Тайните за красота на Кристен Бел за хубава кожа

Актрисата не мие лицето си сутрин
12
Тайните за красота на Кристен Бел за хубава кожа
Снимка: БГНЕС

В допълнение към озвучаването на принцеса Ана в „Замръзналото кралство“ и разказвача на историята в „Клюкарката“, Кристен Бел също е и първенец в грижата за кожата. Откакто стана посланик на Neutrogena през 2011 година, актрисата открито говори за здравословните си навици, с които поддържа безупречна визия.

Всъщност, тя толкова много харесва процеса, че създава собствена линия козметични продукти, наречена Happy Dance. Съставът на всичко – от овлажнител на лице до бомбички за вана – е пълен с CBD, за да помогне за успокояване на кожата и да опрости рутината ви. „Кокосовото масло е моят абсолютен фаворит, защото е толкова мултифункционално, което беше една от целите ми“, казва Кристен пред Women's Health. Тя го използва за овлажняване на устните, за сваляне на грима и дори върху краищата на косата си.

Що се отнася до рутината ѝ за поддържане на красива кожа, Бел се опитва да свежда нещата до минимум. Признава, че винаги пропуска по някоя стъпка, защото няма време да изпълнява всичко. Все пак тя е създала един процес от 10 стъпки и го препоръчва на всеки, който има свободата да ги изпълни. Ако и вие, като Кристен, имате заето ежедневие, тя разкрива и кои от стъпките може да пропуснете.

Как Кристен Бел поддържа красотата си

1. Миене на лицето преди лягане

Пред Shape актрисата споделя, че никога не си ляга с грим. Независимо колко късно се е прибрала или колко е изморена, тя намира време да измие лицето си, като използва специални кърпички за грим и двойно почистващ препарат.

2. Пропуснете сутрешното миене

Въпреки че Кристен подчертава важността да си лягаме с чиста кожа, тя казва пред ELLE, че кожата ѝ е по-суха, така че маслата, които тя произвежда през нощта, са жизненоважни за поддържането на хидратацията през деня. Именно затова актрисата никога не мие лицето си сутрин, за да не премахне естествените масла от кожата си.

Вместо дълбоко почистване, може да опитате метода на Кристен. Тя покрива лицето си с гореща кърпа и я оставя там за 2-3 минути. По този начин се привлича потокът на кръв към лицето, което помага хем за събуждане, хем за допълнителна хидратация. Правете го преди да сложите грима си.

3. Задължителна слънцезащита

В интервю пред ELLE Кристен признава, че слънцезащитният крем е една от основните причини кожата ѝ да изглежда толкова гладка и млада. Тя допълва, че това е задължителен продукт от рутината ѝ, който се нанася няколко пъти през деня, за да предпазва ефективно от слънцето. Що се отнася до UV защитата върху тялото ѝ, Бел казва, че избира водоустойчив слънцезащитен крем, който съдържа цинк. Според нея, това е една от най-добрите съставки, която предпазва от вредните лъчи.

4. Превенция

Кристен разказва подробно пред 29 Secrets за влиянието, което майка ѝ е имала върху навиците ѝ за красота и как я е научила да бъде особено внимателна към превенцията. „Майка ми ме научи, че това е много важно, защото сме със светла кожа. Тя също така ме научи, че един пълен режим за грижа за кожата включва слънцезащитен крем“, казва актрисата.

Следвайки примера на майка си, Бел се опитва да предаде същите навици и ценности към децата си. Според нея, е много по-лесно да показваш на наследниците си какво да правят, отколкото да им го налагаш.

Още от тайните за красота на Кристен Бел, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Професора преди 2 години
Абе какво са тия неща ,става сутрин за работа и влиза да се къпе.Да не съм луд, през зимата и то рано сутринта ,ще се къпя ,хахаха.После напарен и с мокра глава да излизам на студеното.Акп съм политик или президент от ли и директор на фирмата може и на обед след похапване пак да се изкъпя.
5
0
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Ще повярвам за тези кремове, ако направите Тадърокова- жена!
4
0
 
3
 
! Отговори
Гостенка преди 2 години
Тайната на хубавата кожа е в доброто ДНК. Всичко друго е реклама.
3
0
 
0
 
! Отговори
баба преди 2 години
Значи, че не си пуска душ всяка сутрин, щом не си мие лицето, а от шията надолу
2
0
 
19
 
! Отговори
Петко преди 2 години
И аз си мия ... всяка вечер, ама не пиша статия за това.
1
2
 
19
 
! Отговори
Естет преди 2 години
Страхотна новина. Коя е тази?