Д-р Вълков: COVID вариантите ще стават по-заразни

Под 30% вероятност контактни лица с бустерна доза да се заразят
11 яну 2022 18:40, Ния Христова
44
Д-р Вълков: COVID вариантите ще стават по-заразни
Снимка: Pixabay
"Вероятността за развиване на клинична картина при контакт със заразен с коронавирус е 52-53%, ако лицата са с две дози ваксина. Ако всички са 100% възприемчиви, то тогава може да са заразени всички от срещата е 100%. А пък ако има ваксинирани с бустерна доза, възможността да се стигне до заразяване е под 30%". 
 
Това заяви в ефира на Нова тв д-р Трифон Вълков, инфекционист. 
 
"Възприемчивостта на отделните организми и разстоянието са сред факторите на заразяване при контактни лица", обясни той. И допълни, че лекарствата не могат да заменят ваксините. "Теоретично е възможно грипът и коронавирусът в комбинация да причинят по-тежко протичане и отслабване на имунната система", обясни Вълков.
Още по темата
 
 
Според него тенденцията е COVID вариантите ще стават по-заразни, но с по-леко протичане. 
 
Инфекционистът разкри и една интересна практика от Германия. 
 
"При тестване се определя броят цикли, които да се извъртят преди пробата да се позитивира, ако въобще се случи. При високи стойности на този показател, означава, че самата проба има малко количество на вируса, това не значи заразност. На базата на това може да се прекрати карантина", разказа медикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя как полека-лека се намества в нишата на Витанов. Ще плаща май пропуснати ползи.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова звезда се е появила в промива-нето на м-озъци
33
0
 
1
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ще станат по заразни.-НО ЩЕ СТАНАТ И ПО НЕУСТОЙЧИВИ.
32
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 2 години
До 321Въпросът беше за процентите, кито се заразяват при контакт-кой, кога, къде и по какква методика ги е установил? А тезата, че на някого трябва да се вЕрва, защото е специалист, си е направо мало.умна- питайте излъганите от банкери, брокери на имоти и пр. А това за практиката в Германия си е откровена лъжа
31
2
 
2
 
! Отговори
555 преди 2 години
Драги съотечественици, ако държите на вашето здраве и това на вашите любими хора и приятели ви призовавам да гледате 2 видеа ,които разкриват пълната картина на това което в момента най-много ви интересува - истината за пандемията. Първото видео е беседа на патоанатома Стоян Алексов с министът Ст. Кацаров .Напишете на ютуб:-"Не се умира от а с корона вирус" Второто видео е със световно известен лекар на Доналд Тръмп. Напишете на гугал:" Едно интервю задължително за гледане". Всичко е неоспоримо
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекенцето председател на НС се *** и почнахте да мажете. И 10% да е вероятността бустеризиран да се зарази, значи я има и може да разнесе незабелязан заразата. Пи.шлемето още в неделя имало симптоми заразено от бустеризирани аверчета- сред тях шефът па парламентарната група на ПП, и, за да не го карантинират него безсмъртното, карантинира цялото ръководство на страната. Махайте сертификатите! Сертифициран да те зарази не е по-различно от това да е неваксиниран.
29
1
 
23
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Да ви бера лайката, нещастници! Да си заврете вирусите там де слънце не ви грее, заедно с "ваксините"!
28
1
 
21
 
! Отговори
схемата е преди 2 години
нов щам - нов бустер.
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички бустеризирани, яко гледат новини и се зомбирват. Другите просто превключват каналите. Живота така или иначе продължава.
26
2
 
22
 
! Отговори
мда преди 2 години
Вариантите стават все по заразни и ваксина през ден, нали?
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният платен пла-ши-пу-тарник.А бе ония с торбите под очите да не взе та да ковитяса за радост на четящите тук ? -а сега трийте.
24
3
 
21
 
! Отговори
123 преди 2 години
Ако госинът инфекционист чете коментарите, може би ще сподели тези данни на какви студия се базират, кой и кога ги е правил, каква е методиката им. Или има едно такова усещане, щото е голяма работа и ние трябва да му вЕрваме?
23
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТо един така като теб, искаше да добие естесвен имунитет. Ама, така изкара вируса, че още влачи пост ковид, трети месц виси пред кардиологичните кабинети. Ама, всеки сам си преценЯ.
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предлагам изграждането на нови лудници , просто лудите са на свобода и са мнозинство, не знам как ще стане, но тези ни водят към война или още по-лошо директно смърт. предизвестен край. новият Ноев ковчег е в Сибир, всичко е въпрос на време. Луди и интересни времена са пред нас.
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се скри онзи големия математик Витанов който у убеждаваКъде се скри големия математик Витанов който беше изчисли че веднага след Ивановден заразените у нас ще са над 10 000?
20
1
 
38
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Значи , кво викаш докторе, цел живот ще ни мелите на главите , като развалени грамофонни плочи , а ние требе да се бустерираме на всеки 3 месеца !?!? Без насилиенема да мине .
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах, ЗАЩО хората трябва да бъдат инфомирани за гаданията на никому неизвестни лекари като този?
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** може ли да ми сметне риска след като два пъти го карам през 18 месеца?!?!Щото ще му кажа че с ваксина по-стара от 3 месеца си ИЗГОРЯЛ!!Преболедуването те пази поне 12 месеца а може и до 24 месеца.учЕните да си скъсат дипломите!!
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой вирус?
16
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за вас но аз не смятам да си прекарвам живота в тревоги относно някакъв вирус. В началото на пандемията обръщах внимание, но в един момент усетих че всичко е манипулация и ни правят на *** за да ни инжектират с препарати. За това ги направиха толкова бързо, за това създадоха пландемията.