Експерт по киберсигурност: Сривът в Месинджър е технически

Според Любомир Тулев няма изтичане на информация
11 дек 2020 12:20, Петя Славова
7
Експерт по киберсигурност: Сривът в Месинджър е технически
Снимка: БГНЕС

Федералната търговска комисия на САЩ направи голяма стъпка към евентуалното разпадане на Facebook, като официално заведе антитръстово дело срещу технологичния гигант, обвинявайки го в злоупотреба с монополните му правомощия в социалните мрежи, за да задуши конкуренцията.

Федералната търговска комисия на САЩ нacтoявa Facebook дa пpoдaдe WhаtѕАрр и Іnѕtаgrаm. В същото време, вчера имаше срив в Месинджър.

"Антитръстовото дело срещу Facebook тръгна през октомври. Едва ли има връзка между тези две събития, а подобна кампания започна и срещу Google малко по-рано", коментира пред БНТ Любомир Тулев - експерт по киберсигурност.

Той очерта хронологично вчерашния срив в месинджър и предположи, че става дума за технологичен проблем.

По думите му, проблемът е, че хората нямат само възможност да използват чата в определения момент, а и не могат да възстановят стари свои  съобщения. Той припомни, че е в ход интегриране на чат функционалността на Facebook с чат функционалността на Instagram - DARE messaging.

"Тази интеграция се случи преди няколко седмици и двете приложения вече споделят обща инфраструктура. Най-вероятно причината за срива е опитът да се интегрират двете приложения, защото Facebook пуска своите ъпдейти на потребителите си по света в различно време и неслучайно сривът засяга потребителите в Европа с малки изключения в Югоизточна Азия и Близкия изток", обясни експертът.

Друга причина е на ниво сървър, който може да е технологичен. Той припомни, че преди месец  Facebook пуска нов ъпдейт. "Факт е, че няколко часа по-късно потребителите отново имат възможността да изпращат съобщения и те могат да виждат своите стари съобщения".Според него не става въпрос за пробив във  Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Както навсякъде в големите коорпорации,некъдърниците се целят се в по- високи постове. Не стават за програмисти или редови служители и започват да въртят схеми и да цункат ръце и се издигат.И това, докаато не рухне или фалира фирмата в която "работят".Който не работи ,не греши,а който не греши става мениджър и после следват само грешки........
6
0
 
3
 
! Отговори
Tulev mediina zvezda преди 3 години
До неспецеалисНикой истински специалист няма време да говори толкова пред медиите колкото Тулев... смях
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дзукърбърг гледа като пръднал заек в люцерна.
4
0
 
5
 
! Отговори
Дзуки ПедеругоФ преди 3 години
Tой Фейса си е сринат по начало, щом меверейски прошляци, дето не знаят къде да си настроят кирилицата им дават СЛУЖЕБЕН достъп до Фейсбук, Месинджър и Вайбър на хиляди българи и се изживяват като хакери и гледат да набарат някой интимен компромат за някой неудобен.Отделно публикации, съдържащи заплахи, обиди, отвратително-вулгарни определения ги докладваш на Фейбук и ти връща отговор "Публикацията НЕ нарушава стандартите на общността.Тия "стандарти" явно ги е писал някой стандартен ***.
3
0
 
7
 
! Отговори
неспецеалис преди 3 години
Льобо Толев е голям спецеалис. Нищо не казва обаче за пробивите в Еконт и в Дженерали... какво е неговото мнение?
2
0
 
7
 
! Отговори
Беден служител преди 3 години
Дано да няма пробив и теч на информация, за да не разбере моят ръководител, че го смятам за полово негоден индивид, с нетрадиционна сексуална ориентация, караща го да има влечение към представители на същия пол докато на 35 годишна възраст живее при маминка.
1
3
 
5
 
! Отговори
Класически българин преди 3 години
Фейсбук и Месинджър се сринат - псува Зукърбург, налита му на бой, вика "аз сега какво ще правя на работа по цял ден".