Хванаха нелегален лихвар при спецакцията в Перник

Какво отчетоха дотук от акцията в града?
24 сеп 2022 17:18, Александър Попов
11
Хванаха нелегален лихвар при спецакцията в Перник
Снимка: МВР

На територията на ОДМВР – Перник се провежда мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността и такива, свързани с купуване на гласове, опазване на обществения ред и недопускане на катастрофи, съобщиха от МВР. В акцията участват служители на секторите криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти от НАП, БАБХ, РЗИ и Агенция „Митници.

До момента са образувани две досъдебни производства.

В търговски обект в Перник е установена незаконна лихварска дейност. Оттам са иззети списъци, парични средства и дебитна карта.
Провеждат се процесуално-следствени действия и на други адреси, свързани с този обект.

В друг търговски обект в града е намерена тетрадка със списъци. Изяснява се дали на длъжниците е предлагано условието за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена партия на предстоящите избори.

До момента са проверени над 130 МПС, 237 водачи и пътници, извършени са инспекции на 35 питейни и увеселителни заведения.

Съставени са 7 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и петима души от криминалния контингент.

В складово помещение са открити около 800 литра дизелово гориво, което вече е иззето. Претърсват се и други прилежащи сгради, където е възможно да бъде открито още гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: перникспецакция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
стефчо преди 1 година
В центъра на Перник, ако си без анцуг ще те заговорят на английски .....
8
1
 
2
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
А стига бе от кога ги ловят?
7
0
 
3
 
! Отговори
А кога? Хванаха преди 1 година
нелегални пълни чекмеджета при спецакцията в бг за откраднати милиарди от хазната
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В днешно време да раздаваш пари на бедняците срещу висока лихва не никаква далавера. То си е живо прецакване. Ще си загубиш парите, ще си скъсаш нервите, и накрая може и някоя присъда да ти лепнат. Процента на обслужените кредити е малък, и много трудно се събират такива задължения. Особено сега с тая инфлация е невъзможно да се реализира печалба. Тези който са спечелили нещо не са го спечелили чрез разбираемост на задълженията а чрез други методи и схеми.
5
2
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Легално лихварството може да се извършва чрез регистрирана финансова фирма с лиценз от КФН. Регистрираш се фирма за бързи кредити, основава се частна банка, или някакъв друг вид институция която може да раздава заеми срещу лихва. Има разлика дали се дават кредити на физически лица или на фирми. За физически лица е по трудно има повече изисквания. Има повече регулации. Заемите между фирми са по лесни. На практика всяка фирма може да дава заем срещу лихва на друга фирма чрез обикновен договор.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте го на онези момчета от съседната статия да закусят с него !
3
0
 
10
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
А легалните кога?
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали лихварството беше престъпление? как сте става легален лихвар?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванаха нелегален лихвар --- Какво значи нелегален ??? Не си е плащал налозите към държавата или що? Банките са лихвари но са легални лихвари....