Проф. Радка Аргирова: Няма нов вирус, за който да "ни чака зад ъгъла"

По думите й още не сме изпратили COVID
25 дек 2022 22:37, Нели Христова
57
Проф. Радка Аргирова: Няма нов вирус, за който да "ни чака зад ъгъла"
Снимка: БГНЕС

"Не напълно сме изпратили COVID-19. В Китай има висока смъртност и висока заболеваемост и сериозно заети болници и интензивни отделения… За коронавирус се знаеше далеч преди пандемията, че е с пандемичен капацитет. Новото бе бързото разпространение, за което помогна човечеството".

Това зависи вирусологът проф. Радка Аргирова пред NOVA NEWS.

"Няма нов вирус, за който да "ни чака зад ъгъла", няма данни. Нека видим как ще премине грипа, надявам се, че ще бъде по-ниска вълната, отколкото сме свикнали. Трябва да се погледне по-сериозно на цялата профилактика. Смъртността, която би била предотвратима чрез профилактика, при нас е с високо ниво”, каза проф. Аргирова.

"Трябва да повишим ролята на доболничната помощ, профилактиката, комуникацията. Имаме и лекари, които са против ваксините. Трябва да се обърне внимание на начина на поднасяне на научните данни", смята тя.

Вирусулогът изтъкна, че за доболничната помощ отиват само около ¼ от парите за здравеопазване. В”ъпреки двойното завишение на парите за здравеопазване, малко отиват за профилактика”, каза проф. Аргирова.

"В началото на 2022 г. преминахме към децентрализирано управление на пандемията. Можем да налагаме мерки районирано, за да не бъдат тормозени всички хора едновременно. Наблюдаваме измененията на седмична база. Загубихме много хора, данните са недвусмислени, че ваксинираните могат да заболеят, но преминаха по-леко през това заболяване", обясни тя.

Според нея вирус винаги може да мутира и да се върне обратно. "Това, в което сме в момента – очакваме леко повишение на заболеваемостта до края на януари, в средата на февруари е очакваният грипен пик. У нас има изолиран грипен вирус", каза медикът.

Относно останалите заболявания, проф. Аргирова обясни, че маймунската вариола не ни е засегнала. "До 6 случая не е засягане. Варицела, морбили и т.н. – във всички ваксинопредотвратими заболявания, в които има сериозни ваксини, има намаляване на ваксиналното покрити. Отиваме към разделна линия, под която, ако спаднем, може да очакваме такива заболявания, а не сме свикнали. Странно е в днешно време да се стига до тях", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен игнор на ковид психопатите! Ако нахалстват... дървото!
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабо Радке, стига си плашила ората с този COVID-19! Я пийни си винце и бузки зачерви, и наздраве ни кажи!
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм за ваксините но не и тези създадени от днес за утре по уж нова технология от преди 20 г. и чиито имунитет държи 6 месеца.А за изпитанието върху хора да не говорим. Всички знаят че от създаването и изпитването на една ваксина са нужни 15-20 г. Ковид ваксината не бе такава и това не може да ме убеди в безопасността и. Още повече че е създадена не къде да е а в САЩ. Нейният отпечатък върху здравето на ваксинираните тепърва ще го видим във времето.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КПП-та, маски на открито, затворени паркове, милиони за ненужни ваксини и т.н. Помним кой ни го причини медицинския фашизъм и кои бяха в щаба и ни плашеха с черните чували.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от 6 бяха заразените и не я затвори - вируса съвсем спокойно си влизаше от чужбина. Интересно кога трябва според теб да се затвори държавата - преди или след като пламне една пандемия.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29ти страшното е, някои от тези биолаборатории дойдоха у нас. Категорично, тихомълком и без всякакво пояснение.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кака Радке твърденията ти само потвърждават, биологичното модифициране на ковида спрямо китайския етнос. За това там боледуват повече, но "капацитетите" много си бяха повярвали, че могат да контролират разпространението му. Уви на съвестта им(ако изобщо имат такава) тежат милионите отишли си от усложнения експеримент. Ние, като куча марка ни подмина с лекото, защото сме сборни, мешани генотип и не ваксините за к19 ни спасиха. Не съм против ваксините, но в случая беше абсурд -1ва, 2ра,3та, nта.
25
2
 
28
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Доколкото си спомням ,тази бабичка спомена преди време че ще се превърнем в ковид гето с хиляди умрели....нищо ,подобно не се случи !!!Бабата умее да лъже и да си измисля глупости ,които не са доказани с научни факти!!!
24
3
 
16
 
! Отговори
До 40 бре байно.. преди 1 година
Навремето "сестрата с буркана", поставяше истински ваксини, а не експериментални отвари със спорен ефект.
23
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Дания са 82% ваксинирани, което означава, че почти всички пълнолетни са ваксинирани. Няма как сред починалите от Ковид-19 да няма ваксинирани. Обратното би било огромна изненада. Процентите, които даваш показват огромна полза от ваксините. Същото е и в другите държави.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли време да вземе пенсията тая, а?
21
8
 
10
 
! Отговори
Това е така преди 1 година
Заради свободия и това, че всели сам си предЦеня ще се върнат заболявания отдавна забравени. Навремето влизаше мед сестрата в клас с буркан спринцовки и започва наред. Няма мама не иска или тати знае по-добре. И нямаше варицели и пр. Болести, отдавна преборени от човечеството. Което очевидно е в регрес и вместо напред ще тръгва назад!
20
4
 
17
 
! Отговори
ВЪЛНИСТА ПАПАГАЛКЕ преди 1 година
Дека са ти пиковете, професорке. Защо пиковете са във ВАКДИНИРАНИТЕ КОВИД ГЕТА?
19
2
 
14
 
! Отговори
Дания преди 1 година
07.12.2022 г. проучване на неблагоприятните ефекти на антиковидните ваксини, обобщава 18 систематични прегледа, 14 рандомизирани изпитвания и 34 други проучвания с контролна група. Установява, че рискът от хоспитализация при ваксинация е по-голям от ползата от ваксинацията.https://medrxiv.org/content/10.1101/2022.12.06.22283145v1 Ваксините с аденовирусен вектор увеличават риска от венозна тромбоза и тромбоцитопения, а ваксините на базата на мРНК увеличават риска от миокардит, като смъртността е приблизително 1-2 на 200 случая.
18
2
 
14
 
! Отговори
иРНК БУСТЕРИЗИРАНИ преди 1 година
https://technocracy.news/in-august-58-of-covid-deaths-were-vaccinated-with-mrna-shots/Последните данни показват, че 58% от смъртните случаи от COVID-19 през август 2022 г. са хора, които са били ваксинирани или с бустер. Вероятно броят на смъртните случаи от COVID-19, на ваксинирани/подсилени лица, само ще нараства. (През септември 2021 г. ваксинираните са съставлявали 23% от смъртните случаи от COVID-19; през януари/февруари 2022 г. ваксинираните са били 42%.) в. "Вашингтон Пост" от 23.11.22г.
17
0
 
10
 
! Отговори
. преди 1 година
Не са решили, не са въвели карантина. Може да си изберат, каквато им скимне причина.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не показвайте това лице. Води до кошмари.
15
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам активните учени и гериатрични иноватори в България започвам да разбирам, защо тази страна е в упадък? Харвардците доказаха генетичната си немощ в управлението! Зомбираните продължават да избират това, което избираха 12 години! Ситуацията не е сериозна, но е безизходна с това население!
14
5
 
18
 
! Отговори
Любо Андреев преди 1 година
"Загубихме много хора, данните са недвусмислени, че ваксинираните могат да заболеят, но преминаха по-леко през това заболяване", обясни тя."----Абе и много набодени измряха, ама карай да върви.
13
1
 
11
 
! Отговори
Дагодам даголапнеш преди 1 година
Банери пак ли ще ни будалка -чакаме революционният терор да реши проблема с мошениците.