Опашки пред ваксинационните пунктове и в дъжда

Около десетина души са пред пункта на „Пирогов“
Обновена: 10 яну 2022 11:21 | 10 яну 2022 11:21, Ния Христова
41
Опашки пред ваксинационните пунктове и в дъжда
Снимка: БГНЕС
През изминалите дни имаше сериозен брой желаещи да се ваксинират в различните ваксинационни пунктове в столицата. 
 
Поради лошото време или други фактори желаещите да си поставят една от трите налични ваксини – Pfizer, Moderna и Janssen – бяха драстично по-малко. Преобладаващата част от хората бяха за бустерна доза. В понеделник своя ред пред пункта на „Пирогов“ чакаха десетина души, предаде БГНЕС. Сред тях бе и Копринка Китанова.
 
"Реших да се ваксинирам, понеже съм възрастна и смятам да си сложа бустерна доза. Ще си сложа Pfizer, за да кръстосам ваксините. Преди това съм сложила Janssen. Мисля, че Pfizer е най-подходящата ваксина, защото е РНК", каза тя.
 
Относно 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, Копринка сподели, че парите не са достатъчни.
 
"За пенсионерите това е някаква помощ, но аз не съм опряла до тези пари. Децата си сложиха бустерни дози и ме посъветваха да последвам техния пример. Аз не ходя много на публични места, но въпреки това смятам, че е редно да предпазя себе си и околните. 75-те лева не са достатъчни, трябва да са повече, но все пак това е политика на държавата. Но все пак е нещо", допълни жената.
 
Нейко Нейков пък сподели, че си слага бустерна доза, за да е по-спокоен.
 
"Ще си сложа бустерна доза на Pfizer. Сложих си предишната доза преди 9 месеца и смятам, че вече е време за нова. Никой не ме е съветвал каква ваксина да си сложа, това беше мой собствен избор", уточни той.
 
Милен Милев, също чакащ на опашката, обясни, че свободното време го е мотивирало да дойде именно днес.
 
"Днес имах свободно време и реших да дойда да се ваксинирам. Ще си сложа бустерна доза на Moderna, защото и предишната ми беше такава. Минаха 10 месеца оттогава и не виждам смисъл повече да отлагам", добави той.
 
Даниел изрази мнение, че информираният избор би следвало да е водещ, когато става въпрос за доброволна ваксинация.
 
"Дойдох за бустерна доза. Минаха 6 месеца от предходната ми ваксинация и сега съм дошъл за Pfizer. Направил съм информиран избор и смятам, че това е най-добрият вариант за мен и за близките ми", уточни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Около десетина души преди 2 години
Опашки?? Направо избихте рибата.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже е неделя,тази л***ж...пардон,"статия" ще заработи цели 31(а не 30) сребърника.Честито!
33
0
 
0
 
! Отговори
Писна Ми преди 2 години
за г-н ТВ-то от армията, нямаше да е лошо да прочетеш, че армията на САЩ е задължена да се ваксинира, който откаже може да бъде съден по техните военни закони, няма не искам няма недей бодът те и си траеш. Това го пише в статията която си пратил или ти прочете заглавието за по лесно ? Как може да даваш сравнение с задължителна ваксинация и колко много се боли наболи ами то тези които откажат отиват на военен съд и чао чао или в панделата или без пенсия без нищо към военните
32
0
 
2
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
36: Сега остава и да го докажеш. Дай линк към независимо достоверно проучване / лаборатория, че съдържанието на една и съща марка ваксина в различните държави е различно. Благодаря предварително :)
31
1
 
1
 
! Отговори
do 35 преди 2 години
И как разбра, че това с което се ваксинират е това с което ваксинират и теб? Защо според теб има забрана за даряване на ваксини от някои страни на други. Елементарно - партидите са с еднакъв етикет и различно съдържание
30
0
 
1
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
До скептично настроения номер 29 с Баба Яга: Този линк устройва ли те? Или и той е "смешна работа"? https://army.mil/article/252821/active_army_achieves_98_percent_vaccination_rate_with_less_than_one_percent_refusal_rate
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опашки пред пунктовете, невиждана навалица... десетина човека. Баба Пена щурмува Пирогов с подкрепления от пейката пред блока и втора пенсионерска дивизия от беседката на съседите, където дедо Кольо пукаше рИкия с туршия заедно с двама приятели и цъкаха белот.
28
2
 
11
 
! Отговори
Така изглежда преди 2 години
заработването на жалките грантове в днешните новинарски сайтове: Бой за ваксини в дъжда. Уплашени хора се търкалят в калта за малкото останали ваксини. Има ранени сред които пенсионери и деца. Възмутен гражданин е заплашвал с оръжие, че ще стреля ако не бъде неваксиниран с 5 доза незабавно. Властите успокоиха гражданите, че ваксини има за всички. За 3 милионния ваксиниран - 3 стаен апартамент
27
1
 
3
 
! Отговори
do 29 преди 2 години
Хаха как разбра, че армията е ваксинирана и с какво точно? Или така каза Баба Яга Цънцарова. Смешна работа
26
1
 
2
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Долната ви пропаганда няма успех гнycни платени тpoлчeтa!
25
6
 
4
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
Ако ваксините срещу ковид бяха толкова смъртоносни и опасни и всички ваксинирани ще измрат до 5 години, защо цялата американска армия е ваксинирана? Коя държава би искала да си загуби армията?Някакви аргументирани отговори със съответни доказателства?
24
4
 
14
 
! Отговори
хах преди 2 години
Малко останаха заблудените хорица да се бодат.
23
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, българите, или поне някои от тях, поумняват.
22
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Кико иглениците, дето си оцениха живота на 75лв
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, още малко и премиерът ще махне зелената хартишка. Сетне ще се махне и той, защото нали каза, че няма той да въвежда задължителната ваксинация.
20
4
 
29
 
! Отговори
Затъпял преди 2 години
Хората започнаха да поумняват. Да поизмрат още малко ваксъри и опашките ще станат нулееи. Животът е скъпо нещо и на никой не му се мре.
19
3
 
11
 
! Отговори
Каквото преди 2 години
и да си говорим ваксърчетата като видяха дебелия взеха да клякат!
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
овце във пек и дъжд пред пунктовете крачат ,след всеки троен бустер ***-й..ките и м плачат .И траурни агенции отново трупат пачки ,а пък студията пълни с истерични квачки.
17
2
 
17
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Бързайте че ще свършат!
16
30
 
6
 
! Отговори
Каквото преди 2 години
и да си говорим антиваксърчетата като видяха дебелия взеха да клякат!