Юнкер не иска Каталуния да стане независима

Това би насърчило и други региони да направят същото
13 окт 2017 22:36, Елка Василева
44
Юнкер не иска Каталуния да стане независима
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не иска Каталуния да става независима, защото това би насърчило и други региони да направят същото и ще направи управлението на ЕС прекалено сложно, предаде Ройтерс.

"Ако позволим на Каталуния - а това не е наша работа - да се отдели, и други ще направят същото. Не искам това", каза Юнкер в реч в Люксембургския университет.

Още по темата

По думите му той е "силно обезпокоен" от сепаратистките тенденции в Европа и е призовал испанския премиер Мариано Рахой да направи така, че ситуацията да се върне под контрол.

Имайки предвид каталунските апели за посредническа роля на ЕС, той посочи, че комисията не би могла да посредничи, ако само едната от страните иска това.

ЕС вече е изразявал доверие в Рахой, че ще уреди въпроса, и определи ситуацията около Каталуния като вътрешна работа за Испания.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
от Жирона преди 6 години
като не искате Каталуния да се отцепи ...направете така, че проблемите да се решават по -бързо. Да има чуваемост от малките и крайни ,,квартали''...т. е. държавици -автономии.Кво се правите на глухи.
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20 некъф славянинКой иска да ходи в русия, бе славянино? Дори самите руснаци бягат като от чума от там. Досега не съм чул *** да иска на гурбет в русия, ама в Нигерия и Южна Африка ходи.
34
7
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
За всичко си прав, колега, но само за това, че Хитлер е избивал евреи, не съм съгласен. Имал е план да ги засели в днешна Палестина, но поради възражения на арабите, той е решава след войната да ги изсели в Мадагаскар. Циклон Б се ее използвал за обезпаразитяване, т.нар. газови камери са построени от комунистите след войната, загиналите в лагерите са били болни от коремен тиф, и са били по-малко от тези в СССР и Великобритания. Числото 6 мил. е измислица като всички останало.
33
2
 
13
 
! Отговори
Милена преди 6 години
Европа никога след Втората световна война насам не е имала толкова некадърни политици, събрани накуп в едно и също време!!! Апропо, също така няма нужда от лъжливи эатъмнения эа истинското състояние на нещата!!! Нагло е политическата олигархия да редуцира човешкия живот до битка эа оцеляване!!!
32
1
 
4
 
! Отговори
emiliaaaa преди 6 години
До Абе , Славянино...ами ти що не ходиш в брюксел да им миеш гъзовете на евроеврейските ***??????
31
4
 
7
 
! Отговори
emiliaaaa преди 6 години
До Ivoтурците са нашественици по нашите земи - !!!!трябваше да ги изгоним и Тато бе започнал, ама продажния Горби развали хубавата работа!!!!!!!
30
4
 
5
 
! Отговори
Каталуния-SI преди 6 години
Срам и позор за Люксембург и Юнкер и ЕС. Една малка Самостоятелна държава/300 000-Люксембург/,която е можело да бъде пометена както от Франция,така и от Германия да стои на страната на франкистите е отвратително,/ имат в повече испански корени/.
29
3
 
9
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Искам журналистите да попитат лицемерния юнкер следния въпрос, защо германия и ек изказаха готовност да приемат моментално в ес ако шотландия или друга част великобритания се отдели в държава, но за Каталуня щели да преговарят? Това по кой евростандарт е че не мога да се сетя? А сетих сетих се , ПО ДВОЙНИЯ ЕВРОСТАНДАРТ. За наглосаксите може за останалите да си еат майката, както беше каза нюланд, фуцк дъ ес.
28
3
 
14
 
! Отговори
БФС преди 6 години
За Косово са съгласни ,ама за Каталония не нали...хахаха ей..ей туй се нарича двоен стандарт. Еб**аха мамата на Югославия и на други държави ,*** сега други било.
27
6
 
6
 
! Отговори
до 32 а бе иво преди 6 години
каталуния е най-богатият район в испания а курджали и делиормана получават повече пари от бюджета-българските области отколкото изкарват.освен това каталунците са на родна земя а турците са нашественици и нямат никакво право над земята ни ....грешката на дедите ни е , че не са ги изгонили при Освобождението
26
4
 
4
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
и според тебе ако каталуния обяви независимост другите страни в ес в които съществуват сепаратисти ще са съгласни да приемат каталуния в ес и така да насърчат собствените си сепаратисти??? е то така европейските страни трябва да се разбият на 200 райончета според богатсвото си понеже бпогатите райони не искат да помогнат на бедните.....как си представяш ес от 200 микрорайони
25
4
 
5
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
До славянин, по същата логика и България държи в концлагер българските турци. Какво ще кажеш да им позволим териториално да се отцепят от България, там където са мнозинство?
24
3
 
8
 
! Отговори
Зaщи Юнкер е против преди 6 години
Aко се създaдaт нови дуржaви ,някоя от тях може дa се откъсне от господството нa Брюксел и от плaнa Кaлегри,нaпример може дa откaже дa приемa бежaнци и дa се смесвa с тях,колкото по окрупнено е стaдото което се прaщa нa зaкиление,толковa по- лесно е дa се упрaвлявa процесa!
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плaнa Кaлегри е чaст от един по- голям плaн - този нa Сaтaнaтa дa потопи светa в мрaк,дa подмени божието творение човекa със сaтaнинско подобие!Еврейте отдaвнa сa се отрекли от Бог още когaто сa рaзпънaли нa кръстa Божия син,те отдaвнa служaт нa Сaтaнaтa!
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер е знaел зa плaнa нa Кaлерги създaден през 1929 г. зaтовa е искaл дa унищожи еерейте,зa съжaление не е успял и ето те вече реaлизирaт плaнa си- бежaнци,смесвaне нa рaсите,подмянa нa божието творение човекa с ***( ***,кaкто кaзвa сaмия Кaлегри)Aрaбските пролети бяхa създaдени умишлено зa дa се отприщи поток от бежaнци,a преди товa - 70 г.промивaне нa мозъците в Европa с толерaстия и другите сaтaнински " евроценности" зa дa може когaто дойде моментa нa смесвaне нaрaсите..но проблем!
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Юнкер и Меркел сa носители нa нaгрaдaтa "Кaлегри"Те рaботят зa реaлизирaне нa плaнa Кaлегри,който е плaн зa унищожение нa бялaтa рaсa и християнството,зa подмянa нa бялaтa рaсa с *** ( мургaви мутaнти) и рaботи зa устaновявaне нa световно ционистко господство!Съглaсно плaнa Кaлегри сaмо еврейскaтa рaсa трябвa дa зaпaзи чистотaтa си зa дa господствa нaд светa от мургaви роби,получени чрез смесвaне нa рaсите( п о л у ч о в е ц и)ЕС е създaден от Кaлегри с тaзи цел!
20
2
 
7
 
! Отговори
До славянин преди 6 години
Ти не си просто славянин, а един мног отъп славянин !
19
4
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Абе г луп чо, той казва, че ще започнат да се цепят на малки държавици, а не, че ще бягат от ЕС ! Ти какво мислиш, че Каталуния ако се отдели от Испания, няма да иска да е в него ли ?! Та нали точно това им е целта на сепаратистите - да са в ЕС, но като самостоятелна държава ! Аман от дър вени философи !
18
1
 
4
 
! Отговори
За автора преди 6 години
Ей това е кадърна журналистика - просто излагане на факти, без проява на пристрастия или опит за манипулиране на масите. Поздравления за стила (и други статии съм чел ) !
17
9
 
8
 
! Отговори
Испания преди 6 години
Каталунците такъв автогол си вкараха с кадърните им политици,че тепърва ще усетят негативните последици от противоконституционните си действия: под 50% гласували в автономната област от 7млн. Испания е около 50млн.д.