Не дават общо 10 бона на 4 болници заради нарушения

Потърпевшите здравни заведения са в Пирдоп, Етрополе, Своге и Ботевград
23 юли 2012 17:14,
4
Не дават общо 10 бона на 4 болници заради нарушения
Снимка: архив, Булфото

На многопрофилните болници за активно лечение в Пирдоп, Етрополе, Своге и Ботевград няма да бъдат изплатени общо 10 092 лв. заради констатирани нарушения. Резултатите от проверките са публикувани на интернет страницата на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

По време на проверката в болницата в Пирдоп е установено, че на пациентите не се осигурява храна, дори и при заболявания с диетично хранене, не се спазват изискванията за работа с медицинска документация, не се спазват индикациите за хоспитализация по определени клинични пътеки и критериите за дехоспитализация.

В болницата в Етрополе е установено, че не се спазват изискванията за работа с медицинска документация, а апаратурата в лечебното заведение не е калибрирана и не показва актуална  дата на изследванията.

Проверяващите са констатирали, че в болницата в Ботевград е липсвал пациент, приет по клинична пътека за болнично лечение.

В пулмологичния сектор на същата болница е имало пациенти, хоспитализирани по различни клинични пътеки, но анамнезата и обективния статус на двамата са били шаблонни - разпечатани от компютър и напълно идентични.

В три отделения на болницата в Своге са липсвали пациенти, приети за болнично лечение.

Нарушенията са свързани и с неспазване на индикациите за хоспитализация и критериите за дехоспитализация, неспазване на минималния болничен престой и на изискванията за работа с медицинска документация, липсвали са подписи на лекуващи лекари и и на пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: нарушенияболници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
пик преди 11 години
Събират за БОНУСЧЕТА за добре свършена работа!Крадливи ***!
3
0
 
2
 
! Отговори
мами преди 11 години
С орязан бюджет с 40 % как може болниците да се издържат че отиват и ги глобяват по голяма наглост от това няма. Болниците са оставени на доизживяване. Мизерия и опустошение цари навсякъде демотивация на кадрите въобще всичко отивва на хаос.
2
0
 
2
 
! Отговори
сема преди 11 години
Ха , открили топлата вода- в коя болница дават храна , да не говорим за диети, захранване и т.н.Същото е и в болницата в Разград-да не говорим ,че няма кой да ти даде някакво сведение за лежащо болен, в спешното отделение е ужас- няма кой да те погледне.А товао за кл. пътеки е класика. Та ка ,че дайте на хората парите ,за да могат да работят!!!!!
1
0
 
3
 
! Отговори
гарантирано от герб преди 11 години
Ами когато решат да откраднат мафиотите герб измислят нарушения, за да не дадат пари там където наистина трябват.