Британски учен изуми: Не ставайте на възрастните в рейса!

Аргументът: Хората на възраст трябва да са физически активни
20 окт 2017 16:30, Красимир Ангелов
40
Британски учен изуми: Не ставайте на възрастните в рейса!
Снимка: Reuters

Британски професор изуми с препоръка по-младите да не отстъпват място на възрастните в градския транспорт, защото това е вредно за здравето им, съобщава "Дейли мейл".

Според проф. Мюир Грей от Оксфордския университет дългото стоене не е полезно за възрастните и не е добре да ги насърчаваме да са по-малко активни.

Роднините трябва да настояват възрастните им близки да се качват по стълбите, вместо да взимат асансьор, да ходят на пазар и да носят сами торбите с покупките, категоричен е той.

Проф. Грей призова пенсионерите да се стараят да останат физически активни и да не се превръщат в бреме за здравната система. Според него дори най-възрастните трябва да ходят поне по 10 минути на ден.

Проведени наскоро изследвания на острова установиха, че само 2% от възрастните хора изпълняват препоръките за движение. Ортопедът Скарлет О'Мали каза, че на напредналите години не трябва да се гледа като на "време за почивка". "Хората трябва да са активни, независимо колко възрастни са. Те трябва да са движат повече", настоя тя.

Всеки възрастен трябва да има поне 150 минути умерена физическа активност седмично и да прави упражнения за основните мускули поне два пъти седмично.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Може ли жена от една нация като английската да си извоюва правата ако е лигава, както са го постигнали англичанките още през 1894? А нашите баби по онова време са били 'тепани' ей така за гарез от дедовците. Много газоци са те подкреоили. Личи им колко са умни и проницателни. Уважението към нашите бабуреги няма здрави основи!
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Има доста англичани/ки на по 80 които предпочитат да си работят. Хората са си в добро здраве, със всичкия си и с удоволствие обучават млади кадри. А нашите бабугери (ако работят) най-много да те обучат на това как да мяташ авоари от етажа или как да си нахален до "прогерес". Повечето наши баби/дедове са груби, арогантни, нагли и прости! Да се сърдят на себе си и на прекрасната ни "татковина" че ги е докарала до мизерия! Никой не им е длъжен камо ли задължен да ги дюндюрлика!!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Една английска баба не давам за сто наши бабугера! Не само че не се глезят а и почти всичките са участвали активно във втората световна война а нашите са мятали розички първо на немската и после на руската армия! Нашите бабугери са били и са си останали прости, злобни, завистливи и лицемерни! Нашите бабугери са лишени от благородството на хора в напреднала възраст!
21
1
 
2
 
! Отговори
До 24 Ъхъ преди 6 години
Искрено се посмях. Поздравления за този коментар
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да . И да работят до 90 години, за да са " млади и здрави"
19
0
 
8
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Я бе! Много умно - основната причина е УВАЖЕНИЕ, не друго! А този е ***! И чисто практично е редно да се става - ако един възрастен човек падне (защото е друснал автобуса) има голяма вероятност да си счупи нещо...а счупванията в напреднала възраст са страшни!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това някаква шега между ортопеди ли е?!
17
0
 
8
 
! Отговори
Входящ контрол преди 6 години
До КонтролаА Вие, ако още не сте, дали някой ден няма да "изпеете" и Вашата песен? И за Вашите родители/ако имате такива/ ли мислите същото?
16
1
 
17
 
! Отговори
Ъ-хъ преди 6 години
По-добре изобщо да не ги пускат в автобусите. Като походят 2-3 километра и няма да им трябва повече фитнес.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фундаменталните истини винаги дразнят. И да, писал си е съжденията на база опита в собствената си страна, но всеки го приема персонално.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 21Човека се оказа че не е философ, а специалист по бизнес модели на здравеопазването.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оксфордския университет-професорЗвучи престижно мнение но очевидно че е неспециалист по темата.Може да е философ или историк или фиолог или политолог но не е медицинско лице.Оксфорд е много престижен университет но няма специалисти по тази тема.Философите има право на мнение, така че е приемливо,Но не разбирам защо въобще коментираме темата.
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не говорим пък за българските баби по селата, от изгрев слънце са на крак!
11
4
 
24
 
! Отговори
I'm преди 6 години
Хубава работа! На това ще ги научат...Гамени да бъдат!-Малките чавдарчета са добри другарчета.- Чавдарчето е весело дете играе, пее, учи се, чете.- Чавдарчето е примерно във къщи и във клас, то помни Пионер ще стана аз!- Чавдарчето учтиво поздравява, то възрастните хора уважава.
10
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво сравнение не може да се прави между нашите баби и британските. Ако техните искат да седят, то това е от лигавщини, нашите баби са преуморени и болни много повече от техните. Нали ги виждам в нашия блок, възрастни вдовици прегърбени, със сто болежки, но отива да си напазарува, защото няма кой, защото децата им са по чужбина не от добро или пък са тук и работят на две места, за да свързват двата края...
9
3
 
22
 
! Отговори
Вечен покой преди 6 години
"физически активни и да не се превръщат в бреме за здравната система."Да бе, да, точно така. Трябва да са физически активни за да получат инфаркт и да се гътнат, като по този начин изобщо няма да натоварват здравнита и социална системи, а само ще стимулират икономиката чрез погребалните агенции.
8
21
 
4
 
! Отговори
Контрола преди 6 години
Точно така,те вече са си изпяли песента.
7
7
 
8
 
! Отговори
До Пенчо преди 6 години
Къде видя да се обръщат специално към българите?
6
0
 
19
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
Само нека внесем пояснението, че в един автобус обслужващ Лондон, примерно ( "double deck" - двуетажен) при наличие на около 50-60 седящи места, има резервирани: 6места за възрастни. Освен тях има отново запазени, за майки с колички 2 места или 1 детска количка и една инвалидна. Също така не съществува автобус, без платформа за инвалидна количка. На въпросните места не сяда никой или става при появата на инвалид, възрастен или майка.
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ODESSAПо принцип е така, но в случая е прав. Възрастните хора се отпускат, залежават се и това води до много болести. Е, разбира се, ако човекът е с ***-да, но да отстъпя място на здрава баба, която преди това е спринтирала 10 метра за да хване автобуса... е, щом може да спринтира, значи нищо няма да и стане да постои права за 10 мин.