Шолц: Санкциите се отразяват на гражданите в Европа

Германският канцлер обаче смята, че те работят
23 мар 2022 16:00, Росен Стойчев
78
Шолц: Санкциите се отразяват на гражданите в Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Признавам, че санкциите срещу Русия имат сериозно отражение върху гражданите на ЕС. Това обяви германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ди Велт. 

Той обаче допълни, че въпреки това те ще продължат да се затягат. Предстои да се проведе обсъждане на европейско ниво.
 
"Тези санкции влияят тежко върху много граждани. Имаме принцип, че санкциите не трябва да засягат европейските граждани повече, отколкото руските. Тези решения обаче работят. Руската икономика се клати, а международните компании напускат страната. Мисля, че ще видим реалните последствия през следващите седмици", обяви Шолц.
 
Руският държавен глава Владимир Путин по-рано обяви, че въвеждането на санкции срещу неговата страна е дългосрочен план за действие на Запада.
 
Той настоява, че неговата страна може да продължи със своя напредък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 години
Добро утро рано се сетихте Урсула как ги раздаваше тия санкции само ,накрая ква стана тя в германия бензина 2.30 евро удари
61
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние имаме поговорка:,, Да си запалиш къщата та да изгори на съседа плевнята."Така разбирам изказването на Шолц.
60
3
 
20
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 2 години
Цената на лакейството...
59
5
 
53
 
! Отговори
Boris преди 2 години
Така ми.нищо им няма на европейците,нали ти ядеш и пиеш здравословно на техен гръб,какво може да им стане с още едно качествено обедняване.мръсен фашис
58
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Я" не сакам аз да съм добре - я сакам ТЕ да са зле - а докога ще търпим "Я"
57
0
 
31
 
! Отговори
Българин преди 2 години
А какво да кажат Българите?
56
5
 
48
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ам ша са отразят ам, кат са толкоз *** да си затапят готови тръби. Трябва да си много малoyмен кат фърлиш една карта пред тебе да не видиш откъде извира евтиния газ. Трябва да си висш ***, да не виждаш, че краварите та клатат кат гладен швед джанка, за да ти Го набyтат с техния газ.
55
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я,някои взеха да се усещат,ЕС се превърна в кучето на щатите,те викат дръж,и ЕС ау ау ау.От всичко това губи само и единствено европа и грацданите и.Те водят войната на САЩ срещу Русия и то напълно безплатно за краварите,само с едно насъскване и потупване,браво,добро куче.Толкова зомбирани и немислещи хора не вярвах,че има
54
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали няма се отрази на такива като шмолц..... боли го ура за хората. А това с държавните помощи е допълнително ограбване. Откъде мислите ще дойдат тия помощи.... от по високи данъци за такива като нас, но не и като шмолц... От пазарна и доларова икономика отиваме към ресурсна....а къде са ресурсите?
53
2
 
12
 
! Отговори
Джаба преди 2 години
До ДДРОнегТоя не отлетя ли преди много много години в една далечна галактика с Хан Соло ?
52
2
 
43
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Не думай.... Отразявали се били на гражданите.... А на министрите дето ги гласуваха тези санкции? Те викаш са ОК за сега. Чекмеджета им пълни.... Могат ОЩЕ санкции да измислят. БРАВО НА ТЕБ.
51
1
 
29
 
! Отговори
хахахахааааа.... преди 2 години
Наистина ли? не може да бъде....
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гад че плащаш е рубли горивата )
49
2
 
42
 
! Отговори
До56 преди 2 години
Абе тя целта им(на Краварите)до тук е поизпълнена,ама като гледам Арабите почнаха да търгуват петрола в юани,Русия обяви плащането на своите въглеводороди занапред в рубли,та по скоро се насаждат на пачи яйца с това започнало отричане на петро-долара в световен мащаб!
48
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шолц, Макарона, Борисчо и прочие европейски "лидери" съвсем скоро ще ги гази някой Конвой на глада...
47
14
 
0
 
! Отговори
Човек за реализации преди 2 години
Аз съм дар от БОГ ТАНГРА за вас ! Издигнете ме да стана цар на България ! Няма да съжалявате ! Няма да викам и няма да бъда лош ! Нека да бъдем реалисти и научно доказани специалисти !
46
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тези санкции влияят тежко върху много граждани." Той обаче допълни, че въпреки това те ще продължат да се затягат" ......... ........ ......... ............... Тоест, знаем, че смазваме собствените си граждани, рушим собствените си държави, и страдат нашите собствени народи, но ще продължим да го правим, при това - още по-усърдно. На това как му се вика?! Че фантазията ми бледнее пред подобно престъпно безумие...
45
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на краварите е да няма силен ЕС и силна Русия и те постигнаха точно това.
44
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ни е възможно да чакаме няколко седмици, за да видим как Русия ще рухне. Защото до няколко дни ще ни се изЯсни как на Европа и се разказва играта. Току-що Путин обяви, че европейските държави вече ще плащат руската газ САМО В РУБЛИ. По курс, определен от руската банка, естествено. Така че Шолц-Молц и подобните му да се готвят да усетят как обикновенните европейски граждани гледат на перспективата да плащат сметката.
43
0
 
43
 
! Отговори
китайска поговорка преди 2 години
Да задържаш гнева в себе си е като да пиеш отрова и да се надяваш човекът срещу теб да умре. Та и свободния свят сега, пие отрова и чака Русия да умре.