Мозъкът на Айнщай имал необикновено развити части

Открити са снимки на органа, направени от патолог след смъртта на учения
18 ное 2012 14:54,
65
Мозъкът на Айнщай имал необикновено развити части
Парче от мозъка на Айнщайн. Снимка: Ройтерс

Мозъкът на Алберт Айнщай се е различавал значително от този на останалите хора. Това сочат открити неотдавна снимки, направени след смъртта на великия учен, съобщи United Press International.

След смъртта на Айнщайн през 1955 г. мозъкът му бил фотографиран, но много от снимките били смятани за загубени повече от 55 години. 14 от тях са били открити наскоро в Националния музей на здравето и медицината в Силвър спринг, Мериленд, където се съхраняват като част от дарението от наследството на патолога Томас Харви. Именно той направил оригиналните снимки, предава американският вестник USA Today.

Изследването на фотографиите е извършено под ръководството на експерта по еволюционна антропология Дийн Фолк от Държавния университет на Флорида в Талахаси.

"Айнщайн е имал необикновен префронтален кортекс, който може да е допринесъл за някои от впечатляващите му когнитивни способности", заяви Фолк. "Макар размерите и асиметричната форма на мозъка на Айнщайн да са нормални, префронталният, соматосензорният, моторният, париеталният, темпоралният и осципиталният му кортекс са удивителни", добавя той.

След като бил заснет, мозъкът на Айнщайн бил разрязан на 240 отделни части, повечето от които останали в Медицинския център към Принстънския университет в Ню Джърси. Местонахождението на някои части от мозъка му е неизвестно.

Резултатите от изследването са публикувани в специализираното списание Brain.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: частиАйнщайнмозък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
ихуууу преди 11 години
flexboy, пи ли си днес хапчетата?
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И за мен Никола Тесла буди огромен интерес.Интересна е историята за огньовете ,които са обхващали въздуха.Тесла ги е усещал като реалност.Веднъж пламаците обхванали мозъка му и той видял как в него тупти малко сърце.
52
0
 
2
 
! Отговори
Дан преди 11 години
29 или бай Тъпчо отново по неповторим начин ви каза,че това на снимката може да е всичко друго,но не и мозъкат на Айнщайн...но колко ли хора го разбраха?
51
1
 
4
 
! Отговори
Боко преди 11 години
И моя кортекс е уникален!
50
0
 
0
 
! Отговори
фи преди 11 години
ewww
49
1
 
3
 
! Отговори
Xaax преди 11 години
Безполезна статия, с чудни коментари...някак си пак Бойко е виновен, че мозъка на Айнщайн е особен. И най-голямо впечатление прави номер52, който изразява мнение с фейсбук цитати!!! Евала! Посмяхме се!
48
4
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Прав е 51, мозъкът на Боко е като на Айнщайн. Този *** е откраднал теорията от сръбска състудентка за което се жени за нея, и след като се публикува с неговото име по негово нактояване за общо доро, се развежда. Евреите му дават Нобелка за съвсем друго - теорията още тогава е предизвиквала съмнения, и тоя който като всеки евреин не дава и цент, гузен предал цялага сума на бившата си съпруга. До края на живота си се прочувал с необикновената си похотливост, - и това е всичко с великия гений.
47
18
 
6
 
! Отговори
flexboy преди 11 години
Айнщайн е никой, без никаква стойност.Съвременните физици се присмиват на брътвежите му.Скоро много от еврейските лъжи ще лъснат.Евреин-гений, нема такова животно!
46
3
 
8
 
! Отговори
асд преди 11 години
Откритията ги правят тези които държат парите. Наука без финансиране не съществува, нито сега нито преди години. Логично е за много открития патентите да са на евреи, те държат парите вече няколко века. Отделно в науката се работи в екипи и заслугите се приписват на имената на ръководителите на тези екипи, без те да са истинските откриватели. Единствено трябва да си аморален, нагъл и безскрупулен каквито са евреите, за да си препишеш чуждите успехи. Не приемайте есичко за яиста монета.
45
2
 
3
 
! Отговори
$! преди 11 години
Времето, за разлика от Парите, не се Натрупва.Ако се Чувствате добре, не се Безпокойте - ще го Преодолеете.Никой не бива да бъде Изключение. Ако се живее сред Луди хора, Трябва да се научи какво е Лудост.*** си остава ***, Дори и да е Облечена с костюм и вратовръзка.Учените *** са най-лошите ***.Нищо на този свят не може да се извърши без грешки, Защото глупациТЕ са така Изобретателни! С отстраняване на Причината изчезва и Следствието.Приятно - ще бъде този миг, който Не Очакваш.Хората повече вярват на Очите си, отколкото на ушите си.Необходимостта Не Знае Закон.Брадата Расте, а главата нищо Не Знае.W.A.D.Времето Ви...Свърши ~2012~.~1<>@~13 $! Приятно Прекарване.Чест е не да попаднеш в Рая, а да те Изгонят от Ада.
44
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само си представете след 50 години.Мозъкът на Боко имал необикновенно неразвити части.
43
1
 
2
 
! Отговори
Варненка преди 11 години
Не, че нещо ама има грешка още в заглавието.АйнщайН
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега ,доктор менгеле ли му е правил аутопсия или този еврейн е бил в американски лагер ?Най-весел е Едисон де си е дефакто прекупвач на открития.Руснаците едно време си измисляха някакви си уж дето били съоткриватели ,ама маи с право им е писнало от спекулации.
41
7
 
2
 
! Отговори
))) преди 11 години
А кой е АйнщаЙ ? Не съм го чувала, ще ме прощавате? )))) Имах един съученик в пети клас, който си изписваше името по контролните "Атана"))))))))
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една единствена теория има тоя Айнщайн и вече незнам колко блестяш ум.Както спомена 42 доста от идеите му са екипна работа най-малкото не е личностно дело.Както Винчи е имал първоизточници от които е заимствал така и айнщайн.
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов е с пилешки мозък.
38
4
 
7
 
! Отговори
Ами Винету ? преди 11 години
Само си представете на Б. Борисов, как ще изглежда мозъка след, като мине през прецизна дисекция ще се окаже предмета с най-гладка повърхност на планетата. Нов рекорд за България, ако Македония не ни изпревари, че и там има много кандидати в тази категория.
37
2
 
3
 
! Отговори
Тиква преди 11 години
До 35Народа гласува за тикви, после пита бе кой ги избра тия ТИКВИ!!!
36
3
 
23
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Никола Тесла ви даде всичко, но еврейските прасета се кланят на аинщаин.
35
0
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Казано е в интервю за френско радио.

Спонсорирани публикации