Нямало нужда от ново затягане на мерките засега

Според проф. Балтов ваксините работят за всички щамове
5 фев 2021 15:42, Нели Христова
25
Нямало нужда от ново затягане на мерките засега
Снимка: БГНЕС

Трябва да продължим да следим внимателно данните и тенденциите при заразените с COVID-19. На този етап не е необходимо да се въвеждат допълнителни мерки. При спазване на сегашните, можем да задържим нивото на заболели, което е в момента или ако се наложи покачване, то да бъде плавно. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на брифинг след среща на здравния министър с директорите на големите столични болници.

По думите й болниците са в готовност и има достатъчно свободни легла.

Мерките не са толкова тежки, спазването им зависи от всеки от нас, допълни Фандъкова.

Английският вариант на коронавируса все повече се задълбочава. Засега на лечение в "Пирогов" са 7 пациенти с новия щам, но те категорично не протичат по-тежко като клинична картина, каза директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

По думите на проф. Балтов докато човек е активно болен от COVID-19, e заразен с една мутация и няма как да се зарази с друга едновременно и увери, че всички ваксини дават защита срещу вируса.

Британският щам протича така, както протича и другият щам на коронавируса - с двустранна пневмония и със задух, ако не се вземат мерки. В никакъв случай не виждаме по-висока смъртност или по-тежко протичане, просто британският щам е по-заразен, допълни проф. Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Поредния пиян! Тоя не е нормален! Как така твърди, че ваксините работят за всички щамове, като видиш ли производителите казаха, че ще трябват нови ваксини за новите 2 щама и, че не работчт сегашните ама наш пияница седи лае глупости. Като най-сетне някой го светне ще каже АУУУ затваряйте!
23
2
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Гимназист съм . Здрав ,прав. Кипя от здраве и живот. Вкъщи ли да си седя ,болен мозък за твой кеф?! Яд ли те ,че сме там където ни е мястото - сред себеподобни , на чиновете . Смях ,закачки ,глъчка . И образование разбира се . Присъствено . Тука да пипне . И не са ни " НАБУТАЛИ "! Тук ни е мястото. А злобата и завистта ? - до гроб са !
22
1
 
8
 
! Отговори
Сандъкова преди 3 години
да не се обажда. Да дава оценки съмо по специалността си - руссий язык в картинках
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарочно отпуснаха мерките,за да се заразят повече хора и точно преди изборите пак да ни затворят.ГЕРБ нямат интерес да гласуват много хора.14
20
1
 
9
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
А всъщност какви мерки и за какво затягане става дума?!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И фъндъчката като шефа си започна да разбира от всичко,а всъщност не разбира от нищо,ама и тя решила да се изходи по въпроса,за да не я забравим.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за това ли набутахте гимназистите обратно по училищата? Да го поразнесат още повече.
17
1
 
9
 
! Отговори
Шльок даун преди 3 години
Ш л ь о к даун, ш л ь о к даун и баба Дана ще прибере овцете в оборите.
16
1
 
11
 
! Отговори
ваксините са преди 3 години
ефективни даже за несъздалите се още щамове :)
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ключовата дума е "засега". Бас държа, че като наближат изборите изведнъж ще се окаже, че се налага нови затваряни.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 10Тоя па разбира, моменталан 3 седмичен локдаун и всичко е точно. Абе ей, кълвач другите държави са в наистина тотален локдаун от месеци. И, сериозни резултати?
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 10Това ви устройва нали драги ми герберухи? Ако бяхте малко по-умен/на и умеехте да четете и да разбирате какво четете,щяхте да се поинтересувате как се провеждат избори например в съседна Румъния в условия на памдемия.Но това гербаджиите не умеете да чететекакто и боса ви-неграмотен еднокнижник.А,че се обръщате на ТИ към хора,които не познавате показва нивото ви на интелигентност и грамотност.Успех с поумняването
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При спазване на сегашните, можем да задържим нивото на заболели, което е в момента или ако се наложи покачване"Значи ако се наложи има покачване, ако не се налага има спад. Добре го каза, признахте си най-после.
11
15
 
6
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Избори няма да има, ако положението стане тежко, кое не разбра? Като започнете с глупостите... Иначе е факт, че трябва моментален 3-седмичен пълен локдаун и всичко ще е наред пролетта.
10
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе Йорданоу изчаквате, за да затегнете положението по изборите ли? А дотогава ежедневно заливане с новини за всякакви страхотии свързани с вируса , за да накарате хората да ги е страх да отидат да гласуват? Затова ли и ваксинацията на тези,които искат нарочно я бавите,а Йордано??Прозрачни сте
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя Балтов и всички като него които само повтарят като папагали че ваксините действат срещу всички щамове ще поеме ли наказателна отговорност ако се окаже че не действат? И защо аз ако отида да се ваксинирам трябва да подписвам декларация а тези които ме бодат и тези които ме убеждават всеки ден да се ваксинирам не подписват нищо т. е. дават гаранция че това с което ме бодат е безопасно и без вредно за мен?
8
2
 
13
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
На 31 март затваряме!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напипайй го
6
1
 
23
 
! Отговори
6 преди 3 години
Всеки път едно и също! Мерки не се спазват, но статистиката си я наместват както им е удобно! Сега ни казаха след 3 седмици и за да има виновни отвориха фитнеси и молове! Гнусни терористи има сред гащниците е нощниците! Оставка!
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха тоя Балтив ще ме скъса от смЕх. То създателите на ваксините не знаят още със сигурност за какво иде реч той седнал да успокоява хората.