Мадрид затяга още мерките срещу коронавируса

9% от новозаразените там са с британския вариант на CoVID-19
25 яну 2021 07:34, Ния Христова
21
Мадрид затяга още мерките срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС
От днес в Мадрид в сила влизат по-строги ограничения. Причината е нарастващия брой на заразените с COVID-19. Констатирано е, че 9% от тях са с британския вариант на коронавируса, предаде БНР. Това допълнително усложнява и без това тежката ситуация с третата вълна.
 
През последните две седмици честотата на заразяване се е увеличила с 1.7% в Мадрид и вече има 903 случая на 100 000 жители.
 
"Ситуацията се променя, което ни принуждава да променим правилата на играта", каза регионалният министър на здравеопазването Енрике Руис Ескудеро. Той е категоричен, че британският вариант на COVID-19 е навлязъл в Испания през летище Барахас и призова централното правителство да "излезе от парализата си", като "засили контрола по въздух".
Още по темата
 
Според него кабинетът на Педро Санчес не обръща достатъчно внимание на новия щам, а испанците плащат последствията от това. 
 
В опит да се спре заразата до 8 февруари се ограничава мобилността в 56 основни здравни зони и 25 населени места в региона на Мадрид. Мерките ще засегнат 28% от жителите на испанската столица (1.6 милиона души) и областта. Те няма да имат право да напускат домовете си между 22:00 ч. и 6:00 ч. сутринта. Забранява се и събирането на повече от 4 души на едно място, дори и да са от едно семейство, а възрастните трябва да си останат вкъщи. Спазването на мерките ще се следи с камери и дронове както досега, а глобите ще са от 600 до 600 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидното е, че смисъла от мерките е много голям, ако мерките са правилни и навременни и реяално се прилагат. Крайно време е някой да признае, че мерките на правителството ан България нито са правилните, нито са навременни, нито реално се прилагат. Правилни и навременни е приложението на мерките примерно в Австралия, Нова Зеландия, Тайван и други държави, а за Китай всички знаят.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е някоъ да излезе и да каже очевадното: Няма абсолютно никакъв смисъл от мерки и ограничения!!!!!!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за човек трябва да си, за да считаш за цирк тези около 19000 човека починали в повече от юли 2020 досега?Колкото до мерките, всеки човек със здрав разум вижда, че мерки, които не са насочени към спиране на епидемията са неадекватни, а в тези държави, където не се опитват да спрат епидемията, мерките винаги закъсняват. В България последното увеличение на броя на новозаразените започна от около 20-26 октомври с пик в средата на ноември, а новите неадекватни мерки бяха от 27 ноември 2020.
14
3
 
4
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 3 години
''И в Испания, както и в България закъсняха с почти месец с мерките и това е резултата.''Когато няма с какво да се скрие пълната безсмислица на всички тези мерки, тогава се излиза с дежурното клише за ''забавянето'' на мерките, което било причина за постоянно нарастващите ''новозаразени''!
13
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Не бяха многомесечни локдауни, вечерни часове, полицейски часове, масови ваксинации и едногодишният цирк с ''постоянно нарастващите новозаразени'' продължава!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прваилните мерки са в Австралия, Нова Зеландия, Китай, Тайван, в държавите от Индокитай и т.н. В Европа няма правилни мерки, а само мерки са леко ограничаване на броя на новозаразените.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Испания, както и в България закъсняха с почти месец с мерките и това е резултата.
10
2
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Я ми кажи умнико, Испания от една година са затворени, от няколко месеца са т.нар. локдаун и след като са предприели "най-правилните мерки" ЗАЩО нещата не се подобряват,защо няма спад? Заради измисленият "нов щам" ли? Нали затварянето спирало вируса,какво значение има кой щам е? Нали всички са си вкъщи?
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интензивните оделения няма антиваксъри и конспиратори.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Испания пикът при предишната вълна беше в края на октомври с 20500 случая средно на ден, а сега са 35000 средно на ден (средно за седем последователни дни).
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подчинявковците са щастливи - някой им казва какво да правят, козируват, и се чувстват спокойни! Това, че вече почти година ги въртим тези смешни "мерки" с нулев ефект, и че очевидно ще ги въртим завинаги, докато не останат въобще живи, не прави впечатление! Само едно питане, като си загубиш работата и дома, как ще спазваш "вечерен час" ако си бездомник?
6
0
 
14
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Фалшивата игра на процъфтяваща западна Европа свърши. Вече ще има процъфтяваща източна Европа.
5
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. А за мрънкячите, добре че от вас нищо не зависи, защото ако вие бяхте властта, щеше да са умрели десетки милиони. Сакън да не му развалят рахата на ***.
4
3
 
8
 
! Отговори
параграф 22 преди 3 години
За пари става дума.Ако нямаш пари за маска,глобяват те затуй,че не я носиш.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво излезе? Че генофондът е от значение и най-пострадалите са от хаплогрупата R1b1 на ингилизите.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненормално ми се вижда това.
1
5
 
2
 
! Отговори
Влад прилепа преди 3 години
Ще се скапат, а ние ое справихме.