Начало

На 26 септември ще се състои първата премиера от новия театрален сезон. Тя е на постановката на Възкресия Вихърова "Ужасните родители" в театър "София"
26 сеп 2007 18:22,
Начало
Снимка: Театър "София"

Тази вечер съвсем официално се открива новият театрален сезон. Честито на печелившите. Чакахме дълго, почивахме си междувременно, но ето че първият театър вече отвори врати с нова премиера. Тя е на постановката “Ужасните родители” и вече беше изиграна веднъж на Аполония – нещо като генерална репетиция за софийското й представяне.

Постановката е на Възкресия Вихърова, която последно много ни зарадва с чудесната си постановка в Народния театър “Бернарда Алба” по Лорка. Сега тя е посегнала към текст на негов съвременник - скандалния парижки драматург Жан Кокто.

Когато пише пиесата си “Ужасните родители”, той шокира публиката. Интересен е и фактът, че произведението е написано за осем дни, а съвсем не е лошо.

Основната тема са изострените семейни отношения, разгледани от автора с развеселяваща изобретателност. Както във всеки добър фарс, и в този героите изричат невероятни лъжи, след което търсят отчаяно изход от ситуацията и преживяват пламенни драматични сблъсъци.

И ако са ви интересни проблемите на морала, на семейството и кризата в отношенията между хората, със сигурност трябва да пробвате. Освен това една птичка пролет не прави, но първото представление си е истинско обещание – предвестник за хубави неща, които предстоят.

В представлението играят Петя Силянова, Лилия Маравиля, Искра Донова, Сава Пиперов, Росен Белов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание