Карбокситерапията гони целулита

Ето кои са предимствата на процедурата
6 юни 2017 09:30, Eкип на Puls.bg
0
Карбокситерапията гони целулита
Reuters

Принадлежаща към категорията “алтернативна медицина“, карбокситерапията е позната под името карботерапия, карбокси-мезотерапия или подмладяване чрез CO2 - газ, присъстващ естествено в организма. 

Техниката използва инжектиране на газ с фина игла в интрадермалните пластове и способства елиминирането на мастните клетки, възстановявайки еластичността на кожата.
 
Техниката на подкожно инжектиране на газ CO2 се използва във Франция от 1934 г. за лекуване на артериални проблеми, както и на проблеми със заздравяване на кожата, вследствие на диабет. Представена за пръв път в Париж, днес тя се използва с успех в областта на естетичната медицина, особено при отстраняване на целулит и отпускане на кожата без странични ефекти и болки.
 
В България методът е въведен от д-р Борислав Кирчев.
Мезотерапия на тяло – с нея можем да повлияем и целулита 
Мезотерапия - как да съживим кожата? 
Плазмотерапия или подмладяващия ефект на вампирския лифтинг 
 
Предимства на карбокситерапията
 
Процедурата е безболезнена и тъй като този газ е естествен за организма, прилаган в умерени количества, няма странични ефекти. Употребата му в естетичната медицина е в минимални количества, далеч под долния праг на токсичност на газа, дори в нормалния му състав (максимално до 250 куб. см на процедура). Въглеродният диоксид елиминира токсините и обогатява с кислород кожата, която става по-еластична.
 
Процедурата има двойно въздействие: на първо време се унищожават мастните клетки чрез липолиза, а в последствие се разширяват кръвоносните съдове, което подобрява кръвообмена и обогатяването на кръвта с кислород. Течностите и токсините, натрупани сред мастните клетки, се елиминират и кожата стана по-еластична.
 
Най-разпространената употреба на карботерапията в естетичната медицина е при разграждането на целулита, но тя има благоприятен ефект и при изглаждане на кожата на деколтето, на овала на лицето, на отпуснатата кожа, бръчките, торбичките под очите, при плешивост и псориазис или акне.
 
Протичане на процедурата
 
Инжектирането се извършва с ултра фина игла и както при мезотерапията и въглеродния диоксид се вкарва постепенно. Карбокситерапията трае около 15 до 30 минути, в зависимост от вида на третираната повърхност. Сеансът трябва да се повтори 2-3 пъти през 3 седмици. Ефектът, който се постига, е изглаждане на кожата, както изглаждане на белезите от акне и други фактори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари