Котката Лазар от Кипър възкръсна след 7 години

Смятали, че животинчето отдавна е прегазено
13 окт 2017 21:09,
10
Котката Лазар от Кипър възкръсна след 7 години
Снимка: Flickr

Котарак, смятан от собственика си за прегазен или умъртвен преди седем години, изненадващо "се завърна от отвъдното", пише в. "Дейли експрес".

Главният герой в котешката версия на библейската историята за Лазар е Кипър. Преди седем години котаракът, който тогава е едва на 12 месеца, изчезва. Собственикът му Боби Ръсън е съкрушен, тъй като решава, че питомецът му е прегазен на пътя или умъртвен от зложелатели, и повече никога няма да го види.

Сега, за всеобща изненада, вече 8-годишният Кипър се е появил на територията на лондонска болница, недалече от дома на стопанина си. За негов късмет котаракът-скитник е забелязан от любител на животни. Виждайки, че косматият бродяга страда от кожен проблем, самарянинът се свързва с представители на Кралско дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA). Така Кипър се озовава в специализираната животинска болница на организацията в Пътни, където се установява, че котаракът, липсвал от дома си през почти целия си живот, има микрочип. Благодарение на него персоналът успява да се свърже със стопанина на Кипър.

"Изненадата ни беше огромна. След толкова много години бях изгубил надежда, че някога отново ще видя Кипър", споделя щастливият му собственик Боби Ръсън. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: коткакипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 7 години, загубеният котарак се е прекръстил от Лазар на Кипър и от Кипър е отишъл в Британия. Само не разбрах собственика му с английското име дали е от Кипър, или от Лондон.Голяма сага, много интересна, браво на журналистката запознала ни с това чудно приключение.Това е да си назначаваш хората с конкурс, а не като актрисите в Холивуд... професионализъм.
7
0
 
7
 
! Отговори
Потрес преди 6 години
До АнонименМного е зле авторката, говоря го от години. Как може да получават заплати тия хора...Аз ако си върша толкова некадърно работата ще ме уволнят.
6
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Котката Лазар от Кипър възкръсна след 7 години" - в заглавието."...8-годишният Кипър се е появил на територията на лондонска болница..." - в текста.---А, сега, де! Марийче, Котката Лазар от Кипър ли се казва, или Кипър от Лазар? Лондонската болница в Кипър ли е или си е на място, в Англия? Вярно, все са острови, ама...
5
0
 
36
 
! Отговори
Котакът е избрал да преди 6 години
скита и вероятно през тези 7 години не е бил далеч от дома на стопанина си, но просто не е искал да се прибере при него.Наши съседи имаха котарак-чешит, който ежегодно успяваше да се измъкне от апартамента им през месец март и винаги се прибираше в началото на ноември.През седемте месеца, които прекарваше на свобода, редовно го виждахме по съседските дворове и в кварталната градинка, но дори и стопаните му не успяваха да го приберат, те го викат, той бяга. Но щом се прибереше, ставаше гальовен
4
2
 
16
 
! Отговори
Хахавелка преди 6 години
Марийче, да не би да ти се ходи в Кипър?!
3
6
 
13
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Колко деликатниса евреите?! Те убиват болезнено котки за удоволствие, но за да се подготвят гоити за чипосване, пускат и такива душещипателни сюксета.
2
1
 
29
 
! Отговори
изгубени в превода преди 6 години
тюрлюгювеч Кипърчо от Лондон
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това в кипър ли се случва или на някакъв път?