В Германия осуетиха заговор за отвличане на здравния министър

Организация възнамерявала да създаде условия за гражданска война
14 апр 2022 14:08, Елка Василева
19
В Германия осуетиха заговор за отвличане на здравния министър
Снимка: архив, БГНЕС

Германската полиция задържа четирима германски граждани, заподозрени в заговор за отвличане на здравния министър Карл Лаутербах и за разрушаване на съоръжения от електрическата мрежа, за да предизвикат спиране на тока в цялата страна, предаде Ройтерс.

"Двамата главни заподозрени са се наговорили с останалите да нападнат здравния министър", каза днес говорител на прокуратурата в Кобленц, който потвърди информация, разпространена от обществената телевизия А Ер Де.

Организацията, стояща зад чат групата "Обединени патриоти", "е възнамерявала да създаде условия за гражданска война и в крайна сметка да разруши демократичната политическа система в Германия", посочи по-рано в изявление прокуратурата.

Прокуратурата съобщи, че властите са претърсили вчера 20 адреса в няколко германски провинции и са конфискували оръжия, включително пистолети, боеприпаси и автомат "Калашников", пари в брой в евро и чужда валута, както и златни кюлчета и сребърни монети.

Организацията е планирала също да отвлече и други известни обществени фигури, но не уточни кои. Прокурорите са поискали издаване на съдебни заповеди за арест за четиримата. Пети заподозрян се издирва.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно са избрали здравния министър. С ваксина, санкции и терор, тези министри по света, избиха милиони хора.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано в България не успеят.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Схемата с кристалнахт изчерпа ли се вече? Та сега страшната група от, внимание, четерима некбиърда е критична заплаха за Нашата Демокрация, и естествено е оправдание за още повече фашистки политики с цел Идентифициране И Демаскиране На Враговете На Народа?
15
3
 
2
 
! Отговори
ник преди 2 години
Съветските неграмотници са си повярвали.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По голяма простотия не съм чел. Журналята съвсем пропаднаха. Опомнете се ей!!! Какви преврати, какви революции, какви 5 евро??? И народа чете ли чете, и цъка ли цъка с език....
13
2
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Пълни Глупости, точно като плана за Отвличане на Гретхен Уитмер в САЩ - вчера съда оправда и 4римата и каза, че това е смешно и жалко, с цел политическа пропаганда!
12
3
 
7
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
При налична система, маймунитe са се объркали, че като отвлекат заменяемия от системата артист, нещо ще се промени! Но, понеже и на маймунитe не им стиска, на мен ми мирише на системно активно мероприятие... защото много го рекламират - иначе нямаше да разберем даже :))))))))))))))))))
11
2
 
3
 
! Отговори
Руски Гултакк преди 2 години
Този. метод. много ми е много познат
10
2
 
0
 
! Отговори
Как кога?? преди 2 години
когато се съберат повече от 4 човека , имащи дупе да се пробват
9
1
 
3
 
! Отговори
Очаквайте скоро преди 2 години
Секс скандали по традиция така се прави.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха, пак ли руснаците им акат в гащите? Пичовете от немско, "обединените ви патриоти" са всичко друго но не и руснаци. Така че номера не върви. А що се отнася до Калашников, това само обяснява с какво оръжие стрелят Азовците и колко е руско всичко дето става в момента. Между другото тоя Калашников да не е от оръжията дето ги събирате в помощ на Украйна? Ей за това не даваме нищо наше. Не се знае в ръцете на кой обединен патриот може да се окаже.
7
8
 
21
 
! Отговори
кой преди 2 години
сега ще ни кажат, че сигурно лично путин ги е ръководил, ееех, заблудено племе!
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Банско един урка е държал служители на хотел като заложници цяла нощ
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахайай сега ще ги изкарат и руски агенти и ще обвинят Русия..... общо взето Русия е виновна за падането на Вавилон, рухването на египетските фараони, разрухата в римската и византийската империя, тъмните векове в Европа и изобщо като се почне от унищожението на динозаврите които всъщност са изчезнали заради руски ядрени атаки за всичко е виновна Русия
4
6
 
20
 
! Отговори
И един мърмот.. преди 2 години
Глупости. Няколко човека с един автомат и сребърни монети щели да променят държавният ред? Защо давате гласност на подобни дописки? Държавният ред ще бъде променен постепенно. Шериатът щв се установява квартал по квартал.
3
6
 
33
 
! Отговори
4 човека преди 2 години
щели да разрушат демократичната политическа система на Германия..Еваси и системата щом 4 човека са способни да я разрушат...
2
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно никакви съмнения откъде се организира това.
1
30
 
15
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Руска работа! Време е да се почне чегъртането на руски агенти на влияние. Аз бих почнал от България.