Германия отговори на предложението на Владимир Путин

Страната отказа вариант за доставки
13 окт 2022 19:00, Росен Стойчев
54
Германия отговори на предложението на Владимир Путин
Снимка: БГНЕС/EPA

Германски представители обявиха своя коментар по предложението на руския държавен глава Владимир Путин, съобщи Дойче Веле.

Руският представител повтори, че е готов да възобнови енергийните доставки през Европа.

Още по темата
Това може да стане чрез определени договорки.

Основната е доставките да минат през "Северен поток 2". Говорителят на германското правителство Кристиан Хофман обяви, че неговата страна вече е извадила от вариантите работата по това трасе.

"Ние решихме, че Русия вече не е надежден доставчик на енергия. Реално и преди по "Северен поток" вече не течеше газ", добави Хофман.

Руската страна настоява, че по трасето има повреди, които трябва да бъдат разрешени, преди то да заработи отново. Настоява се, че то може да бъде поправено.

Русия настоява, че това може да стане в партньорство с Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
19
 
11
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Много сте ми забавни ето такива невежи надменни хорица. Компанията роснефт се грижа за целия процес от вземането на нефта до преработването му до неговото експортиране същото важи за всяка друга компания да не споменавам росатом, не си ли разбрал вече руснаците не се нуждаят от сноби. Какво беше казало наглото американче ,,руснаците и хладилник немогат да сглобят" в същото време гагарин се е наслаждавал на гледката от космоса. Все с голямо его срещу тях и накрая кво разочеровани физиономий
46
13
 
11
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Да да расте затова там могат да си затоплят дома с газовия кутлон на макс и да им излезе 1.44 евро, затова там рафтовете са пълни а цените не са мръднали почти и инфлазията там намалява, но продължавай да се държиш арогантно глупав европеецо
45
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин може да достави газ на Германия, ама придружен с една сви.рка на канцлера. Има да си мечтае някой да му купува ***. И мизерията в просия расте ли расте.
44
4
 
3
 
! Отговори
Ахой преди 1 година
45Верно ли Китай и Индия не произвеждат нищо а само копат въглища?
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До #42Китай и Индия наистина са почти половината население,но забравяш една подробност:99%от Китай и Индия са в 18-и век,работещи за 4-5 долара на ден.С многодетни семейства,страдащи от системен недоимък.Нали не смяташ,че тези хорица,едва свързвайки двата края могат да си купят газ...Останалият един процент ще си купят газ толкова,колкото им трябва.А и производството на енергия в тези страни е специализирано за суровините,които имат в изобилие-въглищата.И това няма да се промени поне в близки
42
11
 
17
 
! Отговори
Сорос преди 1 година
Не си проверявайте устните бе, мислете утре хляб как да си купите. Тя Русия умира от векове и ако вярвам кво се пише отдавна да е умряла и завладяна ама не става а и не е мой проблем защото съм Българин. Някой ни вкарва бръмбари в главата и нием бръмчим.
41
16
 
17
 
! Отговори
До Барон Мюнхаузен преди 1 година
Може Русия да има ресурси, но няма технологии. Скоро няма да може да копае нефт и газ всичко работи със западни технологии които след санкциите вече няма как да се поддържат.
40
14
 
19
 
! Отговори
Велин преди 1 година
Струва ми се, че повечето коментиращи си мислят, че без Европа-та Русия няма къде да си "пласира" енергоносителите!?!? Хора, коментиращи, що забравяте Азия!?! Китай и Индия са с население(потенциални потребители) почти от половината свят!!!! Това, че някой мрази Русия или Путин и пише глупости не значи, че тия глупости са "святата истина". Отворете си очите! Кризата и инфлацията са последствия на "великите" санкции срещу Русия!!! Ако петрола и газта да кажем от Науру са по-евтини съм "наурец"!
39
36
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахаааа- почнаха да се молят да им купуват газа:)))))))
38
44
 
54
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Свърши газовия келепир за Русия! Чака я катастрофа, както Ссср!
37
72
 
67
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Русия си е Русия! Винаги ще има и газ и ток и желязо и цялата менделеева таблица! Те няма да се преместят нито тази, нито другата зима!Европа я чака глад, студ и високи цени!
36
62
 
53
 
! Отговори
Бай Тошо преди 1 година
Замръзване, студуване, приземяване.
35
77
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време Путин беше много сигурен, че Европа не може без руските енергоносители и че са яко зависими. Ето че сега не му е много забавно. Парите на Русия свършват, а свършат ли, Путин си отива. Това е сигурно.
34
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спирам да гледам коментарите вече, че направо не мога да повярвам колко хора не могат едно изречение да напишат правилно! Съвсем ли нямат хората връзка с мозъка? Даже изречението да е правилно, то няма смисъл....Какво казвате, хора?Кой клас сте завършили?
33
50
 
51
 
! Отговори
Гош преди 1 година
Ся *** ю тоя газ да си го пие. Преди войната колхозниците държаха над 40% от продажбите на газ в света а сега под 9% и продължава да пада и по зле ще става. Много *** тоя путляк!
32
28
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32 инфлацията в Германия е 10% и се очаква да се увеличи още малко. Имаш Гугъл провери сам. Много от хранителни стоки са поскъпнали с над 30%
31
33
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5: Абе палячовски ти къде я видя тази хипер инфлация в Германия или в която и да е западна държава? От 3 - 5% това ли е хиперинфлация или си мислиш че 5 % ама като в България се увеличава всичко 250%. О да ти не можеш да мислиш защото в главата ти има само сърпове и чукове.
30
2
 
7
 
! Отговори
До Калош преди 1 година
Не,бе."кьорав е бил
29
29
 
46
 
! Отговори
Калош преди 1 година
Познавам Болен Сидеров от 35 години.Когато ви говори нещо се вгледайте в очните му зеници дали са разширени,дали са изцъклени,като комбатката му Митрофанова(той не е служил в БНА),може би е бил с хронически заболявания и не знае какво е това 2години служба на Отечеството.Вгледайте се в кучешкия му мускул на лицето,от двете страни на устата му.Ако,е стиснал зъбите на една страна,значи има проблем според психиатрите.Къде мине се се закача с някой,но ще си намери майстора от паважна екзема.
28
57
 
15
 
! Отговори
Б.Делчева преди 1 година
Г-н Сидеров каза по Алфа, че от първи октомври България ще остане без газ! Предстои да видим.