Тридневна акция хвана четирима, опитали да подкупят катаджии

Проблемът не бил в полицаите, а в шофьорите, които дават рушвети
Обновена: 9 ное 2011 19:07 | 9 ное 2011 19:06,
55
Тридневна акция хвана четирима, опитали да подкупят катаджии
Снимка: Архив, Булфото

Четирима шофьори са задържани през първите три дни на месеца за даване на подкупи на пътни полицаи, съобщи началникът на КАТ-София Богдан Милчев.

Между 1 до 3 ноември е проведена акция на пътна полиция срещу даването на подкупи.

Един от задържаните е таксиметров шофьор. По думите на Милчев новината за спецакцията се е разпространила много бързо сред таксиметровите шофьори и затова те са престанали да предлагат.

Според шефа на столичния КАТ основният проблем не е в полицаите, а в шофьорите, които били "активната" страна. Самите служители на КАТ пък били подложени на огромен корупционен натиск.

Богдан Милчев призова шофьорите да спазват правилата за движение и да не дават рушвети, за да се спасят от санкциониране. Ако попаднат на полицай, който се държи арогантно и им иска пари, той препоръча водачите да подадат сигнал на тел. 112.

През последните месеци почти няма жалби за нарушения на пътни полицаи, каза още той. За да подкрепи твърденията си, даде пример с наскоро уволнен служител на КАТ заради взети 10 лв. подкуп.

Срещу четиримата задържани в рамките на спецакцията са образувани досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
VSEKI KAZVA ZA SPRAVEDLIVI ZAKONI I KOLKO BILI PODKUPNI RODNITENI KATADJII A REALNO KAKVO PRAVIM SAMO RAZTYAGAME LOKUMI VAV FORUMITE I SE PRAVIM NA BEZGRE6TNI I SAVESTNI VODA4I I KATO SGAFIM LUKA PREDLAGAME KINTI DA SE OTARVEM OT AKT
54
2
 
6
 
! Отговори
Аман от КАТ! преди 12 години
Предполагам, че следващата стъпка на КАТ ще бъде арест на шофьори, непредлагали подкуп на катаджиите. Какво ли не правят празните джобове на пътните полицаи, свикнали на "хонорар" от водачите на МПС! Ще надуваме балоните, ще ни проверяват за аптечки и пожарогасители, за грайфери на гумите, за включени къси светлини в слънчево време ; въобще тези от КАТ докато ги махнат от пътя, зор ще видим. Нали знаете думите, с които тези пазители на пътя започват " Виж какво, по 10 лв на човек от нас за кафе"!
53
0
 
8
 
! Отговори
старшина Ушев преди 12 години
Само камерите са му майката иначе нема спасение.Обаче не да се пита негово величество гражданина-нарушител съгласен ли е да го снимат, а задължително да се снима проверката и резултата от нея(глоба,предупреждение или нещо друго).Така никой няма да смее да предлага,да заплашва,да обижда и да уволнява, а също и никой няма да смее да си иска,да бъде груб и неуважителен към гражданите.
52
1
 
3
 
! Отговори
до коко преди 12 години
Човека те е проверил и само така. Защо дядото е нямал колан на задната седалка? Тези проверки са за нашата сигурност, като участници в движението, а не за подкуп!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка гад дето настъпва яко и застрашава чужд живот, налива пари в джоба на арабите, трябва да си плаща! Бомби със закъснители, ако карате бавно няма кой да ви иска подкуп! Само така, камери, гърч, гърч, гърч, радари, куки докато не се научите. Който кара разумно не му пречат контролите и радарите. Слагайте минуси.....сега!
50
1
 
4
 
! Отговори
плащай преди 12 години
Проблема е един: В некадърните отракани шофери! Ей отворковци, за 15 години стаж и около 1 млн километра зад волана не ми е искал никой подкуп и не съм давал никъде. Гледам ги лигльовците в квартала не могат да паркират паралелно с по-малко от 6 маневри, обаче най-големите шофьори, с тъпите им изказвания - как познавали колите си, тея дето карали бавно причинявали катастрофите, в Германия нямало ограничения, ограченията са за некадърниците.. така докато не се нацепят яко да им дойде акъла.
49
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 12 години
"Огромен корупционен натиск..." Горките полицайчета,как ли носят този натиск на крехките си плещи..?
48
1
 
0
 
! Отговори
спенс преди 12 години
колкото толкова, без проблем език намирам, защото мистър нес, дори и ти си корумпиран...
47
1
 
6
 
! Отговори
ДЯДО преди 12 години
ВЕЧЕ ,ЩЕ Е ТЪКА.ПОЛИЦАЯ КАЗВА ХАЙДЕ ДА СЕ ХВАНЕМ НА БАС ПО 50лв,ЧЕ НЯМА ДА ТЕ ГЛОБЯ ЗА ТОВА ГОЛЯМО НАРУШЕНИЕ.
46
1
 
0
 
! Отговори
до 7 ми преди 12 години
,,Tva KAT trebe da go neme !?!?!?!?,,, - ГОЛЯМ СЕЛЯНИН !!!!!!!
45
1
 
2
 
! Отговори
SHEMTOVA преди 12 години
CVETANOVE E PULEN ***,KORUPCIATA RAZLAGA STRANATA OT 22 GODINI I CHREZ NEIA, V NAI-RAZLICHNITE I FORMI, HORATA SI RESHAVAT PROBLEMITE.KATADJIITE SA NAI-VIDIMI. I KOGATO DVIJENIETO NE E UREDENO, KOLKO SVETOFARI RABOTIAT KAKTO SI ISKAT, CHREVENOTO SE VKLUCHVA VEDNAGA SLED ZELENOTO, NIAMA ZELENA VULNA,DUPKITE SA NAVSIAKUDE , KAK ISKATE HORATA DA POSTUPVAT? NE, CHE KATADJIITE POMAGAT MNOGO NO TREBVA DA SE POCHNE OT EDINIA MILIARD NA BOROSOV KOITO OTKRADNA OT NAS, 6TE APARTAMENTA NA CHESNIA CECO.
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А когато полицай ми зададе въпроса "Кво паим ся?" аз да му слагам ли белезниците моментално или не?
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DA JIVEE KORUPCIATA ALWAYS FOREVER!! Ako nemashe korupcia 90% ot naselenieto v shteshe da e v arestite..
42
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 12 години
Tva KAT trebe da go neme
41
1
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
Ama gluposti
40
1
 
2
 
! Отговори
.. преди 12 години
пълни глупости
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измислиха страшен начин да разсеят хората от изборното фиаско :). Уволнили катаджия за 10 лв. подкуп е как няма да го уволнят 10 лв. как се делят? Те такива *** дето играят толко на дребно при тях не щат.
38
0
 
4
 
! Отговори
дивотия преди 12 години
Абе до ден днешен дали има осъден катаджия за взимане на подкуп?Май няма а?И сега кво стана ще наказват и съдят "виновника" който е дал подкуп,а катаджията ще е герой.
37
1
 
7
 
! Отговори
кокала преди 12 години
Всичките говорите,че полицаите взимат пари,пък всички предлагате,като ви спрат и сте виновни.Тежко,брате се живее между глупци неразбрани.........
36
1
 
7
 
! Отговори
kalqfa преди 12 години
Че то за един ден в София пред очите ми дават подкуп на поне 4 *** катаджии.