци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Уди Алън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
19
 
! Отговори
IDEA преди 10 години
Нека в следващия голям филм за 2 световна война, ролята на Хитлер да я изпълнява китаец, а на Сталин - афроамериканец. Гьоринг пък да бъде смесица от арабин и зулус. Остава и Чърчил да има татуировка на челото и пиърсинг на носа, абе направо тоя Уесли Снаипс да му играе ролята. А на японския импператор- Брад Пит.
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам, дали забелязвате тази black supremacy във филмите. В много филми, особено полицейски драми, шефовете са все *** или негърки, а белите подчинени, вършат черната работа и изпълняват заповедите на ***. Показват ни колко умни, гениални са ***, а белите стават само за бачкане. Отврат!
22
1
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Да не би да има квоти за *** и *** навсякъде?Тоя си е особняк и стилът му е такъв.След като не го финансира държавата,какво претендират.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** нестават за спектакли, твърде тъмно става на сцената, а белите отразяват светлината и се вижда. Човека просто пести от крушки
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма работа..всеки има правото на мнение..дали ще е расист или не..и аз МРАЗЯ ***..и съм расис ..и ко . *** и тва е..голяма раота станало
19
0
 
11
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Невротичният еврейн от Ню Йорк не е ли женен эа корейка:-)))???? Какъв расиэъм го е подгонил:-)))!!!
18
0
 
12
 
! Отговори
хм преди 10 години
Под маската на демокрация тия пробутват чист фашизъм!
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аз пък съм възмутен, че във филма шака зулу има само ***! е, имаше и един-двама бели, но това беше просто за вкус.
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
....i kondobliza rais !
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aide vednaga da vzema obamata s jena mu na kasting! aaa!!!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврейски манипулации и маневри!Със сигурност еврея ще излезе накрая на печалба!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добре!!!!Дс си одят у аврикъ!!
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"че в прочутия харлемски нощен клуб "Котън клъб", за който се разказва в мюзикъла, през 20-те години на миналия век повечето посетители са били чернокожи гангстери."Е, и? Това е театрална постановка, а не историческа възстановка, нито документален филм. И както каза "смех" във филма за Орфей, той беше ***. Някой чувал ли е за ***-тракиец? Не. Някой бял буча ли, че ролята на Орфей се изпълнява от ***? Не.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко и да не обичам да заставам на страната на евреин, в случая това е егати глупостта, в Конституцията ли го пише, че е длъжен да подбира представители на всички раси в постановките си, какво ще стане ако и индианците да го нападнат, че нямат и те представител? И защо да е длъжен да вкарва и хомосексуалисти и да демонстрира еднополовата им "любов"? Абе ако иска ще вкара само китайци бе! Ще вкарва когото си иска вътре, това си е негов избор, театралната адаптация си е негова!
10
2
 
9
 
! Отговори
111 преди 10 години
До 8Не знам какъв е, не съм светил на сътворението му, но ако е юдеин му прави още по- голяма чест поведението му. И не обиждай, ***.
9
2
 
23
 
! Отговори
смех преди 10 години
преди няколко години гледах по тв канал -златното руно-та там орфей беше ***-сметайте представата на изперкалите американци за света каква е,сега вече се чудя дали като малък съм чел книгата-10малки негърчета или е било-10малки афроамериканчета-идиотиииииииииииииииииииииии
8
5
 
4
 
! Отговори
До 111. преди 10 години
А Уди Алън какъв е бе, умнико гениален? Дали случайно не е юдеин (както се изразява жалкото ти нищожно същество).
7
3
 
17
 
! Отговори
111 преди 10 години
Това е съвременната юдеиска диктатура, тормоз върху БЕЛИТЕ и ХРИСТИЯНИТЕ, наричани презрително от тях ГОИМ. Че те скоро ще задължат примерно един от всеки трима бели да се жени за чернокож, както е тръгнало. Това си е право на Уди Алън каквито иска актьори да си търси, нали живеем в демокрация и свободен избор, а и да не е задължен да обича хомосексуализма и да прави филми за него. Ама наистина се убеждавам, че Хитлер е бил прав.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ще дойде време когато нормалните ще плащат данък на хомосексуалистите" - Карл МарксНатам вървим вече...
5
1
 
27
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Ето това е толерастки фашизъм в действие, утре ще почнат да ни тормозят че не каним в дома си *** ( това е българската дума другото е измислено за индулгенция на робовладелците , каквито ние не сме били и нямам намерение да плащам за чужди грехове ) и хомосексуалисти. Сега някой от Джемини да ни обясни как точно подобен тормоз че не бил канил еди кой си , ще помогне повече права на същия или само ще се насъскаме и то основателно срещу него.