България - световният супермаркет за бебета

News of the world разследва трафика на хора у нас: Десислава за £8 хил. и Димитър за 4 хил. лири
24 май 2009 17:00,
49
България -  световният супермаркет за бебета
Деца за продан. Снимка: newsoftheworld

„News of the world” публикува обширно разследване за трафика на деца по света.

Под заглавие "Бебета за продан", редакторите на изданието дават за пример България, спечелила си славата на
супермаркет за търговия с хора.
      
В отдалечено българско село, чието име не се съобщава, млада жена им предложила двугодишната си дъщеря Десислава за сумата от 8 000 британски лири.

Бабата на детето пък предложила за продан и друго дете, сирачето Димитър, като цената била 4 000 лири.

Жените се оправдали пред журналистите на, че не могат да изхранват децата и затова са принудени да ги продадат.

Когато видели, че клиентите се отказват от сделката, двете жени намалили цената за Димитър и предложили да го продадат за 2400 британски лири.

Нито една от тях обаче не се поинтересувала в какви ръце ще попаднат двамата малчугани, ако бъдат купени.
      
Купувачите на деца варират от бездетни двойки, които отчаяно искат да се сдобият с дете, което да обичат, до педофилски мрежи, допълва таблоидът.
      
"News of the world" припомня, че правозащитната организация "Спаси децата" е алармирала, че годишно 1,2 милиона деца по света стават жертва на трафика на хора.

Печалбите за трафикантите са годишно до 16 милиарда лири.
      
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Stanislav Kucarov Pl преди 14 години
Моите поздравления за статия номер 47,чудесна е!Според мен май българското общество свикна с ромите и техния начин на живот.Какви закони за интеграция какви пет лева.. Всичко си е както си е било и преди.Политиците, повярвйте ми настина могат оправят България за '800' дни но естетвено да не са луди да си вкарат автогол!!!!Всеки знае че има *** и в Еврпа а защо тези хора са успяли да решат тези проблеми.Но там хората мислят наистина по проблемите а не за кръговте от фирми.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
От опит знам (няма да коментирам по какъв начин е добит), че повечето родители, които "продават" децата си или ги "даряват" на държавата са ***. Това, което се изнася по медиите, че масово българи си оставяли децата в домовете не е вярно! 80 % от изоставените деца са ***. Според мен има проблем с *** в тая държава и той е социален проблем, а не етнически. Социален, защото това е начин на живот при тези хора. Трябва да им се даде да разберат, че начинът им на живот не отговаря на нагласите и начинът на живот на българина и европееца. И ако не желаят да се съобразяват - прав им път! В тази държава има официален език, официална религия и общоприет начин на живот. Има правило за морал и добри нрави. Всяка различност се толерира, стига да не е в разрез с моралът и добрите нрави на обществото. А *** апострофират с начина си на живот всяко правило, установено столетия от българския народ, като например правилото да се обичат децата и да правиш така, че да разполагат с колкото се може повече възможности да се реализират като пълноценни граждани на света. Крайно време е българската държава да предприеме рестриктивна политика към всеки, който не защита нравите на обществото и законите на страната, а този нарушител няма етнически, расов, полов или някакъв друг признак. Нарушителите имат тежък социален комплекс и неоправдано деликтно поведение спрямо останалите - това е признакът, по който държавата следва да санкционира. Няма държавници, на които да им стиска да започнат да провеждат такава политика. Всички са подлеци и интересчии.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Абе и "прАмоция" да им обяват на родните ***. Например, две за евро или 1 брой *** с бонус дезодорант "Зелена ябълка"!
45
0
 
0
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ИЛКОВ преди 14 години
ТЕ НЕ СА ***>!!! ТЕ СА ЧАААВЕТА ПРОИЗХОЖДАТ ОТ ХИНДУКУШ,ИНДИЯ,ИНДОКИТАЙ И ЧАСТ ОТ КАШМИР.... ОТЛИЧАВАТ СЕ С ХАРАКТЕРНА МИРИЗМА НА КАТЪЪЪЪЪЪР И НЕЩО КЛИСАВО.ЛЯTNO WREME BEGAJ NA DALEKO
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Защо тогава не си вземеш някое ***, че да си го отглеждаш? Държавата нищо не правела... прави тя, ама само за *** - всички социални помощи са само за тях.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Абсолютно вярно! Ние сме си такива, затова политиците дето ги избираме са си едни от нас. А после сами себе си плюем като плюем политиците, с нагласата че те не са от нас, а са паднали отнякъде, например от Марс. И после ще излезе че марсианците са ни криви!
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Нека си продават децата ***... Ние имаме достатъчно от този "лош мат`риал".... На България такива деца не са й нужни - това са бъдещи крадци, убийци и мързели живеещи на социални помощи....
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Само политикани!Една държава,която не мисли за децата си,не е държава!Е,каквито сме ние,такава ни е и държавата!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Ми българчета са, какви да са? Нали и *** са български граждани? Щом са такива, значи са си българчета! Това дали държавата е направила нещо по въпроса е друга тема. На държавата не и дреме нито за циганчетата, нито за турчетата, а честно казано и за българчетата мисля че не и дреме. Дето има една фраза - "Държавата е абдикирала". И в Англия има ***, и с тях си имат проблеми, но не са чак такива като нашите. А че английската жълта преса ги пише тия простотии, то е ясно.
39
0
 
0
 
! Отговори
e=mc^2 US преди 14 години
*** iskate ili ne, SA Bulgaria i kakto te trqbva da se integrirat taka i vie trqbva da gi vyzpriemate kato chast ot NASHETO obshestvo. Bulgaria e v EU a EU e SOCIALNA i svobodna sreda, vsichki sa chast ot edin SOCIUM. A cinichnostta na izraza "te sa ***" e ne samo xenofobna i rasistka, a i pokazva ograomnata beznadejdnost na spravqne s problema. TE SA DECA S OTNET OT CHOVECHESTVOTO JIVOTI, Chovechesvo ot koeto vsichki sme chast
38
0
 
0
 
! Отговори
Kiril преди 14 години
*** си продават децата.Какво намесват България-става дума за ***-те вечно са наопаки и ни ги изкагат.Ай ше им .... м...та ***
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Stiga ste gi ple6tili vsiakakvi ! Decata se izpolzvat za donori i tova mnogo dobre go znaete.Tozi biznes e v razcvet. Ujasno e, dori poveche ot ujasno. I kakvo stana i s deteto na udavenata v Marica?
36
0
 
0
 
! Отговори
e=mc^2 UStxvx преди 14 години
Ako otbelejim makar i neqsnata analogiq mejdu news of the world i shok i jylt trud (koito dori nqmat svoi web siteove), shte oznachava li tova che statiqta ne otrazqva realen problem na tyrgoviqta s deca v Bulgaria.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
mislia che triabva da se otbeleji che news of the world e britanski tabloid (neshto kato jult trud, shok i t.n.)
34
0
 
0
 
! Отговори
e=mc^2 US преди 14 години
90% ot tezi deca za jertva na pedofilia i cherniq pazar za organi. Kakyv shans e tova.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
почти всички от тези деца, най-често ***, получават такъв шанс, какъвто не са и санували техните родители. Мога да кажа само евала на тези чужденци, които се опитват да направят хора от тези малки потенциални джепчийчета!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
e=mc^2 US преди 14 години
taka e iv takyv sluchai tova se prevryshta veche v socialen problem na vsichki nas, i kakvi sa roditelite ostava bez znachenie. Spored men nai-golqma vina (da ne kaja prestyplenie) ima socialnoto ministerstvo.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
какви *** това са децата на станишев незакони и на доган има две
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Нещо не си разбрал. Аз нямам нищо против малките дечица. Те нямат вина, че са се родили в гетото. Обаче се чуда на т. нар. родители. Колко трябва да си *** за да създадеш 10 деца при положение, че не разполагаш с възможности да отгледаш нито едно! Това е проблемът. Дечицата са жертви на тъпоумието на родителите си.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
vseki si ima mnenie, no mislq che ne bi bilo zle da se priemat zakoni za davane na vazmognost edno bebe da bade otnemano ot roditelite mu pri uslovie, che givee v nepodhodqshti usloviq(katun), i da se olesni osinovqvaneto. Trudna tematika, no trqbva da se tarsqt resheniq s ***