Множество протести в Европа срещу COVID ограниченията

Във Виена излязоха на "разходка" през уикенда
1 фев 2021 08:06, Ния Христова
28
Множество протести в Европа срещу COVID ограниченията
Снимка: Pixabay
В редица европейски страни имаше протести срещу ограниченията за коронавируса.
 
Няколкостотин души от ресторантьорския бизнес се събраха в унгарската столица Будапеща и заявиха, че около 100 заведения за хранене се готвят да отворят от днес, въпреки забраната и солените глоби, приети от управляващите.
 
Полицията в Белгия разпръсна няколко десетки демонстранти, които настояваха за отмяната на противоепидемичните мерки на протест в центъра на Брюксел. Проявата нямаше официално разрешение.
 
През седмицата белгийските власти наложиха забрана за пътувания, които са без наложителна причина, въпреки че епидемиологичната ситуация в страната се подобрява.
Още по темата
 
След като бяха забранени демонстрациите, през уикенда във Виена няколкостотин души излязоха "на разходка".
 
Демонстрантите се събраха пред двореца Хофбург, след това продължиха по централния булевард Рингщрасе. Тъй като хората не спазваха необходимата дистанция и бяха без маски, а и настроението ставаше все по-агресивно, полицията призова хората да се разпръснат.
 
А в Румъния около 200 души излязоха на протест пред сградата на министерството на здравеопазването след като шест души загинаха при пожар в една от основните болници за лечение на пациенти с COVID-19.
 
Протестиращите поискаха оставката на президента, на здравния министър и на ръководителя на департамента за извънредни ситуации, защото това бе третият пожар в болница в Румъния през последните няколко месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До До програмист 23Още едно образование да завърша? Икономика, право и ИТ смяташ че са ми малко? Ти за какво ме мислиш? Тимуровска команда дето да издържа безполезните лектори по университетите? Аре у лево!
25
1
 
2
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами народите се борят за свободата си ..Защото истината е само една и тя е Свобода или Борба !!!!
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само италиянците и унгарците излязоха пичове. Отвориха си заведенията ,а днес даже италиянското правителство официялно разхлаби мерките. Другите само се пенят под налягане
23
1
 
0
 
! Отговори
До програмист преди 3 години
И не е зле да завършиш някакво ИСТИНСКО образование, преди да имаш претенции, че си нещо повече от бакшиша в мърлявото такси.
22
1
 
0
 
! Отговори
До програмист преди 3 години
Я виж да не си пропуснал някои граматически правила в поста си?Да, ти! Високо образованият интелигент.Селянин със селянин.
21
0
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Анонимен 20Всъщност се мисля за по-специален именно защото превъзхождам по интелект и теб и себеподобните ти. Отмина времето на работническата класа, която мачкаше интелигенцията, и сега интелекта е на почит. Сега умните хора са далеч по-високо в хранителната верига. И лека полека ще ви върнем там където ви е мястото.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрограмистМислиш се за много специален, защото имаш по-високи доходи ли? Между другото 90-те години мутрите се мислеха за по-специални, защото имаха повече пари от останалите, също и фолк певиците, та явно и ти си на тяхното ниво. Между другото и прос_титутките имат доста добри доходи. Разликата е, че си по-добре образован, но това не означава, че си по-умен и мисля, че го доказваш много добре с коментара си!
19
2
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Адвокат 18Да просим храна? Човече, няма ли най-накрая да си приберете ръцете в собствените си джобове?
18
2
 
2
 
! Отговори
Адвокат преди 3 години
Като почнете да просите храна програмистите, мисля да ви подминавам.Не заслужавате милостиня.
17
13
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Протестират лоу-лайфърите, за криво разбраните си права. Било е грешка тези права да им се дават, когато това би трябвало да са привилегии. Сега трудно ще бъдат отучени...трудно но не невъзможно. Ще боли :)
16
2
 
14
 
! Отговори
Max преди 3 години
А ние???!!! Мишкииииии
15
2
 
21
 
! Отговори
ЧЕ ГЕВАРА преди 3 години
ЗА СВОБОДА СЕ ВОЮВА ТЯ ДАРОМ НЕ ИДВА ДРАГИ БУХАРАЦИ
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има сблъсъци и убити ....
13
13
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Изпуснеш ли веднъж простолюдието, после трудно се вкарва ред.
12
1
 
26
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Няколко десетки, няколко стотин... аве кой ги брои? Протеститащите са десетки хиляди въпреки тотална цензура и наричане с имена "фашисти", *** и тн. Медиите не могат да удържат...идат палките.Почва класова война а?В Германия също има протести срещу правитещствен призвол. Много "заповеди" за ограничения паднаха след съд...
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът по природа е търпелив.Затова търпи, търпи, па като му писне... отива да бере ягоди в Англия!!!
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората им писна от терор!!! Трябва да бъдат осъдени лъжците, които съсипаха икономиките и предизвикаха световна икономическа криза с измислен вирус. Това е просто оправдание за се отнемат правата на хората.Докато не се събудят всички овце и не възстанат срещу тоя фашизъв, няма да се оправят нещата!
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А у нас защо няма???И сега какво?Излиза, че бай *** е най-културният, най-възпитаният, най-дисциплинираният, умен и цивилизован европеец???Защото търпи, докато цивилизованите европейци се надигат на бунт!!!
8
4
 
14
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
До 7Не ме интересуват мнения на промити хора, като теб! Аз живея с холандци и в пъти по-добре от теб знам какво се случва таб. Ти си гледай Нова ТВ, как навсякъде всичко е Ок и се чувствай свободен да се завреш под леглото с маска.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Тикволандия овцете си блеят, далаверата си върви.