Отвлякоха дъщерята на Евелин Банев-Брендо

Шофьорът на детето е прострелян
Обновена: 5 мар 2013 14:46 | 5 мар 2013 08:17, Веселина Йорданова
833

Снимка: Булфото

Неизвестни отвлякоха детето на Евелин Банев-Брендо в столичния квартал Бояна. Шофьорът на детето е прострелян, откаран е във Военномедицинска академия. Нападението е станало пред дома на сочения за "кокаинов крал" Банев на бул. "Пушкин", когато 10-годишната му дъщеря, заедно с охранителя си, излизали от къщата. Трима маскирани препречили пътя им, стреляли по охранителя и отвлекли момичето с джип BMW Х5. Неофициално се твърди, че джипът е бил с подменени номера.

Първоначално от МВР съобщиха, че детето е на 12 години. 36-годишният шофьор е ранен, съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на МВР.  Сигналът за случилото се е подаден след 7.30 часа. Детето се издирва, взети са всички мерки за установяване на местонахождението му. Блокирани са изходните и входни артерии към София.

След стрелбата охранителят е бил контактен и е успял да каже, че момиченцето не е ранено при похищението. Няма опасност за живота на простреляния с два куршума мъж, заяви ген. Стоян Тонев – началник на ВМА. В момента раненият е в тежко, но стабилно състояние и се намира в шокова зала.Единият куршум е уцелил мъжа в гърба, на 4 см от гръбначния стълб, от лявата страна. Другият куршум е нанесъл само повърхностно нараняване.

Образувано е досъдебно производство за отвличане и опит за убийство. То се води се води срещу неизвестен извършител, съобщи БТА.

На 15 февруари Софийcкият грaдcки cъд поcтaнови 7 години и 6 мeceцa зaтвор зa Eвeлин Бaнeв-Брeндо. Cочeният зa „кокaинов крaл" e обвинeн зa оргaнизирaнe нa прecтъпнa грyпa и прaнe нa над 2 млн. евро от контрабанда на наркотици.

Още по темата

На Банев е наложена и глоба от 30 000 лева и девет години лишаване от право да бъде управител и да осъществява търговска дейност. Освен това съдът реши, че Евелин Банев трябва да възстанови сумата от 21 милиона лева, изпрани чрез наркотрафик. Заедно с Брендо прeд cъдa ca изпрaвeни и бившaтa мy жeнa Моникa Добриновa, вдовицaтa Дecиcлaвa Дишлиeвa, и Cимо Карaйчeв, които полyчихa 3-годишни ycловни приcъди.

Cъдeбният зaщитник нa Брeндо aдвокaт Инa Лyлчeвa зaяви, чe щe обжaлвa приcъдaтa, тъй кaто нямa докaзaтeлcтвa зa извършeно прecтъплeниe, a в обвинeниeто имa ceриозни пропycки. Присъдата на Евелин Банев може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Информацията е актуализирана в 9.00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


833
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
643
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До мaорamnogo qko: pterodaktil izrugan ahahahhaha
642
1
 
5
 
! Отговори
XA XA преди 11 години
NE MI PUKA .PO VREME NA PROTESTITE NIAMA6E TOLKOVA KOMENTARI .*** NAROD XAK VIE
641
1
 
1
 
! Отговори
BOBI преди 11 години
NA KOI MU PUKA BE????????????
640
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
м да бат ви тиква си почна стариат занаят
639
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mi v tozi biznes ima riskove, a i dosta zaginali deca..
638
2
 
4
 
! Отговори
damata преди 11 години
Хайде, не занимавайте обществеността с незначителни и нагласени неща.
637
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а защо си мислим че е българска работа това? а ако не е?
636
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, нещастници злобни - става дума за дете... На който и да е, децата не са отговорни или виновни!!!Една нация се познава по това как се отнася с децата, старите и болните !!!Е погледнете се в огледалото, *** зловодна!
635
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
790. Злобата се създава от беззаконието , протестите също !Общественото мнение не се зачита в България .. Протестите много закъсняха ..
634
0
 
3
 
! Отговори
? преди 11 години
До 788.ФБР. Федералното Бюро за Разследване в САЩ , не е охрана на щерките на милиардерите .Единствено отговарят за охраната на президента и бившите президенти на Америка .Бойко. си е взел българска мутра да огранява дъщеря си . Сега и той ще се върне към мутренския бизнес ( всъщност не го е спирал ).
633
0
 
1
 
! Отговори
и преди 11 години
Значи си съгласен че ключовата дума тук е "СЬДЯТ" не отвличат. Мнението ми бе провокирано от злобата която се лее от коментарите. Та идеята ми е че попада на грешното място.
632
1
 
3
 
! Отговори
? преди 11 години
Иванчо и ти не се залъгвай , на много деца им дават наркотици без да знаят.Как ще се чувства Брендо , ако на дъщеря му започнат да й дават наркотици , особено хероин..няма лечение докато не умреш.Живея зад океана и наркодилърите тук ги съдят на 20г или доживотен затвор.
631
0
 
5
 
! Отговори
ДА МУ СЕ И ТЪПОТИЯТА преди 11 години
НЕ СЛУЧАЙНО ДЪЩЕРЯТА НА БУДА В САЩ Я ПАЗИ ФБР. ТАКА ПОНЕ СЕ Е ФУКЛЯВИЛ МУТРОПОЖАРНИКАРЯ И СИГУРНО Е ИТИНА.ЗАТОВА И ТАКА ИМ СЕ ПОДЧИНЯВА НА АМЕРИКАНЦИТЕ-ДЪРЖАТ ГО ЗДРАВО ЗА ТОП*ИТЕ С ЩЕРКА МУ.А И НЕ СМЕЕ ДА Я ПРИБЕРЕ В БЪЛГАРИЯ,ЧЕ НАРОДА МНОГО МУ Е НАБРАЛ,ПЪК И СРЕТАН.ДЕТЕТО НА БРЕНДО НЕ ОТГОВАРЯ ЗА МРЪСНИЯ БИЗНЕ НА БАЩА СИ.А ТЕЗИ,КОИТО ГО ОТВЛЯКАХА СА ОБИКНОВЕНИ СТРАХЛИВЦИ И ПОДЛЕЦИ,ДОСУЩ КАТО БУДА,КОЙТО Е КРИЕ КАТО МИШКА ОТ НАРОДА,А ИНАЧЕ МНОГО МУ ЛАЕ БАЛАЛАЙКАТА.ГНИДА ПЪРШИВАЯ БАНДИТСКАЯ.
630
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** тая къщичка на Брендо ли е?(сега вече всички знаем къде живее)Ми че той е комшия на Таки, ей там бялта кооперация в дъното. :))
629
1
 
4
 
! Отговори
до 785 преди 11 години
Взимането на наркотици и морала на децата е въпрос на възпитание. Не го толерирам но не го и съдя. Всеки сам си избира пътя. Ако си мислиш че като приберат този или онзи улицата ще се изчисти лъжеш се.
628
3
 
3
 
! Отговори
До Иван преди 11 години
783. Иванчо , защо не вземеш наркотици от Брендо и да ги дадеш на децата си ..Ще му увеличиш богатството !
627
0
 
2
 
! Отговори
!! преди 11 години
Мутрите като излязоха от правителството , пак се връщат към Мутренския занаят !!
626
2
 
3
 
! Отговори
Иван. преди 11 години
Народе.. не си изливай гнева към хора като Брендо.. Те не ви бъркат във джоба.. дори напротив. Наливат пари (дори и да са мръсни) в икономиката, отварят работни места. Хора като него винаги е имало и ще има.. има ги в Америка, Германия.. има ги навсякаде. Други заслужават злобата и негативизма ви! Знам че за повечето мнението ми ще им се стори странно но дано поне ви накара да се замислите
625
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както се махнаха ГЕРБ пак започнаха тежките престъпления, къде са сега *** от улицата,
624
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 години
Къщата е срещу резиденция Бояна. Щом и там може да се случи това - значи положението е напълно безнадеждно. Няма значение чия дъщеря е - това е дете. И ако такива неща се случват на едно дете, то горко на всички нас :(