Започват да дезинфектират кофите в София

Боклукът се разлага шести ден, общинарите още оглеждат площадки
6 юли 2005 11:54,
Започват да дезинфектират кофите в София
Тонове боклук заливат града вече почти седмица. Снимка: Булфото

Започва дезинфекцията на контейнерите за отпадъци, след като Столичната община получи предписание от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, съобщи пресцентърът на община.

Целта е да се намали рискът от разпространяване на инфекции, след като шести ден боклукът не се извозва на сметището в Суходол. 110 000 са съдовете за отпадъци в София по данни на инспектората към Столичната община.

Процедура по закона за обществените поръчки беше обявена преди дни за избор на фирма, която да извърши обеззаразяването на контейнерите. Офертите на фирмите се разглеждат от кризисния щаб на общината.

"Екопак-България" е предоставила безвъзмездно 50 000 чувала за събиране на боклука извън контейнерите, 20 000 от които вече са доставени.

Заместник-кметът по строителството на Столична община Иван Гечев, представители на Министерството на отбраната и на Районната инспекция по околна среда и водите продължават днес да оглеждат бивши казарми за евентуални площадки за обработка и съхранение на отпадъци, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Кризисният щаб на общината ще продължи днес преговорите с жителите на Суходол.

Шести ден боклукът на София стои около контейнерите в столицата заради блокадата на сметището в Суходол и несъгласието на хората от трите квартала да се изградят площадки за временно съхранение и обработка на отпадъците.

Още по темата:

Обявяват кризисна ситуация в София заради боклука

Оглеждат казарми за евентуални площадки за боклуци

Софийски първоюлски размисли

Няма време!

София – красавицата на Балканите*

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание