Амоняк, а не сода каустик отрови Олег

В останалата партида кисело мляко не са открити следи от веществото, твърдят лаборантите
13 фев 2009 12:08,
25
Амоняк, а не сода каустик отрови Олег
Снимка: БГНЕС

Наличие на амоняк и натриеви йони е имало в кофичката кисело мляко, с което се отрови 2-годишният Олег от Разград.

Не са открити следи от сода каустик, каквито бяха първоначалните твърдения на медиците, лекували детето.

Това сочат резултатите от Националната референтна лаборатория в София, съобщи Дарик радио.

Амонякът не се използва в българските мандри, твърдят лаборантите.

При изследването на кофичката кисело мляко са установени и млечно-кисели бактерии, които гарантират заквасването на прясното мляко в кисело.

По думите им млякото, излязло от мандрата в с. Голямо Градище, е в границите на нормите и някъде по веригата са се получили тези изменения. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Една нещастна жена с ник desi_dimi предизвика в нета от лъжите си скандал с психичните си отклонения ,това е .Часът на мама - скандал в .mama.btv.bg вижте с дата 17.02. Та тя не може и да говори,лъжкиня. Алчна за пари,това е.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пак намерихте новина под която да се скарате.който търси-намира...
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ето за това трябва да пратят частни детективи от европа.тука всеки много знае и накрая-нищо.ще се изядат да спорят.
21
0
 
0
 
! Отговори
Вито преди 15 години
Има Е412 в много продукти.Това е така наречения диоксин.Той беше открит в "Данн"
20
0
 
0
 
! Отговори
Бети Ръбъл преди 15 години
А ти на кой защитаваш интересите - на Юсуф или на Летка или на някой друг...
19
0
 
0
 
! Отговори
do 12 преди 15 години
12 историята мирише та чак смърди,ако не усешташ миризмата или имаш проблем с анализирането или имаш интерес от цялата история.Доматите със колците си ги задръж,не сме паднали от Марс.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Амонякът действително е газ, но има много добра разтворимост във вода. Само че прави основа, а не киселина.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз пък без да държа да я познавам лично, виждам че версияте й започва да става не просто съмнителна, а все по-нелепа!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Майката Деси не я познавам и нямам никакво отношение към нея, затова ще кажа само едно - човек е невинен до доказване на противното! Затова, когато твърдите, че въпросната госпожа е измамница подкрепете твърденията си с безпорни доказателства.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Завлече ни с пари!"Деси е измамница!", разбунтуваха се във форума на предаването "Часът на мама". Десислава се подвизава там с ник desi_dimi. И потребителките неведнъж са й помагали с пари, дрехи и провизии. Въпреки че никога не е молила за дарения директно, Десислава публикува адреса, телефонния си номер и банковата си сметка в интернет. "Причината, която изтъкна, е, че е сама, мъжът й я е изоставил на Коледа, няма кой да й помогне. Трябвало да си продаде компютъра, за да изхрани децата си", разказват разочарованите потребители във форума. Там Деси се оплакала, че детето й е болно, страда от анемия и камъни в бъбреците. "И всички тръгнахме да й помагаме на сляпо", ядосваха се вчера във форума.Много потребители са изпратили пари на Деси. "Някои й даваха и по 100 лв.", пишат майките от форума. Според слуховете в интернет Деси искала от съфорумка 1500 лв., за да ги даде на мутри, които заплашвали живота на детето й."Твърдо стоя зад всяка своя дума, който има съмнения за едно или друго нещо, може да заповяда да поговорим - така или иначе имате адреса и телефона ми!", така се защити в интернет desi_dimi. "Абсурдно е, че търся каквито и да било дивиденти на гърба на детето си - това е страшно дори само да си го помисля! Бих ли отровила детето си и същевременно сама да настоявам да се направи експертиза на млякото?!? Бих ли потърсила сама телевизията при положение, че съм направила нещо такова?!?", пише във форума Александрова. Във вторник Десислава ще участва в предаването "Часът на мама" и ще отговори на обвиненията на потребителките във форума.
14
0
 
0
 
! Отговори
Писнами преди 15 години
До всички "специалисти" и "журналисти" - спрете вече! Писна ми! Содата каустик няма нищо общо с амоняка! Амоняка е течност и се изпарява при определени условия! Като спирта! Или като водата! Ако млякото е "било кисело" не може да има ОСНОВА! Киселият вкус е свойствен на КИСЕЛИНИТЕ! Спрете вече да пишете глупости!
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко,че на една безработна лъжкиня-майка повярваха доста хора и че спукаха от проверки това хубаво кисело мляко на Искра. Имаше и репортаж как я посещава с екип на кабелна ТВ собственика на производствения цех на "отровното" кисело мляко.Видя се загрижеността на собственика и че на детето нищо му няма . А иначе самата Деси сама си е признала за писанията и оплакванията от личния си живот ,бедността и болните си деца. Нали и в часа на мама я питаха като гостува? Ето едно видео от Сезимограф на 31.01.09 г. http:// .btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=230 &video_id=10802За мен майката е лъжкиня ,опитала се да изкара някой лев с измисленото отряване на по-малкия й син.
12
0
 
0
 
! Отговори
Бети Ръбъл преди 15 години
Не знам кой ви плаща да пишете глупости, но по-добре спрете, защото се излагате...Номер 3, Деси е от Перник, Олег е от Видин;Номер 10, Деси никога не е писала в БГ Мама и не е търсила пари от никой - айде първо проверете какво пишете!А и щом сте толкова `напред` с `вярна` информацията, как не сте чули, че от въпросното мляко са изследване `ЦЕЛИ` ЧЕТИРИ КОФИЧКИ, а не както се коментира `огромни количества`? Или, че мъжа й наистина живее с любовницата си и откакто стана това с малкия Олег се сети, че има дете?
11
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
...е статия от в-к "Стандарт" - брой: 5772 от 06.02.2009. Не е измислена...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Майката що народ е излъгала с истории за болести за децата и от форума на бг мамма и що народ й е помагал с пари и какво ли не,а малкия й син Олег е бил приет в болница само със зачервено гърло. КАК СИ ОБЯСНЯВАТЕ ФАКТА,ЧЕ САМО ЕДНА КОФИЧКА МЛЯКО БЕ СЪС СОДА КАУСТИК? А СЕГА -АМОНЯК БИЛО,НЕ СОДА КАУСТИК? Журналистите само драматизираха това измислено отравяне,а иначе и в СЕИЗМОГРАФ видяхме майката как се оплиташе като пате в калчища когато я питаха и от форума на бг мамма за Олег.
9
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
ТАМ ВЪОБЩЕ НЕ СА ПРАЩАНИ ПРОБИ
8
0
 
0
 
! Отговори
потребител преди 15 години
майката е луда,кога най накрая ще разберете...
7
0
 
0
 
! Отговори
БРАВО преди 15 години
БРАВО, ИЗКАРАЙТЕ СЕГА МАЙКАТА ЛУДА. ЕТО ТОВА Е ИСТИНСКИЯТ ОБРАЗ НА БЪЛГАРИЯ.П О З О Р !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
лаик преди 15 години
До колкото знам,амоняка е газ!Не разбирам кво прави в киселото мляко!?И как ще причини изгаряне!?
5
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 15 години
ало анонимния първо да те питам дали имаш деца и дали ти би злооптребил с детето си всъщност кой би го направил (никой нормален според мен) отноасно жалбата за кучето еми ако следващото дте е твоето или моето или на което и да е трябва ли да се повтаря за да се сообщи аз също бих информирал медийте за да се обърне внимание.