ООН иска доказателства, че принцеса Латифа е още жива

Във видеозаписи тя споделя, че е в плен и се бои за живота си
Обновена: 19 фев 2021 15:01 | 19 фев 2021 15:01, Анисия Иванова
21
ООН иска доказателства, че принцеса Латифа е още жива
Снимка: БГНЕС

ООН съобщи, че е поискала от Обединените арабски емирства доказателства, че още е жива дъщерята на емира на Дубай принцеса Латифа, която твърди, че е държана в плен и се бои за живота си във видеозаписи, които бяха излъчени тази седмица от британски медии, предаде Франс прес.

Говорителката на Върховния комисариат на ООН за човешките права Лиз Тросел заяви на пресконференция, че въпросът с принцеса Латифа е бил повдигнат вчера пред постоянната мисия на ОАЕ в Женева.

Още по темата

"Споделихме безпокойството си от ситуацията предвид появилите се тази седмица тревожни видеозаписи. Поискахме повече информация и уточнения за сегашното положение" на принцеса Латифа, каза тя.

"Поискахме доказателство, че е жива", увери говорителката.

Освен това, поради сериозното безпокойство за съдбата на принцеса Латифа, "поискахме правителството да приеме като свой приоритет отговора си", добави тя.

35-годишната дъщеря на емира на Дубай и премиер на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум се опита да избяга от тази страна в Залива през 2018 г., преди да бъде заловена и върната.

Нейни близки предадоха видеозаписи, в които тя заявява, че е държана в "превърната в затвор вила" със зазидани прозорци и под охраната на полицаи. Те казват, че вече са изгубили връзка с нея. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Ще има ли бомбандировки за освобождаване?
15
1
 
4
 
! Отговори
Терорът в БГ преди 3 години
ООН по добре да се заинтересуват от тероризма в Перник България подържан и от държавните институции,щото скоро ще им дойда на крака в Женева с един камион жалби!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ООН...и еврогейския съюз са много загрижени за араби и др.)то затова Европа е напълниха с извънземни които им подаряват пачки а те идват на почивка на Сл.бряг на море )
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро е парчето! На 35 е малко "стара пастърма", но на три ракии става чудно мезе!Кво се впечатлявате бе? В тяхната религия жената е нещо специално. Имам предвид специална собственост.
12
0
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Меркел да наложи веднага ембарго на ОАЕ!!! Сорос дапрати лгбт *** от пуси райтс да си показват висналите цомбета в някоя джамия и да искат права за извратените и изкривените анти-човеци! Нали така се прави в *** Европа? Или пак псевдо демокрация и двоен стандарт хахахахха Как не видях една чалната лезбийка да търси права в Афганистан?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пясачните човеци са отврат за всички *** имат петрол и са по бели от папата и не могат да им го вземат щот не са виетнам или либия имат мангизи и оръжие за това никой не отразява как се режат глави на площада на туристи дет са хванали гаджето за ръка и не се говори за равенство между половете и тн.
10
5
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Латифа-Навални-санкции до дупка.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе стига лицемерие, дреме му на запада ни за тая ни за Хашоги...
8
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 3 години
Лицемерието на запада когато става дума за арабите е срамно.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няна да им направят защото стиснаха ръка с Израел. Обикновенно воюващите с Израел държави ги спасяватот режима им
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага да пратят войски с умиротворителна цел, както винаги.... само тая държава май остана неунищожена в арабския свят от миротворците.
5
4
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
има толкова хора с по-голями проблеми вие с тая ни занимавате.
4
2
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Сега е момента американския главен секретар да ни припомни що е Демокрация по Хамерикански и има ли то такова жувотно?!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога да очакваме санкции? Или тез са ни съюзници и не може?
2
0
 
25
 
! Отговори
минувач преди 3 години
абе те заклаха и нарезаха на парчета опозиционер в посолството си в Турция и 'добрия' Запад нищо не направи (виж друго си е когато криминалния Навални да го приберат в Русия - и санкции до дупка!)Та за някаква булка сега уж се загрижили! То са си 'семейни работи' според Ширията (който щ е създал - той може и да я...)- каква е тази наглост въпроси да им задават?
1
3
 
9
 
! Отговори
янек преди 3 години
дрее ми