67% от представителите на бизнеса - против зеления сертификат

В анкетата са участвали близо 200 ръководители на предприятия и браншови организации
Обновена: 6 ное 2021 12:04 | 6 ное 2021 11:45,
33
67% от представителите на бизнеса - против зеления сертификат
Снимка: БГНЕС

67% от собствениците на бизнеси са против въвеждането на зеления сертификат, сочат данните от проучването на Българската търговско-промишлена палата.

В периода от 25 до 31 октомври са попитани близо 200 ръководители на предприятия и представители на браншови организации.

49% от анкетираните твърдят, че е по-добре да работят, отколкото да бъдат затворени.

24 на сто намират за позитивно въвеждането на "зелен сертификат", защото и служителите, и потребителите на услуги се чувстват по-защитени.

В същото време една трета от респондентите определят наложената мярка като форма на ограничаване на човешките права на гражданите.

За над една пета от фирмите това е спънка в работния процес, а над една четвърт от мениджърите намират "зеления сертификат" за прекален, пише „24 часа“.

Наблюдава се подобрение във вижданията на работодателите по отношение на ваксинирането, но все още сме далеч от желаните нива, посочват от палатата.

55 на сто от респондентите са посочили, че са въвели строг контрол за спазване на всички разпоредени противоепидемични мерки.

Близо 50 на сто от мениджърите на предприятия са препоръчали на служителите да се ваксинират при възможност, но посочват, че това е личен избор на всеки служител.

Над една трета от предприятията са въвели дистанционна работа, а при една десета се извършва редовно скрининг на служителите - чрез тестване за COVID-19. Мениджърите са предприели и различни методи за ограничаване на разпространението на COVID-19 в своите компании, като водеща според тях остава личната превенция на всеки един служител.

Налице са различни примери, при които фирмите въвеждат собствени подходи като допълнителни средства (бонуси) за ваксинация, недопускане на външни за компанията лица, тестване след отпуск, а продължават да действат установените мерки за дезинфекция и носене на маски.

Преобладаваща част от предприемачите не се чувстват третирани по различен начин спрямо сходни до техния бизнес, но има и такива - при продажбата на храни и напитки (магазини със зони за хранене), при центровете за грижа за деца, в туризма и други. В отговорите често се изразява и мнението, че не само за всички бизнеси трябва да се прилагат еднакви мерки, а и за администрациите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не бих седнал в заведение само със ваксинирани сервитьори и бармани, без да са тествани, защото ваксинираните разнасят заразата също, като и не ваксинираните. За да се спре и ограничи този вирус трябва масово тестване и карантиниране,а не някакви съмнителни така наречени "ваксини".
22
0
 
12
 
! Отговори
Без преди 2 години
КИНТАКОС....Това ще е най - новият Вирус, който до + - два месеца е на яве...
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Алибеговците искат зелен сертификат ще фалират всичките.
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , но подкрепят евроатлантическо-гейташкият "цивилизационен" избор.Когато си евродухач , си евродухач за всичко.Кажат ли ти господарите - сертификат и ваксина , облизваш им го и действаш.
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Духате супата печелбари ,Боко вече го няма дави подарява милиони ,гадове
18
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
67% против сертификата, но стоят и си кротуват. Аз съм в шок - като имаш мнение излез изрази го, но най-отпред. Не ми пращайте работниците ами се появете по телевизията с лицето си! Тези собственици по-добре да фалират, не знам как са оцелели до сега.
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиновниците си вкарват автогол с тоя сертификат водещ до дигитална личност ,с дигитализацията ще изчезнат администрация,правителства и държави след години с един комп ще се контролира всичко.Което ще доведе до тотален контрол и една мега държава с милярди субекти под масов контрол ....
16
0
 
14
 
! Отговори
А същият преди 2 години
Този бизнес,като ви плаща мизерни заплати ,сте доволни,нали?
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има лечители които могат да излекуват болен от ковид с билки.......... Къде ги???? Пак балкански фантазии и приказки от под шипковия храст!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБегай на село ,има много с по 1 жител ,щом мразиш хора...
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера влизам в мото хое на околовръстното,в три декара сервиз и шоурум, няма никой освен една мома дето проверява за наличието на биляшка срещу кихавица и coполи . Дали имам или нямам е отделен въпрос,взеха ми парите,но що за лудост е това. А в кафлана бойковия електорат се реди на тълпи за ийса и рикия,кашлящи,гнусни,отврат. А в лигъл ужас и бацили.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никоя кокошка с половин мозък ще смята това нещо с тия сертификати за нормално
11
26
 
4
 
! Отговори
Бay преди 2 години
да пратят доброволци в интензивните и нещата може да се променят. Само искат ама не дават нищо. :D
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Има лечители които могат да излекуват болен от ковид с билки.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от 68 процента са.Ами те хората е много ясно че ще са против. Заведението празно и от прозореца се вижда само два клиенти седнали да пият кафе. Нали трябва освен печалба и на перконала да се плаща. С 10 клиета на ден няма как да стане.
8
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А болните от Ковид представителите на бизнеса ли ще ги лекуват?????
7
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 67% да покажат, че са против сертификата! Да излязат по площадите. Алибегов си прибра обещаното и се покри. А кръчмите фалираха.
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
67 % от собствениците на бизнеси са против въвеждането на зеления сертификат , ресторанти , хотели , барове , дискотеки и други алибеговци , все далавераджии . истинската икономика е само 33 % .
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизма не се интересува от мнението на болшинството!!
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен3Аз съм така от години. Нито по кафетата и кръчмите им ходя, нито нищо. В магазина, пазарувам и събиране с приятели. Къде в нас, къде в някой от приятелите ми. Излиза много по евтино от кръчмата, музика квато искаш, и като се напиеш отиваш и си лягаш. Що ли? Ми щото аз на кръчма сам няма да ида, ще ида със семейството или приятелите. Същите хора, с които мога да седна на ядене и пиене в нас или на гости в приятелите. С парите за кръчми, създадох условия като на кръчма. Ама вкъщи.

Спонсорирани публикации