Проф. Стоилов: Няма как РНК ваксините да доведат до стерилитет

Няма опасност масовата ваксинация да доведе до нови по-опасни варианти на COVID-19
26 ное 2021 20:38,
86

„Изрично няма как РНК-ваксините да доведат до стерилитет. На практика това не се наблюдава. Когато се провеждаха изпитанията на ваксините миналата година – едно от нещата, които се следяха, е качеството на спермата у мъжете. Това не показа никакви отклонения", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR проф. Петър Стоилов от Катедрата по биохимия в университета Западна Вирджиния.

Той е категоричен, че препаратите срещу коронавирус не предизвикват усложнения при бременност.

Според експерта няма и вероятност масовата ваксинация да доведе до нови по-опасни варианти на вируса.

Твърдението на френския вирусолог Люк Монтание, че антитела, създадени от ваксината, принуждават вируса да намери друго решение, обаче се оспорва от експерти от целия свят. Сред тях и проф. Петър Стоилов от катедрата по биохимия в университета Западна Вирджиния.

"На практика няма някакви доказателства за това. Всъщност доказателствата показват, че това не е вярно", посочи проф. Стоилов.

Още по темата
В момента проф. Стоилов ръководи екип, който се занимава със секвенирането на новите варианти в Западна Вирджиния. Експертизата му показва, че те са се появили преди създаването на ваксините или преди те да станат широко достъпни. Категоричен е, че възникването им става на случаен принцип.

"Това, което правят ваксините, е спирането на разпространението на вируса, като ограничават броя на хората, които могат да се заразят с него. Това намалява шансовете на вируса да мутира и съответно да създаде нови варианти", обясни биохимикът.

Той е сигурен: единственият начин да бъде преборена пандемията е масовата имунизация в целия свят, а всички препарати срещу Ковид-19, включително РНК ваксините, са безопасни.

"Тя е доста по-безопасна от стандартните ваксини. Тя не е нова технология. РНК-ваксините се разработват повече от 20 години. Не са популярни сигурно сред населението, защото отне много време и усилия ние да се уверим в това, че те са безопасни. Да разработим технологията, така че да се избягват страничните ефекти", изтъкна проф. Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
до 81 от славянин преди 2 години
Именно, става и ще става точно обратното на това с което ни лъжат! Непродалите се вирусолози и епидемиолози постоянно казват, че по време на епидемия НИКОГА НЕ СЕ ПРАВИ МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ, защото стимулира мутациите на инфекциозните агенти!
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Класни лъжци са бракче, няма дори и бегъл опит за завоалиране. Казват точно напълно обратното на истината без окото да им мигне...
66
0
 
5
 
! Отговори
-- преди 2 години
Евалла на тези които създадоха този вирус, това са такива пари печалба за които не бяха и сънували.
65
0
 
7
 
! Отговори
Няма как? преди 2 години
Как така, няма как? Откъде е сигурен в думите си този професор като ваксините не са минали нужното време за изпитание върху хората, въпреки, че се разработва тази технология Еди колко си години. Не може да твърдиш за нещо че е много сигурно без да има доказателства за това!!!
64
1
 
5
 
! Отговори
антиВаксароДжендар преди 2 години
Нека си ги бие професора на семейството си и на семействата наваксарите ая ни е нямаме нужда от никакви ционистки отровни ваксини
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те ваксините бяха 90% сигурни, после станаха 70, после 40, пък сега след пълна ваксинация след 3 месец стават 20%. Сега как да ви вЕрваме че няма стерилитет, не растат рога и свински опашки и няма да почнем да мучим. То човек като не спира да лъже и истината един път да каже ( за което па хич не ви вЕрваме) па се е ос.рал. Така че Стоилов, действай - слагай ваксина на 3 месеца и бегай проверявай семето, и ела пак да кажеш как си.
62
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да дават и виагра безплатно към вакцината :)))
61
2
 
9
 
! Отговори
----- преди 2 години
До Вируслав- Важното е че и дори да се заразят само ваксинирани с новия вирус, ще го карат леко и няма да ги хоспитализират. Пък дори и да ги хоспитализират, няма да умрат. Пък дори и да умират, ще е с усмивка на уста и чувство за изпълнен дълг. И със сертификат дори.
60
2
 
9
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
Аз вярвам на Стоилов, а не на френския вирусолог Люк Монтание или създателя на mRNA R. Malone.Министерството на истината не ги ли забрани и блокира тия нискочели ***? Toва че и поредната мутация е открита само в напълно ваксинирани е чиста случайност,
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя анонимник тръгнал да оборва нобелов лауреат, къде си тръгнал ве......кой беше ти, че нещо не си те спомням
58
1
 
1
 
! Отговори
BG Антиваксер преди 2 години
От ваксина, като бебе съм станал стерилен. Сега искат и физически да ме депуполират.
57
0
 
1
 
! Отговори
BG Антиваксер преди 2 години
Пак не вЕрвам!
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не Лошото е, че последствията от ваксинацията ще са ясни след доста време и всичките тия плазмодии, които ни обясняват това и онова няма да смеят да гътнат! Поради простата причина, че имат собствения си зад ник за приоритет.
55
1
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Какви стандарти бе човек, днес имаме новото нормално, а то зачерква всичко постигнато с години сериозен труд и мисъл за хората. И някакви нещастни люде ни обясняват как това и онова, ама те самите нямат и идея за какво иде реч, а ако имат толкова по-зле :(
54
2
 
17
 
! Отговори
nekoj преди 2 години
Изглежда че 'професора' или не е чувал за Цикъла на Хейфлик или платено си премълчава! Няма как ваксина или друг препарат да бъде доказах ефективен и безопасен - докато не минат два такива цикъла! Тоава е стандарт в тестването! И отнема 6 години - и няма начин да се съкрати!
53
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Норвегия отбелязват в момента бейби бум . Ваксинирани като бременни. Всички са живи и здрави.
52
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе стига ни занимавахте с антиваксърски глупости!
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой забелязва ли сериозното отсъствие на световно признати учени да се изказват по темата, а тези, които се осмелят все пак биват сериозно контрирани от някакви ей такива, като тоя велик учен?
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя как лъже!!!
49
2
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Не плю, ами направо се издриска върху дипломата си, защото хора като него напълно съзнават глупостите, които пропагандират. Жалко!