Тестват 11 млн. души в Ухан, нови случаи на коронавирус

Епидемиологичната заплаха от ниска бе повишена в средна
12 май 2020 12:19, Петя Славова
21
Тестват 11 млн. души в Ухан, нови случаи на коронавирус
Снимка: БГНЕС

Оперативният щаб на Ухан даде указания за десет дни да се проведе скрининг на населението за COVID-19, след като в града се появиха нови случаи на заразяване.

На 9 май в Ухан, за първи път след като обяви край на пандемията, беше регистриран нов случай на заразяване с коронавирус, както и 16 безсимптомни носители на вируса. 24 часа по-късно петима проявиха клинични признаци на заболяване и бяха преквалифицирани като потвърдени случаи. Това даде повод епидемиологичната заплаха в района да бъде повишена от ниска на средна, предаде БГНЕС.

Още по темата

На 18 април Ухан беше определен като зона с ниско ниво на заплаха, а на 26 април болница в града изписа последния пациент с коронавирус, съобщи РИА "Новости".

Оперативният щаб в Ухан за борба с COVID-19 е изпратил спешно съобщение до всички оперативни щабове в районите на града във връзка със създалата се ситуация.

Взето е решение да се проведе скрининг на цялото население на Ухан за наличието на вирусна нуклеинова киселина, като тестовете трябва да приключат в рамките на 10 дни.

На 8 април властите в Китай отмениха напълно транспортната изолация на Ухан и разрешиха на хората да напуснат града, който заради коронавируса беше откъснат от света в продължение на 76 дни.

Постоянно живеещото в Ухан население е около 11 милиона души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Доц . Мангалов преди 4 години
Спокоино това е леко грипче - имаме достатъчно леглова база за сега в - бакьрена и орландовци
20
2
 
5
 
! Отговори
един дедо преди 4 години
публиката е много наивна - защо вирусът няма да изчезне скоро: https://tinyurl/kill-K19и тук: htps://tinyurl/kill-K19-device
19
3
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Тестовете са без "обществена поръчка". Някой ще стане мултимилионер само от тази кампания.А упражнението е напълно безсмислено.Според проучване на Иститута "Роберт Кох" в Германия, това че PCR тестът ви е положителен, не значи, че имате вирус, способен да заразява. Той хваща само вирусната РНК. При култивиране на клетъчни култури, голяма част от позитивните проби не заразяват клетките.Оказва се, че хората са заразни 1 ден ден преди и до 4 дни след проява на симптоми. После вече не.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar PowerХИВ колко е отслабнал с течение на времето - има няма 40 години, експерте?
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 14Велики са китайците.Не са некадърни мрънкачи като тебе.
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar Power"Гениално прозрение"... Дано, поне си вярваш... В цял Свят учени са на съвсем друго мнение, но Бай *** знае повече от тях...
15
18
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Номер 8 е напълно прав. Всички вируси отслабват с времето. Целта на един вирус е да се размножава. Това е закодирано в ДНК-то му. Ако убиваш твърде бързо пациента губиш способност да заразиш много хора..... и в крайна сметка ще умреш и ти заедно с пациента :)За мен това е просто по заразен грип. Давам му още 2-3 седмици и то защото го задържахме твърде дълго.....
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей това е, градската администрация ще провери 11млн. души наведнъж, а тук държавата надали прави по 5хил./ на ден за общо няма и 7млн. човека.
13
5
 
4
 
! Отговори
вирусолог преди 4 години
Тия китайци стискаха се, стискаха се и накрая послучай края на пандемията пак се напукаха пак с прилепски крилца алангле.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще затихне епидемията, ако вирусът има естествен произход... Ако е човешко дело (има доста доказателства в този смисъл според утвърдени учени), нещата ще са много различни. Интересно е това, което става в Ухфан сега.
11
2
 
4
 
! Отговори
Фен на Арсенал преди 4 години
Микел Артета каза че ако не е била тая дъндания е щял да пие два чая и да не го мисли дори.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Валентин ТодоровОсвен АКО някой не се грижи да пуска СВЕЖ вирус.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата с китайските тестове става все по-съмнителна. Президента на Танзания си е направил експеримент с братската китайска помощ. Инкогнито е дал за тестване под фалшиви самоличности на проби взети от животни и растения, дори и проба от машинно васло. Положителен резултат на корона вирус дали пробата от коза, яребица и папая.
8
2
 
14
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Тази епидемия ще затихне по същата причина като всички други вирусни епидемии.Заради АТЕНЮАЦИЯТА на вируса.Това е естествен процес при който даден патогенен вирус отлабва при многократното преминаване от човек на човек заради мутациите в тази част на своя геном,която отговаря зе вирулентността.Опита от досегашните епидемии сочи,че за пълно затихване трябват между 6 месеци и година и половина.Мерките за предпазване няма да предпазят никого..
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, умниците и противници на мерките ни увериха, че никога не е имало вирус, а било... грипче.
6
1
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Егати... Тоз, дето произвежда тестовете, ще остане под пари!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдее пак почнаха да пръскат чyмата...
4
14
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Въртележката се завъртя отново. Нали уж го бяха преборили, май и Мангасърските тези се провалят с гръм и трясък. Няма да се отървем докато или ако се намери ваксина.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Играта на "котка и мишка"продължава,някой някъде си беше повярвал,че може да се справи с тая гад!
2
7
 
20
 
! Отговори
българка преди 4 години
Тези хора там продължават да ядат кучета, котки, прилепи, плъхове, змии, скорпиони и всякакви други диви животни ! Пазарът си работи при същите "хигиенни" условия, месото се яде полусурово. И въпреки всички загуби, правителството няма решителност да забрани на населението консумация на месо от непроверени източници ! Нямам нищо против сами да се унищожават, но за добро или лошо, светът вече е едно голямо село и когато има пожар при съседите, идва и при нас !!!