Гърция засилва отбраната си, наема френски бойни кораби

Атина реагира на засилващото се напрежение с Турция
Обновена: 21 апр 2018 13:49 | 21 апр 2018 13:23, Анисия Иванова
79
Гърция засилва отбраната си, наема френски бойни кораби
Архив: Reuters

Гърция ще наеме това лято два френски бойни кораба. Атина иска да засили своите отбранителни възможности в Егейско море на фона на засилващото се напрежение с Турция, пише The Local.

Заместник-министърът на отбраната Фотис Кувелис заяви, че Франция "ще ни предостави две фрегати под наем“.

Още по темата

"Споразумението е финализирано по време на телефонен разговор между гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и френския президент Еманюел Макрон“, допълни заместник-министърът, цитиран от "Фокус".

Според местни медии Гърция ще наеме две фрегати клас "ФРЕММ" за период от пет години, като се очаква те да бъдат въведени във ВМФ на страната до август.

Двете фрегати, най-вероятно "Лангедок“ и "Аквитания", ще засилят военните възможности на страната, докато напрежението с Турция се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора Истанбул е колкото 2 пъти Гърция по население,хахахаха
53
15
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименВие май не сте наясно че Туркето нападне ли Гърция идват американските ф22 политат томахавките и връщат тапака ерсдухан в каменната ера.
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До За разбирачиРазбирачо, само не разбрах, турските танкове откъде ще минат за Атина? Учи история! За гръцките десанти съм по-наясно - товарят двата руски Зубъра с 1000 командоса и спират където си искат, корабите на въздушна възглавница моментално се връщат за следващите 1000, за танкове и плацдармът е готов! На мен лично този мач не ми се гледа, много е близо до нас!
51
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я-го-еб ЕфендиТурчин може да е тюрк, но тюрк не е турчин! Това едва ли ще стигне до една османлийска кратуна. Когато Мохамед е седял по гол дирник на пясъка и е преписвал от другите религии своята компилация (някъде към 610 год.), вече 4 века се е знаело за българите, имало е "Именник на българските ханове". А предтечите на съвременните турци - огузите (по-правилно - огъзите) много по-късно са гадаели на ярешки ашици.
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я-го-еб ЕфендиА ако сравним Иран и Тюркийето? Иранците ще разкажат играта на ***. Как ще изглежда Тюркийето, ако освен Иран, срещу тях се включат останалите, които ненавиждат тази държава.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заместник-министърът на отбраната Фотис Кувелис заяви, че Франция "ще ни предостави две фрегати под наем------- i tova ne e dostaticno vijdam ce dolu sa pisali razni fantazii ako znaeto angliyski vlezte v cujdite saytove i vijte sami kakiv voenen flot ima tr s girtsite za sravnenie i duma ne moje da stava
48
7
 
7
 
! Отговори
2347 преди 6 години
Да не ви на дупи вас РУСИЯ отново, щото и Гърция и България и Сърбия сме православни и пак ще ни освобождава ако се наложи. Последния път май доста квичахте
47
6
 
3
 
! Отговори
моше преди 6 години
На разбирача:Кошмара ,го чакай скоро в Истанбул и Анкара...
46
6
 
17
 
! Отговори
За разбирачи преди 6 години
Някои са писали че турският аскер за нищо не ставало. Превзеха Африн за 3 месеца защото много внимателно напреднаха за да няма пострадали цивилни. Кюрдите ги ползвата като жива защита затова внимателно и бавно ги изчистиха. И ако погледнем към армията, там в Африн беше мн малка част от Турската армия обаче всички видяха на какво е способна и тази малката част. При конфликт с Гърция просто си представям как ще бомбардират Атина стотици Турски изтребители и после огромната част от танкове. Кошмар
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То това е така,ама с гърците ще бъдат англичани франсета американци,а турците сами.Какво праиш тогава?...Лесен въпрос на който отговорът е даден преди век на Чанаккале ;)
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 51 ИванофЕ и, в крайна сметка?Това променя ли по някакъв начин това че ти НИЩО нямаш в военно отношение, не само военно де хахахахахахахахаха.
43
17
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Абе, какви войници са турците бе? Един преврат не мажаха да направят като хората! Биха ги и ги клаха по улиците на Истанбул и може и друго да са им правили. Без еничарите Турция е гола водица. В Африн с танкове и самолети за три месеца се биха с кюрдите, които бяха въоръжени само с автомати и едва ги изгониха оттам. Стига сте писали врели не кипели. Меркел обеща подкрепа на гърците, сега и Макарон ги подкрепя. Това им е повече от достатъчно да наритат кюпеците в Анадола!
42
5
 
6
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Тия клавиатурни герои ако знаят жените им как си падат по *** карабини и какви с____и правят едва ли ще пишат прости и *** коментари
41
3
 
6
 
! Отговори
Англиш табакум преди 6 години
Ястрeб Eфeнди не е турски фен,работи за други държави. Без малко да им се вържа!
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я-го-еб ОсманлиятаЧе си боk-лук, такъв си! Но признавам, че корабът е Chevalier Paul - взех D за 0. А ти изчезни! Моите предци са клали не мирни турци и дребни чоджучета, а потеря от заптиета! Честно, по мъжки, а не като вашите касапи!
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време имах планини от "Щерн" и "Билд". Там имаше много забавни снимки. Например, как Аднан Мендерес виси, прехапал език. Дай, Боже, респективно на турците Аллах, такава снимка да обиколи света и с един друг!
38
4
 
10
 
! Отговори
Българов преди 6 години
Ами само хипотетично да попитам,защо веднъж за винаги не се приключи с тази държава направила най големите злини в света? Всички тези злини идват отвън океана! Ако Русия заедно с Китай и Турция решат да приключат с обора,дали няма да настъпи спокойствие в света?Само питам.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света София в Константинопол тъне под игото. Ракетоминаретата я загрозяват.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде гърците да освободят Константинопол. Там е техният патриарх и чака.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 6 години
Този филм сме го гледали с Русия. Америка и Англия искат да отворят втори фронт на Турция и така да я накарат да капитулира. Да си припомни как Русия воюва в Чечения,Грузия,сега Украйна и Сирия. Само че Турция няма този потенциал,ако се изправи на два или три фронта. Срещу тях ще има не само гръцки войски,но и американски. Сащ не могат да си простят ,че Ердоган води самостоятелна политика за защита на населението си,което му прави чест. Не знам,за съжаление не ни чакат добри времена!