Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни

Репортажите от спешните COVID отделения са "цирк", заяви той
2 ное 2021 12:08, Ния Христова
832
Мангъров: "Зелените сертификати" са дискриминационни
Снимка: БГНЕС
"Тонът по време на този пик на Ковид-19 вълната е по-различен, защото просто ние не искаме да приемем даденостите. Мислим си, че ако се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние винаги искаме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат, категоричен бе той. - Просто в момента сме на върха на вълната и трябва да задържим още 1-2 седмици, докато нещата преминат". 
 
Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров, цитиран от Bulgaria ON AIR.
 
"Смъртността е толкова висока днес, защото сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което вече почна да звучи като опорка, че в една страна, която в спокойно време е била винаги начело по смъртност, защо трябва да очакваме във време на едно такова природно бедствие да се случва нещо по-различно? Хората са напълно прави да протестират, защото тези "зелени сертификати" от епидемиологична гледна точка са напълно безсмислени. Те бяха замислени по времето когато се считаше, че тези ваксини ще успеят да създадат групов имунитет, но впоследствие се оказа, че това не става и в момента се вижда, че хората, които са ваксинирани, са способни да се заразяват и съответно да заразяват други хора. Тоест, от тази гледна точка да се дава възможност на хората, които са ваксинирани да се движат свободно, да посещават заведения е напълно безсмислено", допълни той.
 
Доц. Мангъров определи задължителните "зелени сертификати" за дискриминация.
Още по темата
 
"Абсолютно безсмислено е всички останали да се държат затворени и да се ограничават. Също така, децата трябва да тръгнат на училище, защото те са тази част от населението, през които тази инфекция трябва да премине", каза още той, цитиран от "Фокус".
 
"Щадящите тестове тип "близалка" за малките ученици са напълно безсмислени и ненужни", категоричен бе експертът. 
 
Относно възможността за въвеждане на локдаун само за неваксинираните доц. Мангъров каза: 
 
"Ако това се случи, то ще доведе до много голямо социално напрежение, защото това си е чиста дискриминация. Просто, ако някой реши да прави това, ще си вкара страхотен автогол. Още повече, че то е напълно безсмислено от епидемиологична гледна точка, защото тези, които са ваксинирани, те се заразяват и могат да разпространяват инфекцията не по-лошо от тези, които са неваксинирани. Всъщност, тези, които са напълно защитени и не могат да разпространяват инфекцията, са тези, които са я прекарали по естествен път".
 
Доц. Мангъров определи репортажите от COVID отделенията в столицата като "цирк".
 
"Аз искам да попитам само: защо тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и въобще медицинския персонал, защо бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са ваксинирани, или са преболедували. Тоест, защо беше нужен този цирк? Ние в нашата клиника не работим по този начин много отдавна. Просто, това беше едно представление, чиято цел беше да сплаши хората", смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


832
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
660
1
 
5
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
Който се е ваксинирал е нормално да е против Мангъров....
659
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а е в работво време с пациенти!!!!!
658
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
личната лекарка не вдига телефона си!!!!!
657
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай философчето се появил след колко месеца да философства иначе не прави нищо и той
656
20
 
16
 
! Отговори
Манго Уров преди 2 години
Тоя по вида му личи, че е мишка.
655
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обща бройка ваксинирани в ЕС18-60 16211740560+96850244 общо258967649Само накратко за процент на някои усложнения:Blood and lymphatic system disorders44241 (1.7 / 10000 = 0.017%)Cardiac disorders57283 (2.2 / 10000 = 0.02%) Nervous system disorders455292 (17.58 / 10000 = 0.17%)Reproductive system and breast disorder49503 (1.9 / 10000 = 0.019%)... Грубо починали от Ковид към момента в ЕС - 672000. Хора с усложнения от ваксини - 979252. Това е от базите данни на ЕС.
654
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смърт след повтаряне Гадно е това с приятеля ти. Но е интересно примерно какво казва официалната статистика на gov.uk. Правят таблици с колони без, 1 доза, 2 дози, 2 дози и 14 дни минали. Само последната колона за седмици 38-42 дава следните шансове: 1.39 пъти повече за зараза с ваксина, 1.3 пъти повече за прием в спешно с ваксина, 2.7 пъти повече за смърт с ваксина. Говорим, че толкова по-малко е вероятността останалите 3 колони да имат същото. Ваксинираните там умират над 2 пъти повече!
653
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информация за тези със сертификатите и тези дето тероризират народите с тях: Waterford City, Ireland: 99.7% Fully Vaccinated Highest Rate of New COVID Cases in the Country- Ко праим сига? Това ли е мечтата за България? Тия бял ден видяли ли са?Заразявате и се заразявате един друг с пъти повече от колкото ние с естествения имунитет, ама за вас има има сертификати а за нас, няма докато не се зашием и ние?
652
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия в домовете за възрастни хора има взрив на Ковид с по над 10 починали. Обитателите са ваксинирани почти 100%. Персонала също около 70-80%. Пациентски организации искат всекидневни тестове независимо от ваксинационния статус.Мои колеги, двойно ваксинирани са болни от Ковид. Единият е в болница с пневмония. В болницата, където работя 90%от хоспитализираните са двойно ваксинирани. Колкото и да ми се иска да вярвам на политиците и "експертите", действителността е съвсем различна
651
39
 
20
 
! Отговори
Та преди 2 години
Абе защо изопщо пишете за тоя? Не му давайте гластност. Стига с тези фалшиви новини.
650
19
 
14
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 2 години
Здраствуйте паляци!Как е подмяната?!Назначих ви антиваксър за шеф на здравеопазването.Махнах проклетия щаб дет ви плашеше.Затуй турих Кацаря,щот не е никакъв лекар а е злобен самодеец!Тъй де сичко правя на инат и наопаки на Поженкаря.Спрях му магистралите,уволних му щабът,смених му областните,смених му полицейските началници,смених му митническите шефове.Кирчо показа как за ден раздаде един милиард,дето Тиквата го стиска 10 години!Грижа са спокойну да си м,рети а аз са стягам за ощи 5!
649
38
 
21
 
! Отговори
Булгаристан преди 2 години
Този на фотото е явно,че не си взема психотропните редовно!Той си мисли,че живее в 13 век?Явно не стигат по 300 умрели за да му проработи откачения мозък,че хора м,рът и че има нещо,,което се нарича КОВИД!Колко безкрайно трябва да си луд при днешните комуникации за да продължаваш да настройваш и без това сбърканяците да не се ваксинират,да не носят маски и да правят на инат всичко наопаки!После Борисов бил крив,че се изказал за матриалът,че бил фалшив?!Скоро тая откачалка някой ще я гръмне!
648
3
 
5
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
До 687,изключения винаги има, а дали му знаеш здравословното състояние на човека съвсем точно? Ти сигурно своето не знаеш, а за други пишеш. Запетая...
647
6
 
13
 
! Отговори
MEH преди 2 години
Германия73% увеличение на заразените и 78% на умрелите на седмична база.Ваксинирайте се 😁
646
1
 
7
 
! Отговори
До Яве преди 2 години
Кунчев е на Малдивите.
645
1
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 708 без безплатна бира, ваучери или томбули... Уинстън Чърчил е казал: Безплатно е само сиренето в капана за мишки!
644
3
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 702 Ако можех, щях да ги арестувам всички участници в събитие 201. Нюрнбергски процес за тях! Да кажат на процеса какво са знаели и са криели от останалия свят.
643
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиолог--Най са ми интересни шведите, хем си създадоха надежден естестествен имунитет, без никакви локдауни, без никакви маски, без затваряне на училилища..и пак накрая повечето се закърпиха с вълшебните игли! Без никой да ги е принуждавал по никакъв начин, без безплатна бира, ваучери или томбули. И никой там не ги пита за сертификати Дано поне ваксите не съсипят естествено създадения им имунитет. А дали ще могат да се размножават, много по-късно ще разберем. И то ако закърпят и децата си
642
21
 
52
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
На този човек един ден ще му издигнат паметник,заради истината която се осмели да изрече!Ето ви един истински будител,дай Боже да станат повече като него.
641
3
 
37
 
! Отговори
до 702 преди 2 години
Масовите убийци заслужават международен съд и най-сурови присъди. Хуманната и им цел да спасят Земята чрез редуциране на населението, не бива да им се признава като оправдание.