Как митата на Тръмп въздействат на потребителите?

Несигурността усложнява реакцията на производителите
1 ное 2019 22:38, Екип на Bloomberg
7
Как митата на Тръмп въздействат на потребителите?
Снимка: Zach Gibson/Bloomberg

Отдавна е ясно, че митата на Белия дом върху стоки на стойност милиарди долари, произведени в Китай, не са добри за американските потребители или търговците. Колко зле биха могли да станат нещата е трудно да се прецени, пише Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на Bloomberg.

Онлайн магазинът Wayfair отчете тримесечните си резултати в четвъртък, прогнозирайки значително по-бавен темп на растеж на продажбите през следващото тримесечие. Компанията заяви, че прогнозите отчасти отразяват предизвикателствата, свързани с митата, които през лятото скочиха до 25% за много от продуктите ѝ.

По време на телефонен разговор с инвеститори от ръководството на Wayfair са обяснили, че определени артикули са станали по-скъпи, тъй като доставчиците им са повишили цените. Оказва се, че това кара клиентите да обмислят по-дълго време покупките си. В същото време доставчиците на по-скъпи артикули, виждайки как обемът на продажби потъва, понякога намаляват цените. В резултат е налице повтарящ се цикъл на несигурност. 

Разбира се, не всеки потребителски бизнес се сблъсква със същите предизвикателства като Wayfair. Но търговците на дребно (и законодателите във Вашингтон) трябва да възприемат случващото се с онлайн търговеца за предупредителен сигнал.

Въздействието на митата върху потреблението често се обсъжда по доста опростен начин: че те ще доведат до повишаване на цените, което означава, че купувачите ще купуват по-малко неща. Опитът на Wayfair показва, че ситуацията е по-сложна. Да, потребителите ще променят поведението си, но не винаги по директен или предвидим начин. И тази несигурност усложнява реакцията на производителите и търговците на дребно.

Компанията за играчки Hasbro видя как акциите ѝ потъват със 17%, след като обяви разочароващи финансови резултати, които са в резултат на затруднения в резултат на въведените мита.

Малко американки търговци на дребно и потребителски марки ще могат да избегнат въздействието на търговската политика на американския президент Доналд Тръмп. Най-доброто, което могат да направят, е да се ангажират да бъдат по-гъвкави и да следят за ефектите от митата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
1
 
! Отговори
. преди 4 години
А защо не говорим за митата, които налагс ЕС, ето аз като фен на американските бейзбол и футбол, а и като цяло на десетки американски брандове и стоки, защо трябвада плащам скъпи прескъпи мита, или японски стоки, например качествени машини и техника на разумни цени, ЕС пречи на тези стоки дастигат лесно и евтино до наси Тръмпарара го беше повдигнал този въпрос веднъж, евро стоки влизат като у тях си в САЩ , ама вицеверса ... Долу митата ! Летс мейк Америка гр8 ъген !!!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АхХахаха, смотаните американски реднеци ceляндури искаха Тръмп, той им обещаваше да "ги направи велики" а сега му ядоха ишката. Убива средния и малкия бизнес, парите отиват само в големите, пък даже и те са често на загуба и понасят удари. А икономика без всички нива на бизнес, умира. Така става когато на простолюдието му се дава шанс да има глас по избори. Честито ви ново начало на нова икономическа криза.
4
2
 
8
 
! Отговори
Бай Гринго преди 4 години
Тези фирми които не могат да продават заради митатА , да обявяват факит . А ако не знаят как да питат президента си Тръмп. Той е много опитен в това . Цели три пъти е обявявал фалит ...Или да се кандидатират за президент. Ей на Тръмп как му потръгна търговията след като стана президент . Тъкмо го бяха подкарали със съдебни дела за измами и след като го избраха за президОн набързо им видя сметката и прекрати всички съдебни искове . И сега незнайно как бизнеса му е на ПЕЧАЛБА ...Така се прави .
3
9
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Глупости! Икономиката е супер! Таман излезоха данните за последното тримесечие и либерастите посърнаха като попикано мушкато..
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тъй като стоката е една и съща,а цената по-висока,ще опитам директна покупка направо от производителя,още повече че те предлагат директно плащане и също безплатна доставка.И чрез Алибаба е възможно да се пазарува на сайта им,но няма добри отзиви за техните доставчици,понеже и те са посредници.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямах опит в е-търговията със стоки от Китай и чрез е-бай и си поръчват и плащах предварително,някой неща на цени посочени в сайта им и следователно ги получавах с безплатна доставка,директно от производителя.Сега обаче цените са по-високи и доставката е за сметка на купувача.

Спонсорирани публикации