Млекопроизводителите: За днес сме доволни, за утре - не

До края на деня ще им бъдат изплатени 60-те млн. лв. помощи
17 дек 2008 14:17,
16
Млекопроизводителите: За днес сме доволни, за утре - не
Снимка: Булфото

„За днес сме доволни, за утре - не", заяви Атанас Атанасов, председател на българската асоциация на млекопроизводителите, след като министърът на земеделието Валери Цветанов обяви, че до края на деня ще бъдат изплатени 60-те милиона лева помощи.

Над 8 хил. фермери вече са получили пари от европейските доплащания, съобщи министърът пред събралите се около 200 протестиращи.

"Протестите няма да спрат, категоричен беше Атанасов. Ние се борим да бъдем равностойни през 2009 г. поне на румънските колеги, а през 2010 - на европейските".

Млекопроизводителите искат 85 евро на тон качествено мляко, като категориите за качество да отпаднат. „Има само два типа мляко - такова, което отговаря на критериите, и такова, което не отговаря“, заяви Атанасов.

Боян Цаковски, председател на асоциацията на зърнопроизводителите, се закани зърнопроизводителите да подкрепят протестите на млекопроизводителите и месопроизводителите, за да попаднат всички в бюджет 2009 г.

Той поиска оставката на Светла Бъчварова, обвинявайки я в много празни обещания и несвършена работа.

Млекопроизводителите казаха, че исканията им не са докрай удовлетворени, като част от парите са оставени под черта и ще бъдат изплатени само при преизпълнение на бюджета.

„В Европа хората също живеят в условия на финансова криза, но си получават субсидиите“, заключи Атанасов.

На протеста, както бе обещано, млекопроизводителите и зърнопроизводителите раздаваха брашно и сирене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Neznainia Voin преди 15 години
Чета коментарите и направо немога да повярвам че има хора No:1 и No:2. Незнам какво ви става. Всички сте се побъркали по тоя селски и градски истории. Тоя бил *** а другия граждънче. Както много хора тук са казвали: "СЕЛЯНИН Е СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА".Вижте хората си търсят правата а вие стоите и плюете срещу тях, какви БЪЛГАРИ сте вие бе "столичани". Сега е момента всички да подкрепят хората решили че не са доволни и са решили да изразят недоволството си. И вие вместо да ги обиждате и пюете подкрепете ги. Вярвам че всеки е недоволен от нещо. Най-малкото от съседа на горния етаж. Идете и изразете недоволството си пред парламента. Подкрепете свите сънародници и изразете и своето мнение. Нека маимуните в парламента разбера че БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Може да отстоява правата си и да показва недовоството си.Ето утре от 11:00 има протест на СТУДЕНТИТЕ. Поткрепете ги ВСИЧКИ и МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ,и ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ,и ПЕНСИОНЕРИТЕ ,и ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ всички които имат нещо от което не са доволни да го изразят пред парламента заедно със своите сънародници. ЗАЩОТО ТОВА Е ДОСТОНО ДА СЕ НАРЕЧЕ БЪЛГАРСКО.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
2 и 3 защо не се гръмнете бе
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ех, нема да се оправи тази Държава, Гърците, които като манталитет няма да коментирам, има си социолози за тази работа, ПРОТЕСТИРАТ АДЕКВАТНО, ЗА 2 ПЪТ ЗАТВАРЯТ Е 79 НА 10 КМ В ГЪРЦИЯ, МЕЖДУНАРОДНИЯТ ПЪТ, И ТЕ СА НЕКАКВИ СЕЛЯНИ ОТ СЕЛАТА, НО ХОРАТА В СТОЛИЦАТА ГИ ПОДКРЕПЯТ, МАКЪР ЧЕ ХОДЕТЕ ДА КАРАТЕ В АТИНА, ТА ДА ВИДИТЕ ЗАДРЪСТВАНИЯ!!! Но Всички са ЕДИННИ и УСПЯВАТ!!! Убит Младеж= 10 000 *** по ПРАВИТЕЛСТВОТО, Фермерите= БЛОКАДА НА МЕЖДУНАРОДЕН ПЪТ, ЕВАЛА НА ГЪРЦИТЕ, ИСКАМ ДА СЕ С.Е.РА НА ПРОДАЖНИТЕ И СТРАХЛИВИ БЪЛГАРИ, КОИТО ДЪРЖАВАТА НИ, АМИН
12
0
 
0
 
! Отговори
Vzsil преди 15 години
Има една поговорка "сит на гладен не вярва", това че все още имаме качествени и евтини(спрямо европейските такива) млечни продукти трябва да ни радва, но не и за сметка на фермерите, които са лъгани за субсидии, а след това не могат да си покриват разходите . Трябва да им бъдем съпричасни, иначе ХИМИЯ !
11
0
 
0
 
! Отговори
Borislav преди 15 години
Тези първите двама са наистина много прости софиянци. И без тези протести пак ще си има задръствания. Дори да останат само истинските софиянци в София пак ще карате с 20 км/h средна скорост щото няма условия. София е наистина в окаяно състояние и не благодарение на съгражданите от провинцията.
10
0
 
0
 
! Отговори
тралала преди 15 години
Айде бе, големите Софиянци 2 и 3, вървете да се гръмнете някаде то само по правописа си личи че не ставате за нищо а само влизате тука да пишете и да си убивате скуката, кой знае едно време дядовците и бабите как са карали каручките а сега приказвате ....... Хората са си с право нека да стачкуват, но нека и лекарите, учителите, железничарите, полицаите да стачкуват да видите тогава аджиба какво е задрастване!!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и млечните и зърнените храни не стават за ядене
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И ще спреш да се оплакваш в край на сметка..
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Селска работа щото хората си искат парите които трябва да получат, за да направят качествени неща с които ние се храним ежедневно? Или "столицата ти" била задръстена щото хората си искат парите, за да... да не повтарям ?Ако ти се ядат химични *** от така наречените "европейци" щото ние сме далеч от значението на това наименование, премести се в Гърция.Пък ако толкова не искаш да живееш в град в който стават задръствания, премести се в Добрич та да си караш спокойно и живееш спокойно. Е... не толкова спокойно заради *** по целия град, иначе с шофирането няма да имаш проблем.
6
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Брей ама сте умни ей!!!Трябва повече пари и за ветеринарните лекари да има...защото всички страдат от това,трябва да има качествени храни и контрол, а не ирландски *** да ни тровят...
5
0
 
0
 
! Отговори
do 3 преди 15 години
Много си ***
4
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Кироооооо,ако не са тези селянчета,гладни ще мрем...По твоята логика,не трябва да има никакви протести,че да не се задръства София.Ами,като не искаш да караш в задръствания,*** да живееш в по-малък град...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пиедестал ли? България НЯМА право да ги субсидира, защото им разпределя помощи от ЕС. Сега пък недоволни, че ги нямало в бюджета. Ами няма да ги има - държавата получава пари от Европа за тях само при условие, че НЕ им дава такива от бюджета. Айде, шитка! Като нещо не им харесва, цяла София трябва да не може да си върши работата. А че щом в София не може да се работи, то и парите им няма как да се получат и преведат? Я Бойко да не се прави на интересен (за пореден път), а да спре да дава разрешения за демонстрации, които блокират движението.
2
0
 
0
 
! Отговори
kiroooooo преди 15 години
да си седят по селцата и да не припарват до столицата ни...без това заради такива като тях се задръсти София, далеч селянчетата от града, далеееч
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българските фермери заслужават по-голямо уважение. Те трябва да бъдат поставени на пиедестал от настоящето и бъдещо правителство на България, защото иначе сме обречени да се изхранваме с *** на Европа и Азия!!!