Тереза Мей иска време от ЕК, за да се подготви за Brexit

Великобритания се надявала на положителни преговори
Обновена: 14 юли 2016 21:40 | 14 юли 2016 21:40, Веселина Йорданова
4
Тереза Мей иска време от ЕК, за да се подготви за Brexit
Снимка: БТА, архив

Великобритания се надява да води положителни преговори с ЕС по отделянето си от блока, но има нужда от време да се подготви, заяви новият британски премиер Тереза Мей на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде Ройтерс.

Мей оглави британското правителство вчера и е изправена пред тежката задача да договори излизането на Великобритания от ЕС след решение за напускане на референдум на 23 юни.

"Премиерът обясни, че ще ни е нужно известно време да се подготвим за преговорите", заяви говорителка на Мей и добави, че Мей е изразила пред Юнкер надеждата си, че преговорите ще се водят "в градивен и положителен тон".
Мей е подкрепила номинацията на Джулиън Кинг за следващ европейски комисар от Великобритания, която бе направена миналата седмица от предшественика й Дейвид Камерън.

Тереза Мей също така е разговаряла с президента на САЩ Барак Обама и е подчертала ангажимента на Великобритания за поддържане на специалните отношения между двете страни и ключовото им партньорство в споделянето на разузнавателна информация.

"Премиерът наблегна на продължаващия ангажимент на Великобритания да е ключов партньор на САЩ по глобални проблеми, включително сигурността и борбата с тероризма", каза говорителката на Мей.
Президентът на САЩ Барак Обама се обади по телефона на новия британски премиер Тереза Мей и очаква с нетърпение да работи с нея по общи цели до края на мандата си, съобщи Белият дом.

"Президентът й се обади, за да я поздрави по случай новия й лидерски пост. Президентът повтори често изказвания ни ангажимент не само да съхраняваме, но и да задълбочаваме специалните отношения между САЩ и Великобритания", заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
13
 
! Отговори
Debili преди 7 години
Какво време искаш *** лелче? Време за какво? Я се поогледай малко, отдавна не сме 16-18 ти век, когато завладявахте и подчинявахте свободни народи да работят за вас. Вие сте една мързелива нация, която смята, че целия свят и е длъжен за нещо. Искам да видя как страдате жалки мижитурки!!!
1
2
 
18
 
! Отговори
boko bo преди 7 години
Аз пък искам време да видя. Кой ще работи през нощта, събота и неделя, да вади картофите, морковите, да подрива на говедата, в консервните фабрики, в складовете, кой ще кара камионите и карите. Кой ще чисти къщите и кенефите. С кой жени ще плакнат очички. Кой ще им дава изгодни цигари и пиячка. И много ама много други неща. Просто промити мозъци без реална предства кво са и кво могат. Скапани расисти. Дано Индия,Пакистан и Бангладеш ги залеят. UK да стане като Бирмингам и Станфорд.