Съдят майка, продала 8-дневното си бебе

Харизала момченцето в Ксанти за 1500 евро
23 дек 2009 07:18,
97
Съдят майка, продала 8-дневното си бебе
Снимка: БГНЕС

Жена от варненското с. Каменар ще бъде изправена днес пред съда за това, че е продала бебето си в гръцкия град Ксанти за скромната сума от 1350 евро.

29-годишната напълно неграмотна Пенка Миланова направила сделката със седмото си бебе Мартин на 8-ия ден след раждането му на 1 юли т. г.

750 евро от получените пари тя върнала, защото имала дълг. Другите пари останали за нея.

Жената е нормална и е съзнавала какво върши, сочи съдебно-психиатричната експертиза.

Ако вината на Пенка Миланова бъде доказана, я очакват от 1 до 5 г. затвор и от 5000 до 15 000 лв. глоба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
старец преди 14 години
Неграмотността до там води - до подивяване. Баба Хакерка е права, управниците са виновни, имат интерес народа да е гладен и неграмотен, защото гладния и неграмотния се купува по-лесно на изборите. За литър олио или парче салам. Благодарение на неграмотните съществуват повечето партии в България.Живял съм много. Хулите бай Тошо, но по негово време *** не раждаха толкова деца, не ги продаваха, а и ходеха поне до 8 клас на училище...
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не минава ден без да прочетеме такава новина свързана със смръдливото мангало-турско племе
71
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 14 години
След няколко години ще сме ***, но когато дойде това време не мисля да стоя тук и да хратунтя ***, а да отида в някоя нормална страна и да се чувствам сред ХОРА, а не маймуноподобни ходещи на два крака !!!
70
0
 
0
 
! Отговори
Далила преди 14 години
Подкрепям "баба Хакерка". Очевидно човек трябва да поживее по-дълго, за да има верен барометър. Държава, в която семейните добавки не стигат дори за памперси, а безработните трябва да плащат здравни осигуровки /незнайно от къде/ и за тях няма коледни добавки към нищото и не се говори за тях,като че не съществуват, на тая държава бебета и никави хора не и трябват.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако беше го изхвърлила в контейнерите по-добре ли щеше да е за детето.Защо се възприема като "продала".Отдавна съществува практиката -на този който дава дете за осиновяване му се дава нещо-пари или нива някога или жито за да изхрани другите деца през зимата...Представям си ако съм на нейното място какво бих правила ...ами май същото .Добре че не го е убила.Недеете да обвинявате непременно правителствата или обществото.Това е съдба.Всеки се бори да промени съдбата си но колко успяват.
68
0
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
А управниците за какво са? Само да получават заплати или да създадат закони и механизми да няма неграмотност и престъпления. Питате ли се дали тая *** е имала родители да я изучат или някой тарикат не й дал заеми за да я принуди после да си продаде детето? Как една неграмотна жена е стигнала да Гърция и как е успяла да продаде детето??? Дали някой не й "помогнал"?
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бабо, стига сме си търсили оправдания. Всеки отговаря за себе си, не може все някой друг да ни е виновен. Точно заради мисленето, че държавата ни е длъжна за всичко, сме на този хал.
66
0
 
0
 
! Отговори
Caleb преди 14 години
Да бе, управниците са ти виновни за всичко...Кой каквото прави - на себе си го прави. Каква вина има правителството, че някой го е мързяло да учи?
65
0
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Далеч не оправдавам майката. И тя е извършила престъпление. Тя обаче е напълно неграмотна. И за това трябва да се замислим - защото тая *** е била на 9 години когато сменихме режима уж с по-добър. Ето резултата - напълно неграмотни хора. Питам: Кой е виновен за това? Само *** ли? Или управниците на България, че са допуснали да цари пълната неграмотност в държавата ни?
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Dnes.bg от статията Ви не разбрах за какво ще я съдят? Защото е продала детето си или защото го е продала за малко пари? ОГРАМОТЕТЕ СЕ !!!
63
0
 
0
 
! Отговори
Федята преди 14 години
Аре стига бе направо вече ми се драифа от такива изродки , които заслужават не само да бъдат в затвора , но и с удоволствие да им дадат принудителен - обществено полезен труд !!!! Да чукат камъни докато не станат на пясък за Черномоирската ривиера !
62
0
 
0
 
! Отговори
Егати преди 14 години
Абе тез от с.Каменар да ги продават, да ги подаряват в Гърция ... не знаят кое на кого е.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има си законови начини да се осинови дете. И да, сега всички ще кажат колко тромава е процедурата по осиновяване - ами да я сменим тогава. Но да раждаш за да търгуваш с децата си - това е престъпление!
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може и 10 деца да родиш, нищо против, стига да можеш да се грижиш за тях! Но да ги продаваш като стока, да ги пращаш да крадат и да просят, а дъщерите си да направиш про...ки, извинявай, но това грижа ли е? Кажи ми, такива хора заслужават ли да се наричат родители? Не заслужават ли наказание? Защото те не раждат деца за да ги обичат, а за да изкарват пари от това, било от просия и кражби, било от детски надбавки и социални помощи! Ето затова съм против да имат по 10 деца!
59
0
 
0
 
! Отговори
edna преди 14 години
ami ako horata, na koito go e prodala sa nqkoe semeistvo, otdavna 4aka6to dete? dali puk nqmalo da e poi-dobre s takiva hora, otkolkoto s napulno negramotna, bezotgovorna jena? kakvo 6te stane ot takiva deca, a za jalost te bivat suzdavani neprekusnato...stavat bezpolezni, vredni daje za tqh samite, za ob6testvoto ni, zakonut e zakon, no dali e dobur za decata? znae li 4ovek...
58
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 14 години
Не става дума за това колко деца раждаш, а как се отнасяш към тях и живота, който им осигуряваш. Всеки да си ражда, колкото иска, но при условие, че може да осигури нормално съществуване на децата си, а не да ги търгува или оставя да живеят в мизерия и без ограмотяване. Малко престъпление ли е това? Не трябва ли един родител да е отговорен за децата си? Кой, ако не родителят, носи отговорност за децата си? Безотговорността трябва да се наказва!
57
0
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Ами тия дето са купили бебето, адвокатите, докторите и сл. лица които узакониха това бебе, ще ги съдят ли? Те са по-големите престъпници Живея в Гърция и винаги съм се възмущавала, като първо обвиняват майката, че си е продала бебето. Никой не е застанал на площада с надпис "продавам бебето". За да може да се продава и купува бебе в дадена държава е виновна самата държава, че позволява да се вършат такива престъпления. Имам внуче родено тук и ви уверявам, че можехме да го запишем като дете на когото си поискаме. Дори паспорта на снаха ми не поискаха когато влезе да ражда, нито някой сравни след това паспорта който представихме дали е на майката която е родила бебето. Да не говорим, че име на детето се дава чак когато попа го красти, което може да стане след година. До тогава бебето е без име - син или дъщеря на еди кой си.А за да стигнат хората да си продават децата за да си върнат заемите или да отгледат другите си деца, това пък е срам за България. Защото дори и *** да е, къде са социалните служби, къде са управниците ни, да вземат съответните мерки, да не се раждат толкова много деца, които не са в състояние да отглеждат?
56
0
 
0
 
! Отговори
до Анонимен преди 14 години
Значи понеже раждаш много деца трябва да ти вържат яйчниците за да не можеш повече да се размножаваш ?Вид наказание. Ако накажеш някой, който се провинил по един или друг начин спрямо теб нанесал ти физически и психически поражения примерно и го острижеш, какво следва ? Било наказуемо, кое е по- малкото извършено деание ?
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кастрация не върши работа, защото няма да разберат причината, поради която е извършена, и останалите ще продължават. Ефективна присъда и гоооооляяяяямааааааааа глоба - някакво наказание, което да учи, че "печката не се пипа, защото се изгаряш".
54
0
 
0
 
! Отговори
Кари преди 14 години
Не мога да споря с теб, добре не чета. Очевидно си станал с лице към възглавницата.Криворазбрана.