Чамбао отново идват в България

Триото от Малага, чиято музика е смесица от фламенко, чилаут и lounge, която те води към царството на мечтите, ще има турне с цели три концерта у нас. Кога къде и как - вижте тук...
16 апр 2007 11:49,
Чамбао отново идват в България
Снимка: Прима
Групата, която със сигурност има много фенове в България след впечатляващия миналогодишен концерт (през есента на 2006-та) в София, ще дойде отново – този път за цяло турне. На първия си концерт у нас Чамбао предизвика бурните аплодисменти и изправи на крака 4000-та публика в Зала 1 на НДК.
 
Тогава вокалистката на групата - Ла Мари, обеща пред пред всички, че това не е последната има среща с българските фенове. Мария дел Мар Родригес, композитор и вокал на групата, освен с невероятния си глас, е известна и стова, че винаги пее боса (подобно на Сезария Евора). Явно и изпълнява обещанията си...
 
Тази година удоволствието ще бъде тройно по-голямо, защото Триото от Малага ще зарадва почитателите си от Пловдив, Варна и Бургас. Чамбао идват у нас като част от традиционното лятно фламенко-турне на Nescafe Frappe.
 
Първият концерт е в Пловдив на 11 юли в Летния театър, следват Бургас (на 12 юли) и Варна (на 13 юли)=
 
На концертите ще можем да чуем изпълнения от трите им албума, издадени досега - “Flamenco Chill” (2002), “Endorfinas en la Mente” (2003) и хитовия “Pokito a Poko” (2005). В края на 2006-та година Чамбао издадоха „Caminando 2001-2006” – двоен диск, придружен с DVD от концерта им „Chambao puro” в Малага.
 
Името на Chambao означава сламен покрив по плажовете, предпазващ от вятър и слънце. Може би затова техните песни са така чувствени – като усещане за плаж и слънце, което те кара да мечтаеш...
 
Самите музиканти обаче едва ли са предполагали, че толкова хора ще мечтаят заедно с тяхната музика.
 
Късметът има се усмихва през лятото на 2001 г. в Малага, в известната в Андалусия "нощ на Сан Хуан" (La Noche de San Juan) - символното посрещане на лятото, когато хората от най-южната част на Испания изграждат покривни конструкции от дърво и палмови клонки, които предпазват от слънце, вятър и летни дъждове (ето и връзката с името).
 
Тогава, както весело си свирят, Еди, Дани и Мари са забелязани от датчанина Хенрик Таккенберг, който им предлага да работят заедно и да добави към тяхното фламенко електронни звуци.
 
Това е прекрасното начало на стила „фламенко чил“, който носи на групата награда за най-добра музикална иновация. И досега основно тяхното име се свързва с него.
 
Чамбао са на http://www.chambao.es/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание