Уорън Бъфет си продаде кадилака за 122 500 долара

Возилото е навъртяло 32 685 км и има автограф от собственика
20 фев 2015 19:35,
11
Уорън Бъфет си продаде кадилака за 122 500 долара
Снимка: архив Reuters

Кадилакът на милиардера Уорън Бъфет бе продаден на търг в Омаха, щата Небраска, за 122 500 долара, предаде агенция Ройтерс.

Това е 10 пъти повече от серийната му продажна цена. Лотът намери купувач в рамките на благотворителен търг, организиран от уебсайта Proxibid.

Возилото, носещо автографа на Бъфет, е навъртяло 32 685 километра.

Събраната от търга сума ще отиде в полза на фондацията "Гърлс инкорпорейтед" в Омаха, градът в който е седалището на компанията на Бъфет "Бъркшър хатауей".

Фондацията бенефициент организира образователни курсове за девойки от САЩ и Канада и е една от предпочитаните от 84-годишния магнат. Той набира 18,5 милиона долара за разширяването на сградния фонд на "Гърлс инкорпорейтед"в  Омаха.

Дъщерята на милиардера Сузан е директор на фондацията на национално ниво. А почетен член на борда на директорите е първата дама на Америка Мишел Обама.

Бъфет ще връчи лично ключовете на кадилака, ако анонимният купувач мине през Омаха.

Той замени стария си кадилак с нов от серията XTS. На свободния пазар подобен на продаденият на търг кадилак на Бъфет DTS седан се търгува за 11 200 долара, припомня агенцията.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: кадилакУорън Бъфет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Ха ха, чакал купувача да му връчи ключовете. Тоя таралясник няма нужда от ключове. Сигурно го е купил кмета на някое село да го циментира на площада на селото като един Миг 21.
7
0
 
15
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Аз па продадох реното за 1200 (:
6
10
 
1
 
! Отговори
Хляб и Мармалад преди 9 години
Тоя им е някаква легенда там.Все пак в държава в която правят палаткови лагери пред магазин на епъл седмица преди някой модел на айфон да бъде пуснат в продажба това е нормално.Освен това..фондация за образование на млади американки и дърт коцкар...хъмм Тоя е някакъв скрит Хю Хефнър :))Освен това в техните среди 122 000 не са чак толкова много.Еквивалента на 3 бона тук.10,11 минимални работни заплати.dts e нещо като киа магентис..Странно,нещо мерц,джаг,ролсче? Штишняр..
5
5
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Даже 300-лв заплата са ти много ... такива като тебе милиарди ще изработят и видят само в Монополи или в Зимбабве...
4
4
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Гане,ако беше малко по запознат щеше да знаеш че Бъфет дарява за благотворителност- 99 процента от акциите си(след смъртта) от всички инвестиционни фондове!Говорим за десетки милиарди!
3
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 2Ми не знаеш как да ми отговориш щото си ***.
2
5
 
15
 
! Отговори
anon преди 9 години
до 1 - ***, ***... дори няма да се хабя да ти обяснявам защо пича е отиграл кадилака точно така...
1
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изпростял дъртак, ако беше пич на място щеше да го дадеш за един долар на някоя фондация. Така щеше да имаш даже повече реклама.