Съдът разпореди: Хаинбоаз да бъде затворен

Мотивът – животът на преминаващите през прохода е застрашен
3 юни 2010 17:33,
55
Съдът разпореди: Хаинбоаз да бъде затворен
Снимка: БГНЕС

Проходът Хаинбоаз да бъде затворен за движение, реши Великотърновският административен съд.

Казусът стигна до магистратите, след като агенция „Пътна инфраструктура" оспори заповед на дирекция „Национален строителен контрол”, според която трасето трябваше да бъде спряно за движение още миналия месец.

При проверка контрольорите установиха, че ремонтът в прохода не е довършен, свличат се земни маси, няма маркировка и е застрашен животът на преминаващите.

Съгласно заповедта на Строителния надзор пътната агенция трябваше доброволно да затвори прохода на 25 май, в противен случай движението по него щеше да спре принудително на 28 май.

В текста се казва, че жалбата в съда не спира действието на заповедта, но проходът все пак остана отворен. Пътната агенция заведе дело с искане разпореждането на Строителния контрол да бъде спряно, защото нарушавало важни държавни интереси.

Още по темата

Съдът обаче реши, че няма такива интереси, които да стоят над живота, здравето и безопасността на хората, и остави без уважение жалбата на пътната агенция. По повод аргумента съдът отговаря, че има други близки пътища от Северна за Южна България.

Решението на магистратите може да бъде обжалвано. Освен действието на заповедта пътната агенция обжалва и нейната законосъобразност. Делото по тази жалба е насрочено в края на юни.

Ремонтът на Хаинбоаз е изпълнен от консорциума „Пътни Строежи – Велико Търново“ и сливенската „Биндер“, станала по-известна като фирмата на ”батко и братко”.

След четири неспазени срока в края на август миналата година трасето беше отворено за движение, но проблемите започнаха веднага след рязането на лентата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.