Вменяем и с интелект, а вади нож!

Съдът гледа поредното дело срещу австралиеца Джок Полфрийман, който през декември 2007-а наръга с нож двама младежи, единият - Андрей Монов, почина
25 сеп 2008 07:22,
85
Вменяем и с интелект, а вади нож!
Джок Полфрийман. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Джок Полфрийман.

Австралиецът бе задържан за убийството на Андрей Монов в центъра на София на 28 декември 2007 г. в близост до църквата "Св. Неделя", когато след свада Полфрийман наръга двама души с нож.

На предишното дело през май оцелелият Антоан Захариев заяви пред съда, че категорично разпознава нападателя си.

В нощта на инцидента заедно с Андрей и техни приятели били в заведение близо до Женския пазар и празнували.

Малко по-късно тръгнали към дискотека, която се намира близо до Съдебната палата, и когато стигнали до бул. "Ал. Стамболийски", чули зад гърба си две момчета да говорят.

Антоан Захариев чул викове зад гърба си и щом се обърнал, видял, че Джок Полфрийман държи нож и призовава срещу фашизма и расизма, говорейки на английски.

Секунди по-късно Полфрийман казал на български: "Хайде, хайде".

Захариев си спомни още, че ножът имал дълго острие, но си помислил, че нападателят иска само да ги сплаши, дръпнал се и паднал на ръце.

"В този момент усетих удар в дясната част на гърба си. Първоначално не разбрах, че съм намушкан", каза той.

Захариев допълни, че приятелят му Андрей бил паднал по лице, а когато се опитал да го обърне и да го попита как е, Монов не можел да говори и да каже нищо.

Направената психиатрична експертиза показа, че задържаният Полфрийман напълно е осъзнавал действията си в деня на инцидента.

Според заключението на експертите той е съзнавал какво върши, вменяем е и има висок интелект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
S4D5 преди 15 години
Само си помислете, някой българин да отиде на острова и да извади нож и наръга 3-*** англичани, дали изобщо ще разберем за това преди да е получил присъда и дори ще я излежава. Иначе поредния който може би от нямане на какво да прави или след употреба на солидно количество водка ( каквото и да е въпроса е че им е евтино ) решава да наруга някой.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе те ако те кефи да ходиш на мизерия и простотия си ходи...явно се кефиш на "стархотни" места като Слънчев бряг и останалите *** курорти! Парче природа не остана по черноморието от глупост...аман от *** като теб! Ходи си по Китен, Прикорско, Кранево и си изкарвай добре....аз повече освен че няма да стъпя няма и лев да оставя там, защото е по-мизерно, по-скъпо, по-засрано и обслужването е под всякаква критика...а ти ходи си късай нервите за да си изкараш приятно!
82
0
 
0
 
! Отговори
znam преди 15 години
ехааа извади страшна теория на конспирацията, но замислили се че именно с този негативизъм и липса на борбеност допринасяш за лошото състояние на черноморието.......естетвено, че като има отлив от туристи положението ще се влошава, но ти трябва да разсаждаваш не как ще е добре за теб а как ще е добре за всички, защото тогава няма да си нещо повече от "тези, които лъжат по морето". А начина е да обърнеш света към себе си, а не ти да се обръщаш към него. Целта на морския туризъм е ДА ПРИВЛЕ4Е ПОВЕ4Е КАПИТАЛИ И ИНВЕСТИЦИИ В ИНА4Е БЕДНА БЪЛГАРИЯ, това мойе да стане само чрез реклама-туризма
81
0
 
0
 
! Отговори
milen преди 15 години
сега ти отговарям и повече няма да влизам че няма време. Прав си принципно, но докато в тази държава няма закони така ще е...а те се свързани с политиците...*** пример: кошче до теб, а ти си хвърляш цигарката на земята...нещо съвсем обикновено за повечето българи...как предлагаш да се промени този факт? Моя вариант е с глоби и то яки, защото по друг няма да стане...същото се отнася за паркирането по тротоарите, кадето майка с количка трябва да излиза на платното за да мине покрай автомобил, спрян от някой *** на 50см от сградата, за всички хвърлящи си *** кадето сварят....и се стигне до подкупване и по високи нива на корупция, където трябва да има дълъг и поучителен затвор! И докато тоя елементарен и просташки манталитет не се промени нищо няма да стане...и още един пример: лично аз няма да стъпя на нашето черноморие повече по простата причина че е освинено от бетон и простотия...защото ми е много по спокоино и приятно да отида в Гърция и да спя на красиво място, да хапна в кръчма където, ще ме обслужат човешки и няма да ме излъжат...не че не ми се иска пак да отида на Иракли, но просто вече няма красиви и диви места които да не се застроят, благодарение на нашите "любими и безкрайно умни" управници! Аз искам промяна, ти искаш....но какво правим...драскаме по форумите докато простаците ни се качват по главите....
80
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Дай да видим сега какво се случва със Смеещия се;) Баща му на Джок познавам от две дела, на които и аз и той сме присъствали в София преди около 8 месеца. Говорихме накратко заради страницата във фейсбук, която създадох за търсене на истината. Марти познавам от фейсбук и до ден днешен разменяме съобщения в фейс-а. И кво значение има откъде ги познавам и какво познавам?
79
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Виж тва беше доста по-адекватен коментар, Миленски;) Виж сега, нямам намерение да бъда Месия или каквото и да от рода на Месията, но категорично имам желание да помогна за една просперираща България, колкото и абсурдно и далече да изглежда тази идея. Начало категорично трябва да има. И то трябва да почне оттам- българите трябва ясно да осъзнаят кои са и кои не са- на всички е ясно, че България не е уникална нация, че не сме "номер 1". Но не и трябва да бъдем. Факт е, че България е най-старата държава в Европа, все още пазеща старото си име. факт е, че българите от миналото са устоявали и са се крепяли психически на фона на катастрофите, които са им се случвали. И е факт, че пътят към по-доброто е вече на лице. Но за съжаление и още нещо е факт:съвременните българи са готови да се самоизядат, да се самолинчуват, да се псуват до безкрай. Те се псуват по улиците, псуват се в магазините, тряскат се един в друг по пътищата. И решението на тези проблеми не е сред политиците, които и да са те. Решението на тези проблеми си е в самите българи. Уви, много от тях упорито отказват да се променят за по-добро. Та точно за това начало говорех. Началото на промяната.
78
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
hehehe abe smeshno mi stava vse poveche i poveche...kaji mi kak tochno poznavash bashtata i prijatelia na tozi avstraliec - pili ste birichka zaedno, izlizali ste zaedno, neshto drugo li? Hubavo imal e noj, izpolzval go e...ubil e mladoto momche, no zatova shte leji v zatvora i shte si plati. Sluchaino ne poznavash li i ubitoto momche ili niakoi ot kompanijata ta da znaesh kakvo tochno e stanalo, shtoto na men ot tupata statija ne mi stava jasno nishto osven che avstralieca e ubiec i che statijata e dosta tupa!
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
за какво начало говориш бре Индубио, ти ли си новия месия че за начало ще ми говориш и ще поучаваш българите. Затова ли си в Германия да се обучиш и да псуваш чужденците...аз съм трезво мислещ, учил тук в няколко университета и работещ за европейци отново тук и смея да твърдя че добре преценявам проблемите на България, но по никакъв начин не ми допадат еднаквите ти коментари и мисля че това убийство, колкото и ужасно да е не е никакъв проблем в сравнение с милиардите евро, които ни спряха, корупцията и т.н....но ти си циклиш на това убийство и тва е....ок продължавай явно си един отегчителен дървен философ!
76
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Коко;)Няма проблем, днес, понеже е къщният ми ден, реших, че трябва да се посветя на десетките много "положително" настроени български сънародници, които са решили да леят празни изречения на тази страница. В никакъв случай не казвам, че всички го правят, но доста вече го направиха. И така, накратко към тебе, Буце:Със случая се занимавам от самото му начало. Във фейсбук създадох и отворена група за дискусии по случая. Познавам бащата и най-добрия приятел на Полфрийман- Марти. Гледал съм негово видео в ютюб, където свирепо и с изблици на агресия разбива някаква купчина сняг- само по себе си безобидно деяние, но говорещо доста за самия Джок. Той е бил замесен в друг такъв инцидент преди време. Някои от приятелите му потвърждават агресивната му натура. На мястото на инцидента той е единственият, носещ нож и единственият, който го е използвал. За самоотбрана не може да става и дума. За това иде реч, драги КОКО, а не за това аз как обяснявам нещата, дали оригиналнича или какво друго правя. Моите подходи са си мои;) Тва е.
75
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
breiii tuka se pozagledah i napravo se sasipvam ot smiah veche...ti Indubio neshto mnogo si se vzel na seriozno i mnogo znaesh koi kakuv bil o kolko akul imal...Moja komentar po temata e che nishto ne e jasno ot statijata osven che avstralieca e ubiec! Ti da ne poznavash momcheto ili si bil na sluchkata che si tolkova najasno s neshtata, v koeto se samniavam ta si tolkova afektiran i veche cial den ne spirash da se izcepvash, opitvaiki se da budesh originalen, ironichen i mnogo umen, no vmesto tova obratnoto! Aide zagubi oshte 10 min da mi napishesh pone 30 reda otgovor...davai, ne iskam da e 50, che 30 e malko hehehe.....smeshnik
74
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
и още- за пореден път казвам= въпреки факта, че денят ми наистина се поизгуби в опита ми да накарам някои други да се замислят, аз не съжалявам. Все някакво начало трябва да има;)
73
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Да видим сега с какво е съгласен номер 71:С определението "нищожество"? Ами пак казвам, страхотно;) Опитай се да обясниш обаче защо си съгласен с въпросното определение...Можеш ли? Относно статията- ние така или иначе, и то не по моя вина я оставихме на заден план, за да се опитаме да помогнем на тези "особени" меко казано индивиди, които са решили просто да си лаят по мен, без никакви конкретни аргументи в тяхна защита. Но да лаят, мен това не ме притеснява. Напротив, аз съм щастлив, че най-после реших да им кажа на всички тези, решили да псуват Родината ни просто ей така, да погазват всичко българско, да плюват върху убити български деца, заклеймявайки ги, че са виновни...Най-после реших да им кажа, че са жалки. Че по този начин България няма да се вдигне на крака. Че българите трябва да се уважаваме и подкрепяме, особено пък пред гнусни чужденци, тръгнали да се *** с нас на българска територия. Така както го правят гърците, с техните хиляди проблеми, и така, както го правят дори немците, въпреки ужасяващото им историческо бреме. Ясно ми е, че броят на тези дребни души, които така лесно се нахвърлят върху мен, върху паметта на Андрей и върху българското като цяло не е никак малък, но аз съм оптимист и съм сигурен, че трезво мислещите, осъзнаващи и приемащи проблемите на България, но същевремнно готови да си защитават своето, не са по-малко.
72
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
И между другото, щом се опитваш да коментираш прекрасния ни български език, то няма да е лошо сам да обръщаш повече внимание на правилата му. Редно би било да започнеш от определителния член, който със сигурност ти куца. Успех.
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво 69 много точно определение! Напълно съм съгласен и сега съм сигурен че отново ще има една "тирада" глупост от въпросния Индубио, които явно много се е вкарал навътре в тая статия, от която може да прецени наи-точно как е била ситуацията, да не познава момчето но да го защитава и да преценява кои е ***, без мозък и т.н...ако имаше малко мозък драги Индубио нямаше да си загубиш целия ден правейки се на умен тук!!! Има много по-класни медии, коментиращи събития които си заслужават да бъдат коментирани, но ти просто си знаеш твоята песен и може да си я пееш цял ден! Продължавай! Може да поразвеселиш някои с глупостта си....
70
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Значи ти непрекъснато ми цитираш някакви думи, които аз съм използвал в един или два поста максимум, а същевременно от твоя абсурден пореден пост продължават да се леят обидни и общо взето доста пошли изказвания... Почваш наистина да излагаш самия себе си, поради което може би е добра идея, че си прикрит зад анонимността си;)И така, да видим: нищожество...ок, аргумент про? С какво показах нищожността си;)?Елементарно написани, казваш- ами тогава се научи да цитираш- цитирай ми реплики, думи, изречения, а недей да пльосваш някаква идеика, просто за да има какво да напишеш. По този начин сам се дискредитираш, разбираш ли, братле;) Не е трудно да научиш елементарните правила на една адекватна полемика. Нека започнем оттам, че е редно да коментираш съдържанието на изказванията на останалите, а не самите тях;)Нямам никакво намерение да споделям с теб оценките от следването си, нито пък да го коментирам с теб. Ти не си ми никакъв, за да го правя. С изказванията си, ти правилно си оставаш просто един анонимник...в душата... Беден речник- ок- похвали се с по-голям и ще го приеме. Нямам нищо против;) Комплекси, казваш...Може би имам такива. И кво? Уверявам те, че се чувствам въпреки това страхотно в кожата си;) А комплекси имат всички, просто повечето ги отричат. И така, благодаря ти за поредния пост, посветен на мен. Опитай следващия път да изпълзиш от тази общо взето дребнава рамка и пусни коментар, който отговаря на събитието. Abgemacht?
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Indubio ти си най-голямото нищожество което съм срещал по форумите. И най-дребнавото също така. Толкова елементарно написани, а същевременно помпозни, надути и празни постове отдавна не бях чел. Много си ***, честно. Не те знам какво учиш в Германия, ама съм сигурен, че не си отличника. Много ти е беден речника момче младо без зъби, пишеш сиво, безлично и без грам реторика. А, и съм сигурен, че си изтъкан от комплекси и си пълен безпутник. То ти личи от дребнавата душичка
68
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
По никакъв начин не се отричам от изказаните 3 думички, които цитираш, защото те бяха в отговор на мнооого пошли, много и гнусни изказвания на, за съжаление, наши сънародници: ето ти цитатите:"Всички знаят , че никой не напада с нож , ако не е предизвикан или заплашен . Още повече , ги познавам тези кележчета дето обикалят по-тва време по клубове и търсят сбиване и конфликт с чужденци, ако случая е такъв направо сами са си виновни"Това твърдение е смешно по простата причина, че неговият автор не си е направил елементарното усилие да се запознае по-добре с конкретния случай и замесените лица и въпреки всичко, първосигнално е готов да се нахвърли върху българското момче в случая и да го обяви за виновник. Следователно авторът на този коментар е ***. Меко казано. "ako са били скинари съм сигурен че са си го търсели и в такъв случай наистина много добре е направил австралиеца! Че тия безмозъчни твари трябва да се унищожат веднъж за винаги!"Едно безмозъчно твърдение, първосигнално и отново, без да е проверен случая, излято върху паметта на Андрей Монов, един съвсем нормален младеж, тръгнал да се забавлява и получил смъртоносен И ЕДИН ЕДИНСТВЕН удар в гърба си от освирепелия Полфрийман. Авторът на подобно нещо не може да е човек, разпологащ с работещ мозък. "Ха-ха-ха...абе тук сте се събрали големи смешници ве...Чета тоя отдолу как се "възмущава" от "нагли туристи и пияни ***". Аве, лицемерчета, що не се замислите как целият цивилизован свят е пропищял от мизерните булгари."Авторът на това твърдение е човек, готов да погази всичко хубаво, което свързано с България. Лошото е достатъчно и никой не го отрича, но хубаво има достатъчно. Човек, който по този начин се обръща към българите, е нищо повече от измекярин. А това дали ще прескачаш постовете ми или не си е лично твое право, номер 62, Анонимнико. Не си задължен да четеш и ред;)
67
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Нямам какво да крия. Аз съм на 25, живея в Бон и тази година завършвам право тук. Учил съм политология в България, където след около година окончателно ще се върна. До БГ летя достатъчно често за да знам всичко, което се случва там. Не съм патриот и не смятам, че някои от нас може да се пише за такъв, понеже това изисква доста неща, които, за съжаление, съвременните българи нямат или не искат да притежават. А що се отнася до поучаването- не е нужно да си съдник или учител или ментор или какъвто и да е, за да разбираш моментално колко плоско, лишено от наблюдения, заядливо, българоотричащо и безсмислено псуващо е поведението на някои пишещи в тази така интересна страница, "ДнесБГ", от която също има доооста какво да се желае.
66
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
още един пост, посветен на мен...Какво да ти каже, Милене, Буце...Ами ето, пак се активирах. И не, нямам особено желание да оригиналнича, въобще ми е чудно как толкова лесно падаш до подобно ниво, в което наистина нямаш за какво да се хванеш, не атакуваш поне една от изказаните от мен или останалите писали във форума идеи, а просто започваш да лаеш срещу мен. И кво, оригиналнича значи...Какво оригинално има в това да се изнервяш на маса хора, които са готови да потъпчат всичко българско и да плюят по загинал младеж, без дори да са си направили труда да прочетат малко повече за него. Ето това е досадното и арогантното в случая- твърденията, които по-долу цитирах и които идват от хора като вас- хора дребни, може не по ръст, но в опитите им да покажат, че са нещо повече от това, което всъщност са. И с какво ще помогне това на конкретния случай. С какво ще помогне това за намаляването на точно тези случаи на арогантни пижовци от прехваления Запад, които идват в България, за да отприщват иначе захлупените си емоции...
65
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Бях решил да не влизам повече в страницана, свързана, забележете С ДЖОК ПОЛФРИЙМАН, ЧОВЕК, НАРЪГАЛ ДРУГ ЧОВЕК В ГЪРБА ПРИ НЕЛЕПИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, но тъй като виждам, че тук някакви хора продължават дребнаво да се обръщат, забележете, не към моите коментари, не към моите твърдения, свързани с Джок Полфрийман или неговото деяние на българска територия, а с мен самия, то аз реших подобаващо да ви отговоря, та дори и с риск да изгубя още половин час от днешния така или иначе изгубен ден. И то за жалост изгубен не с адекватни дискусии, а с дребни, неподобаващи на възрастни хора заяждания. И така, да започнем: