Вредни комбинации - кафе с мляко, картофи с месо...

Кой продукти са опасни за смесване?
10 окт 2021 08:32, Александър Попов
48
Вредни комбинации - кафе с мляко, картофи с месо...
Снимка: Pixabay

Месо с картофи, домати и краставици, кафе с мляко, са любими комбинации, които, обаче, може да са много вредни за тялото, и да му причинят дискомфорт.

"Много хора не понасят месо с картофи или тестени изделия. И имат основания: месото, продукт, който се усвоява в стомаха, изисква солна киселина, докато картофите - нишестени въглехидратни храни, се разграждат главно в червата", каза руската диетоложка Доломатина. Това причинява дискомфорт в стомашно-чревния тракт. Някои комбинации от зеленчуци също не са препоръчителни, като например - салатата от домати и краставици.

"Мнозина също не препоръчват домати с краставици. Но тук всичко е индивидуално и много хора харесват тази салата. Въпросът с нея е, че не трябва да се прекалява", добави Соломатина.

Диетоложката също съветва да не се пие много кафе с мляко поради особеностите на химичния състав на тези продукти.

"Ако изпиете една чаша, едва ли ще усетите дискомфорт. Ако, обаче, напитката е в големи количества, кафето, подобно на силния чай, ще се свърже с млечните протеини и това ще усложни храносмилането", обясни Соломатина./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
8
 
! Отговори
Дърт и опитен. преди 2 години
Два пъти писах тук и е изтрито. Пробвам за трети и последен. В статията са написани глупости. Вярно е , че амилазата действа в леко алкална среда. Но това е в устната кухина. Но за разграждане на скорбялата е необходима и киселина, а такава има в стомаха. Твърдението на руската врачка, че комбинацията месо с картофи е вредна е невярно. Най опасни за здравето на нашите деца и внуци са продажните калинки, които с нормативни документи лишиха децата от банички и милинки с боза.
39
1
 
6
 
! Отговори
хаве преди 2 години
може ли? ракия,вино и бира за изтрезве??щото ми стаа мнооо лошу ,без тах?ша умрем ва ,*** ваште съвети!!
38
1
 
8
 
! Отговори
11 преди 2 години
Стигнах до "КоЙЙЙЙЙ продукти". Потресаваща неграмотност цари в българските сайтове. Вече не им се разбира изобщо кво дрънкат.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с това месо и картофи! Кажете нещо за киселото зеле! Не правя кисело зеле, ам много рядко - съседите правят и все ми предлагат, но аз не съм лакома. Обаче си събирам рецепти за кисело зеле - да съм подготвена, в случай, че ми дойде вдъхновение и реша да правя икисело зеле. За него нали казват, че било полезно - не като мляко с кафе или месо с картофи.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек е оцелял защото е ял.Диети ,а после вируси.Слаб организъм ето ти ковид.
35
0
 
13
 
! Отговори
Пияния помак преди 2 години
Какво триете само? Телешкото с алабаш, червено цвекло и 2-3 картофа на херметик е супер храна.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудят се как да станат известни и да печелят! Но...като има ***, които да вярват...Те и бедните старци хвърляха по няколко хиляди лева през прозорците, въпреки многобройните предупреждения!
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много глупости са написани...откъде ги мислят и преписват или грешно превеждат...Стигнаха да отричат домати и краставици!!!
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе човек ако ги слуша тези "спеиалисти", по-добре да кара на фотосинтеза...
31
0
 
13
 
! Отговори
дърт преди 2 години
На тази "диетоложка" много и здраве от академик Ташо Ташев - вечна му памет!
30
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се отричат най- българските ястия? Картофи с месо си е едно от най -вкусните и предпочитани храни. Хрумнало му на някой от това да взима хонорар.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според тези "диетолози", вече няма нужда и да се храним. Скоро 3D принтери ще принтират месото и зеленчуците, които ще ядем. А фармацевтични компании ще се надпреварват да харчат нашите пари, за да създадат хапче с което да се храним. И всичко това ще е добре опаковано под слогана "здравословно за организма".
28
0
 
36
 
! Отговори
Да ве преди 2 години
Баба ми като готвеше манджичка с картофи и месо в седмицата два пъти та доживя достолепните 98.*** вярвай на статийки и статистики!
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След известно време, ще четем "падна митът, че млякото с кафе и месото с картофи, са вредни". Така се случи с кафето, млечните продукти...
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Н1. Така беше.Кюфтета с гарн.36ст. Столовете се оказаха печеливш модел. Също и общежитията.4 лв,на месец, Като всяка седмица,с нови чаршафи. Имам усещането,че общежитието прави общество.
25
1
 
25
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Е, сега ли се сетихте да ми давате такива съвети, на мен, набор 49, да ме пази Бог, и семейството ми. Минал съм през всички етапи на столовото хранене, първо стола на завода на нашите, всеки ден с котелките за манджа, картофи с месо, мусака, пиле с ориз...После казармата, две години тън мън няма, всекви комбинации. Студенствосъщо. Хаир видях като се ожених за мойто муци, шоп салат, печени меса, агнешко, джолан, 20 вида супи...пожелавам всекиму.
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиста проба фейк.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости.
22
0
 
17
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Аз ям риба с пиле и свинско.
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разделното хранене отдавна е открито като най-добра техника на хранене. баланс и мярка за работоспособност и дълголетие.