Най-големия хакерски удар! Откраднаха дискографията на Майкъл Джексън

Записите са оценени на 250 млн. долара
Обновена: 6 мар 2012 15:05 | 5 мар 2012 11:57,
14
Най-големия хакерски удар! Откраднаха дискографията на Майкъл Джексън
Песните на Краля бяха откраднати. Снимка: Reuters

Неизвестни засега хакери осъществиха най-голямата кражба от звукозаписна компания. Те са пробили "Сони Мюзик" и са откраднали пълната дискография на Майкъл Джексън. Тя е оценена на 250 милиона долара, в която има негови ранни и неиздавани песни. 

Ловките компютърни апаши са проникнали в сървърите на музикалната компания и са дръпнали над 50 000 файла със записи.

"Сони мюзик" потвърди незаконното проникване в нейната база данни, но не уточни колко песни са били откраднати.

"Всичко, което корпорацията закупи от наследниците на Майкъл Джексън, беше компрометирано", съобщава източник на в. "Сънди таймс", цитиран от БТА.

Този хакерски взлом е най-големият, осъществен срещу звукозаписна компания и е втори пробив в компютърната защита на "Сони". През месец април миналата година хакерите похитиха лични
данни на 77 милиона потребители на "Сони плейстейшън нетуърк", в това число и данни за банковите карти на клиентите.

През месец март 2010 година "Сони мюзик" и наследниците на Джако сключиха рекорден за звукозаписната индустрия договор за 250 милиона долара.

Чрез него корпорацията получи правото да издаде в следващите 7 години 10 нови албума с известни композиции и неиздадени студийни записи на покойния певец. Сред тях са уникалните дуети на Майкъл Джексън с Фреди Меркюри и с лидера на Black Eyed Peas - will.i.am.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Лакомията на музикалните компании няма край! Някой път се чудя дали нарочно не се опитват да предизвикат смърт у някой от известните музиканти, с цел да натрупат огромни печалби след смъртта му. А не е като да няма много такива примери - доколкото си спомням, Тупак например има издадени няколко десетки (!!!) албума след смъртта си. Когато някой известен умре - веднага се втурват да издават всичко, което могат да докопат. Сега като умря Уитни Хюстън, веднага вдигнаха цената на песните й! Лешояди!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано ги разпространят бързо в нета и сонито да затгуби яко пари.Те се хранят на гърба на съсипания Майкъл...ТОЛКОВА БОЛЕН БЕШЕ,А ГО КАРАХА ДА ИЗНАСЯ 50 КОНЦЕРТА...УБИЙЦИ...
8
2
 
13
 
! Отговори
Редактор преди 12 години
"най-големиЯТ"!!! Неграмотници!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на хакерите и RIP Майкъл
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СОНИОтначало всяка фирма работи за името си, от доста време името работи за Сони. Такава марка никога няма да си вкарам вкъщи. Сигурно ако имаше АСТА нямаше да ги хакнат. :)
5
1
 
7
 
! Отговори
AcOrP преди 12 години
6 кой е казал,че са достъпни в мрежата ? Достатъчно е да се компроментира 1 машина с достъп до вътрешната им мрежа от която да бъда иницирани атаките срещу вътрешните сървъри. Достатъчно е само паролата на един потребител с права за четене от тези ресурси и резултатът е налице. Истината е ,че никой неможе да се предпази от тези неща каквито и мерки за сигурност да има. Масово се разибра само за публично оповестените от хакерите пробиви. Представете си колко са необявените прониквания.
4
1
 
28
 
! Отговори
АвТориБав преди 12 години
Защо толкова ценните им сървъри са достъпни през мрежата? Хак да им е - да ги хакат! Човекът умря, а те на гроба му пари печатат.
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще се разплача! Горките "Сони Мюзик". ДГД
2
2
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
*** , я помисли малко !?!? С тези 10 албума дето смятат да издадат , с тези неиздавани песни и така на татък колко пари ще спечелят . Хакерите не си дърпат Майкък Джексън от сайта им просто щото им се е дослушало , виж , че постоянно правят атаки срещу Сони мюзик , идеята е да ощетят с доста пари компанията ...........
1
0
 
26
 
! Отговори
Продуцент преди 12 години
Тази компания "Сони" е като разграден двор бе. Всеки влиза в сървърите им и си дърпа, каквото му трябва.