Ричард Брансън иска 450 хил. долара за пътуване до "ръба на Космоса"

Virgin Galactic започва продажбата на билети
7 авг 2021 11:40, Нели Христова
13
Ричард Брансън иска 450 хил. долара за пътуване до "ръба на Космоса"
Снимка: БГНЕС

Космическата компания Virgin Galactic заяви, че ще започне продажба на билети за космически пътувания на начална цена от 450 хил. долара за място. Това се случва само седмици след като милиардерът основател Ричард Брансън проведе първото подобно пътуване до "ръба на Космоса" с екипаж, предава Ройтерс.

Брансън достигна над 50 мили (80 км) над пустинята на Ню Мексико, докато беше на борда на ракетата на Virgin Galactic. Полетът беше осъществен на 11 юли и се превърна в символичен крайъгълен камък за начинанието, което Брансън започна преди 17 години.

През юни Virgin Galactic получи разрешение от американския регулатор на авиационната безопасност да осъществи полета. Сега компанията твърди, че ще има три предложения – единично място, пакет от няколко места, както и възможност за резервиране на целия полет.

Първоначално продажбите ще са отворени за списъка със заявили рано желание за участие, посочва Virgin Galactic.

По данни на UBS космическият туризъм може да генерира близо 4 млрд. долара годишни приходи до 2030 г. Това прави индустрията особено апетитна за едни от най-богатите хора в света, които са известни и с предприемаческите си начинания. В "космическата битка" се впуснаха Ричард Брансън, основателят на Tesla Илън Мъск и основателят на Amazon.com Джеф Безос, пише investor.bg.

Малко след като Брансън осъществи първия туристически полет в Космоса, Безос последва стъпките му със своята компания Blue Origin. Илън Мъск все още не е летял на борда на SpaceX, но също има големи амбиции в тази сфера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
В детската градина имахме един такъв лаф: който много иска, много др*ска.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
450хил. долара са горе долу един 4 стаен ремонтиран и хубаво обзаведен апартамент в София.или къщичка за ремонт в селце в близост до София. Защо си мислите, че няма да има страшно много клиенти за тази смешни пари?Някогашните милионери са сегашните милиардери.1 милион лева вече не са това, което бяха преди 15-20години, инфлацията се погрижи за това.
9
0
 
2
 
! Отговори
Наско лукчето преди 2 години
Бе то и аз искам 20 млрд. за къщата ми, ама ми дават 3000 лв. И така.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ша летя за 400К. Ай да го видим ся тоя как ще иска 450К. Ша му сваля цената до 1 и после ще му кажа - прецакан си брат, изгърбих те. Ай качвай се и не се връщай. И без това от теб файда тука няма. :D
7
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А за връщане колко взема или ги изхърля от ръба :)))
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toзи го намразих, когато всеки септември от Virgin Broadband ми изпращаха писмо, че понеже повишавали качеството, ще ми вдигнат цената с 2 паунда. После, ние не подържаме 50 МВ, трябва 60 МВ уж за същите пари, пък след 2 месеца ги вдигнат. И трябва да се пазариш като цииганин по телефона и накрая да им кажеш, че ще станеш клиент на ВТ. И от 27 паунда за 8 години стигнаха 36 паунда. Така че този шотландски п0р е летял с моите пари.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Син на обикновен човек селянин е първият човек летял в космоса. През социализма всички са равни и всеки има равни възможности(поне докато партията не бъде превзета отвътре и не върнат капитализма). Капиталистите унищожиха планетата, сега се захващат и с космоса, разбира се, за пари. Парите са като въздуха за тях.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Илън Мъск все още не е летял на борда на SpaceX, но също има големи амбиции в тази сфера."------------------------------------Хахахха хайде стига, това е Мъск, знаем че няма да се качи на ракетата. Ще използва клиентите си за тестови май муни, както прави и с другия си бизнес.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези цени ще повози няколко богаташа и ще хлопне кепенците.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Среща с извънземните и с оредставители на Галактическата федерация само срещу половин милион дол.
1
0
 
7
 
! Отговори
ДЕВОЙКА преди 2 години
Развълнувах се. Почти.